Според ТЕЛК-овете: Млади и здрави хора масово са с разширени вени!

Работят си зад граница, докато получават пенсия за инвалидност у нас
24 яну 2019 13:02,
117
Според ТЕЛК-овете: Млади и здрави хора масово са с разширени вени!
Снимка: pixabay

Преди дни прокуратурата, "Икономическа полиция" и НОИ стартираха мащабна акция в цялата страна срещу измамите с ТЕЛК. Разследват се стотици случаи на неправомерно отпускани инвалидни пенсии, които са ощетили държавата с десетки хиляди.

Още по темата

Акцията е започнала в районите с най-голям процент инвалидни пенсии – Силистра, Разград, Габрово, Враца, Монтана.

Оказа се, че голям процент от хората, получаващи инвалидна пенсия, са напълно здрави.

Близо 300 фалшиви инвалиди от Разградско са съдени да връщат пари, пише в "Труд". По проблема в областта се работело целенасочено от 2012 г. Още тогава е била идентифицирана местна организирана престъпна група с участието на медицински лица. Разследването е в Специализираната прокуратура.

През последните години обаче съдилищата в Разград непрекъснато се занимават с такива фалшиви инвалиди, които връщат пари, след като се установява, че не са болни.

Работили преди години по лавината фалшиви експертизи, водещи до инвалидност, си спомнят, че тогава имало данни, че в основата бил хирург, който после бил съден за други престъпления. Участвали и други лица и затова било прието, че е организирана престъпна група. Дали това е потвърдено, нямат данни.

Според местни хора, някои от спряганите за участници, работят и до днес.

"Говорим за масови случаи в някои села, в които млади и здрави хора поголовно са с разширени вени и не могат да работят, поне според документите. Диагнозата е една и съща. В същото време се знае, че са зад граница, където си работят, но са взимали пари у нас да инвалидност", спомнят си разследвали случаите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сега като докторите се стреснат ще вдигнат таксите!те пак същите пари ще се харчат, защото комисията като види документите от медицинският състав не може нищо друго да направи освен да се съгласи, но ще им вземат повече пари за подкупи на съответните лица.
39
3
 
18
 
! Отговори
хм преди 5 години
докато не отнемете лекарските права на 20 доктори, така ще е.
38
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днесът как можахте да публикувате такава статия в стил "Една жена каза"?Дайте конкретни факти, имена, наказани лица поименно!Иначе статията е фейк нюз.А, сега ме изтъркайте! Цял ден налагате цензура.
37
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майките с болните деца ги оправиха, сега почват Телковете.
36
5
 
20
 
! Отговори
Тъй-тъй преди 5 години
Щом решение на ТЕЛК законът го е позволил и лекарят го е одобрил, кой е виновният тогава? И какво мислите ще се случи с орязаните пари, че ще отидат по предназначение ли..? Или някой ще ви даде отчет къде ще потънат..? Много по-голяма риба се е вмирисала от към главата, ама за нея няма да се вдига пушилка. Докато "големите" се ритат по кокалчетата със златни обувки...някой със съдрания *** ще го отнесе и то за сметка на обществото, това същото дето сега роптае, а не вижда по-далеч от носа си!
35
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
българина е тарикат на дребно,гърчава душа има...
34
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм на 34 и по време на бременност ми се появиха разширени вени. Или телк иска да ме убеди, че не е вярно? Не взимам пенсия, но слабостта на кръвоносните съдове е наследствено заболяване и няма нищо общо с липсващия капцитет на тези вампири в телк.
33
14
 
12
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Народа сте най-големите крадци в тая държава. И освен, че сте крадци, сте безобразно нагли и алчни.
32
0
 
37
 
! Отговори
Дайте инфо преди 5 години
Дайте по етноси статистиката..... Ще е интересно
31
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРП - Г-ве за европейско развитие на ***-те.
30
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Процентът е същият, какъвто е във всяка цивилизована страна на Запад. Много искат да ни закарат от Европа в Латинска Америка. Ето, сега почват във Венецуела да си играят играта, каквато играха в Сирия. Намериха си ново място за игра. И ние ще се включим в демократизирането на Венецуела. Всички са "за". Всички Ревливи Пасита и Крадливи Ленчета са "за".
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видни личности телкаджии са бечко бечков с ролс ройс-а. Приятелят му мими с очите. Бойко хипртоника, сигурно и той скубе помощи, нищо че краде като див.
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 24Тя умишлено го пише ГЕРП защото ГЕРБ са партия за развитие на п-ката.
27
3
 
23
 
! Отговори
Нищо ново. преди 5 години
Докато не започнат да наказват лекарите ефективно, нищо няма да се промени. Нужно е да се отнемат лекарски права за издаден фалшив болничен лист, а за фалшив ТЕЛК - затвор и доживотно отнемане на лекарски права!
26
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В село Градец община Котел деветдесет процента от населението са хасматици. Планинско село, но с астма. Странна работа. Друго интересно от там е че гласуват за този който дава кебапчетата и се препитават с бране.
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко струпаха на разширените вени,че да изследват от какво може да се разширяват неправомерно и непрямолинейно,хайде сега на село от работа от сутрин до вечер по полето могат да се разширят,както и от работа в града по цял ден на крака и ходене в търсене на по седяща работа по уседналост,но си е ходене по мъките туй което е реално,а иначе как се разширяват вени запред медицински преглед имат си и съдебни медици и медицина при това.
24
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам колежка която взима инвалидна пенсия и работи. Видимо нищо и няма, дори е казвала, че с пенсията си е изплащала ипотечния кредит за апартамента.
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лекари, бизнесмени всичко с Телк да няма данъци.
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Започнете от произходът-лекарите с ТЕЛК.
21
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРП, ОП и ДПС купуват избори с инвалидните пенсии защото безработицата ще скочи на 40 % ако ги махнат. Българи издържат роми и турци. Това е ЕС. Англия се усетиха и затова излязоха от ЕС за да не ги издържат.