"Хемус" до "Боаза" през есента – участъкът готов на 67%

Oрганизацията на работа добра, ще стане готово предсрочно
Обновена: 22 яну 2019 12:57 | 22 яну 2019 12:45,
24
"Хемус" до "Боаза" през есента – участъкът готов на 67%
Снимка: Булфото, архив

Близо 67% е изпълнението на участъка между Ябланица и Боаза от магистрала "Хемус". Изграждането на 9,3 км от автомагистралата стартира в края на март миналата година.

Организацията на работа е много добра и е напълно възможно обектът да бъде завършен в началото на есента тази година.

По договор участъкът трябва да е готов през март 2020 г. В момента на обекта работят около 200 души и над 100 специализирани машини. Извършват се земни и пътни работи, водостоци и др., каквито дейности са възможни при настоящите метеорологични условия, съобщиха от АПИ.

Още по темата

Автомагистралният участък ще бъде с по две ленти за движение в посока по 4 м, две ленти за спиране по 3 м, средна разделителна ивица - 2 м, водещи ивици и банкети. Ще бъдат построени 5 селскостопански подлеза и 2 селскостопански надлеза, както и подлез при общинския път Брестница - Съева дупка.

Връзката с път I-4 Коритна - Белокопитово ще се осъществява чрез етапна връзка при 87-ти километър, която ще се изгради в близост до село Брестница. Инвестицията е за близо 55 млн. лв.

В момента със средства от републиканския бюджет се изграждат близо 26 км от автомагистралата. Това са участъците между Ябланица и Боаза и Белокопитово - Буховци в посока Търговище.

Строителството на отсечката между Буховци и Белокопитово започна на 16 август м. г. Този участък е 16 км и на него ще има 7 виадукта, едно мостово съоръжение и 10 селскостопански подлеза. Автомагистралният участък ще бъде с две ленти за движение, две ленти за изпреварване, две аварийни ленти, водещи ивици, два банкета и средна разделителна ивица. Извършените до момента строително-монтажни работи включват почистване и изсичане на храсти и дървета, изкопи за отстраняване на хумусния пласт, изкопни работи и оформяне на терена, взривни работи, трасиране на проектното трасе.

Цялостното доизграждане на АМ "Хемус" е основен приоритет в управленската програма на правителството, тъй като бъдещето на Северна България и модернизирането на региона е свързано със строителството на автомагистралата и осигуряването на бърза и безопасна пътна комуникация между София и Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберско предизборно.Ама късно е чадо.
16
15
 
13
 
! Отговори
Д0 3 преди 5 години
Няма страшно, тази злоба и гняв срещу добрите новини е само от троловете на БСП!
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боаза ?????????
14
6
 
18
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
9.3 км за една година - кипи бурен строеж
13
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дневната доза "КИНО ПРЕГЛЕД" - made in ГЕРБ
12
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ремонта за кога е плануван? Сигурно вече има пусната обществена поръча за него?-------Ми. то по-хубаво ремонт на нещо реално построено, отколкото да карам по вашите разбити двулентови пътища на БСП!
11
28
 
23
 
! Отговори
Добра новина ! преди 5 години
Браво на ГЕРБ ! За разлика от крадците от БСП поне нещо строят - онези само крадяха !
10
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тази скорост на строене, когато я завършат вече ще са навлезнали масово летящите автономни автомобили и ще бъде излишна тази магистрала!
9
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе никой ли не забеляза че лентата в едната посока е само 4 м., вместо стандартните за магистрала 6 м ?! Ами те за това преизпълняват срока за строеж- защото пестят от материал, а накрая хората ще се избиват в тая теснотия :(
8
5
 
8
 
! Отговори
Митко Банцера преди 5 години
А, дано я направят тая магистрала най-накрая, че бачи Митко одъртя докато я чака.Кат се метне бачи на тидиайката и кат запуши оня ми ти черен дим отзад....майкоооооо.
7
4
 
24
 
! Отговори
FF преди 5 години
А Ботевград - Враца кога ? въртят ,въртят и тази отсечка остава в сянка..
6
11
 
30
 
! Отговори
Прах в очитe преди 5 години
До АнонименТочно казано, те дет правят хиляди километри,но са на много по-ниска цена,а за качество изобщо няма начин за сравняване..Тук се правят такива далавери,че при самото пускане на отсечка и има нужда от ремонт,пример....Шумен-Белокопитово,трудно се кара с 90,но.......париците са усвоени успешно.За негативизма ,ами как да се зарадва народа, след като за тези магистрали отиват милиарди от данъците НИ,а после искат няколко пъти да си плащаме,че ги ползваме,но поне да се безопасни........
5
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 10 години политиците казваха :"Като направим магистралите ще се оправи икономиката" Бъдещето,бъдещето какво бъдеще ?Още поне 10-15 години ще ги правят после ще правят някакви планове за бъдещото модернизиране- говорим за период от около 35г. години напред.Някой сериозно вярва ли че след 35 години ще я има България?Повечето от малките градове ще са изчезнали в по-големите ще са предимно роми и умиращи старци.Бъдещето-*** бъдещето.
4
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До коментар 4: Кои са тези другите, БСП ли?
3
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тези темпове до края на века дано съединят двете части на прословутата "магистрала."почната още когато бай Тошо беше младеж :-) :-)
2
32
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпросът е кога ще спрем да посрещаме положителните новини със злоба и гняв.
1
20
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ремонта за кога е плануван? Сигурно вече има пусната обществена поръча за него?