Обилни дъждове, дълбоки снегове: Жълт и оранжев код

Младен Маринов свиква съвещание заради времето в МВР
Обновена: 24 яну 2019 11:50 | 24 яну 2019 11:13,
12
Обилни дъждове, дълбоки снегове: Жълт и оранжев код
Снимка: Reuters, архив

Предупредителни кодове са обявени в няколко области в страната заради очаквани валежи от дъжд и сняг, сочи справка на сайта на НИМХ.

Оранжев код за опасно време е обявен за областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Кърджали. В тези райони ще има валежи от дъжд, над около 800-1000 м - от сняг, като очакваните количества са до 35-40 л/кв. м за денонощието.
 
Жълт код заради обилни валежи от сняг е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Русе и Силистра. В тези райони ще има валежи от дъжд, ще застудява. Около и след обяд дъждът ще преминава в сняг и ще има условия за поледици.

Обилни дъждове, дълбоки снегове: Жълт и оранжев код
Снимка: НИМХ

Заради прогнозите за валежи от дъжд и мокър сняг, в количества до 15-20 л/кв.м за денонощието, жълт код е в сила и за областите София-град, София-област, Перник, Кюстендил и Хасково.
 
Значителни валежи от дъжд ще има също в областите Ловеч, Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Сливен и Ямбол. В тези райони също е в сила жълт код. Очаква се количествата валежи за денонощието да достигнат до 15-20 л/кв.м.

Във връзка с очакването за усложняване на ситуацията министърът на вътрешните работи Младен Маринов свикав работно съвещание. На заседанието ще присъстват представители на всички ангажирани инститицуу. Ще се направи преглед на готовността за реакция при усложняване на метеорологичната обстановка в страната, съобщава пресцентъра на МВР.

Още вчера от дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" изпратиха предупреждения и указания до областните управители и кметовете на общини.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
нали преди 5 години
щеше да е топло,щяхме да вадим банските,какви кодове,какви 5 лв.
6
0
 
7
 
! Отговори
до 3 преди 5 години
Не, бе - това е новия център на Пазарджик.ГЕРБ го построиха, а лично другарят Бойко Борисов му преряза лентата.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На всеки ъгъл по един милиционер да стои и да пази времето.
4
1
 
8
 
! Отговори
SS преди 5 години
Паричкииииии, парички трябва да се усвояват......Завали дъжд потоп(10 милиона) завали сняг леден апокалипсис(15 милиона) има грип-убиец(30 милиона за ваксини) журналисти кметове депутати министри с па 10 апартамента всички са в купа и стрижат голямата ножица а вие сега си сипете по една ракийка и ай наздраве.България е един голям Апокалипсис още от мнооого години.А след някоя друга и като стане и бай ви РОМ председател щото ще са мнозинство....не плачете и ревете, просто сами си сваляйте гащите.
3
0
 
6
 
! Отговори
ikar преди 5 години
А защо снимката е от Прага?
2
1
 
23
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
Кой от изброените градове е *** снимката? На мен ми прилича на Прага.
1
1
 
50
 
! Отговори
Azi преди 5 години
Пак ли? През ден вече има апокалипсиси. Ледена епоха, Сибирски студ, Арктическа зима, снежен ад .....Поглеждаш навън - нормална зима, даже по-топла от нормалната.