Helpbook сигнали: Нагло паркиране, обгазяване, улични дупки...

Ако видите нередност, напишете за нея в платформата на Investor Media Group
Обновена: 23 яну 2019 09:52 | 23 яну 2019 07:10, Анисия Иванова
15

В днешния обзор на сигналите постъпили в платформата на Helpbook.info ще ви запознаем с разнообразни проблеми в сторицата и страната.

Първият от тях е за район "Лозенец", където липсва пешеходна мантинела, счупена след катастрофа. За нея потребителят твърди, че състоянието и е такова повече от няколко месеца.

Изпратиха ни снимки за изключително нагло паркиране пред блок 13 в квартал "Младост 1". На тях се вижда автомобил, спрял директно по средата на тревните площи в междублоковото пространство.

Към район "Красно село" е отправена молба за спешен ремонт на тротоарна настилка както и за възстановяване на паважа, който бил откраднат преди време.  

Отново в столицата към район "Студентски" е отправен апел за възстановяване на липсващо повече от 20 години осветление, заради което е имало множество кражби на части от автомобили.

Граждани пропищяха от денонощно обгазяване с черно-кафяв дим от обект, намиращ се на старото околовръстно шосе в посока от Ботевградско шосе към Локорско, на около 100 метра преди бензиностанция "Еко". От изпратеното видео се вижда как комин бълва гъсти кълбета дим в небето, а молбата към Столична община е за проверка на случая.

Следващият сигнал е към Община Сливен - гражданин сигнализира, че след изкопни дейности, точно пред "Социални грижи" в Сливен на ул. "Попска", се е образувал ров, който изключително много затруднява движението. Потребителят изказва надежда, че поради увеличените данъци общината най-после ще се сети да оправи улицата.

Завършваме днешния обзор със сигнал към Община Варна: "По протежението ул. "Рупи" в квартал "Чайка" срещу детска ясла безразборно се паркира на тротоара, най-много сутрин и вечер, но и през деня също е натоварено. Паркираните коли пречат на пешеходците и ги карат да вървят по улицата, която е доста натоварена. Поради строежите оттам минават тежки машини и опасността от инцидент е голяма. Там минават много деца и майки с колички.Зелените площи също са превърнати в кални площи от паркираните автомобили. Моля за реакция.“

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Катя преди 5 години
Ама че наглец!
8
2
 
1
 
! Отговори
гадно, мазно ужаст преди 5 години
Тези снимки могат да бъдат направени и в Русия.Всъщност аз не познавам София и не мога да определя дали са от България.
7
0
 
4
 
! Отговори
гражданин преди 5 години
На снимката ясно се вижда че няма място за паркиране.Архитектите които са построили жилищен блок без паркоместа трябва да бъдат лишени от свобода за разрушаване на жизненото пространство на хората.Навремето хората са имали къщи с двор където да си държат магарето, коня и кой какъвто впрегатен *** има. Вижте стари снимки! Няма никой който да си е оставил колата на пътя. Всичко е било в двора.Тези престъпления са следствие на "гигантската концентрация" която все още битува в *** *** на
6
1
 
4
 
! Отговори
sofeto преди 5 години
Хубаво, хората подават сигнали за фрапиращи нередности но в "АД"-БГ е.... "Надежда тука всяка оставете"!
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Паркиране върху тези невероятно подържани тревни площи.
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радвам се за софианци, нека им е гадно- пък те да продължават да дремят пред тв-то и да чакат неволята да им помогне
3
0
 
17
 
! Отговори
бай Х... преди 5 години
Защо уважаеми журналисти никой не повдига въпроса с паркирането и това ,че Столична община не прави абсолютно нищо.Разширяването на зоните не е решение.Вместо изграждане на паркинги усвояваме всяко зелено местенце за ново и нови блокове и бизнес сгради при това грозни.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквато улицата такова и паркирането
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурни ли сте че тези снимки са от България, защото повече ми приличат на снимки, заснети в крайните квартали на Найроби?!