Според ТЕЛК-овете: Млади и здрави хора масово са с разширени вени!

Работят си зад граница, докато получават пенсия за инвалидност у нас
24 яну 2019 13:02,
117
Според ТЕЛК-овете: Млади и здрави хора масово са с разширени вени!
Снимка: pixabay

Преди дни прокуратурата, "Икономическа полиция" и НОИ стартираха мащабна акция в цялата страна срещу измамите с ТЕЛК. Разследват се стотици случаи на неправомерно отпускани инвалидни пенсии, които са ощетили държавата с десетки хиляди.

Още по темата

Акцията е започнала в районите с най-голям процент инвалидни пенсии – Силистра, Разград, Габрово, Враца, Монтана.

Оказа се, че голям процент от хората, получаващи инвалидна пенсия, са напълно здрави.

Близо 300 фалшиви инвалиди от Разградско са съдени да връщат пари, пише в "Труд". По проблема в областта се работело целенасочено от 2012 г. Още тогава е била идентифицирана местна организирана престъпна група с участието на медицински лица. Разследването е в Специализираната прокуратура.

През последните години обаче съдилищата в Разград непрекъснато се занимават с такива фалшиви инвалиди, които връщат пари, след като се установява, че не са болни.

Работили преди години по лавината фалшиви експертизи, водещи до инвалидност, си спомнят, че тогава имало данни, че в основата бил хирург, който после бил съден за други престъпления. Участвали и други лица и затова било прието, че е организирана престъпна група. Дали това е потвърдено, нямат данни.

Според местни хора, някои от спряганите за участници, работят и до днес.

"Говорим за масови случаи в някои села, в които млади и здрави хора поголовно са с разширени вени и не могат да работят, поне според документите. Диагнозата е една и съща. В същото време се знае, че са зад граница, където си работят, но са взимали пари у нас да инвалидност", спомнят си разследвали случаите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази система е толкова корумпирана и забатачена, че няма на къде. Цял народ инвалиди сме...800 000 хиляди инвалидни пенсии! Безумие! После защо нямало за пенсионерите.Решението е да се спрат всякакви сициални плащания в брой и да се премине към отстъпка от дължими данъци, плащане за лекарства, поощрение за работодател ако те наеме и т.н Тези кражби и интереса към корупция са навсякъде, където има плащане кеш.
19
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Банев от "разширени вени" е направил 1 милиард !
18
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фалшиви новини пуснаха на пазара. Май започва Културната революция на нашия роден Мао. Сидеров ги сравнява с Де Гол, Де Корнер, Де Конрад Аденауер. Но истинското сравнение е само с Мао Дзе Дун и Чаушеску. Лов на вещици и тормозене на народа от охранените от Държавата партии с десетки милиони излишни пари в банките. Оядена партия на гладен не вярва.
17
3
 
38
 
! Отговори
сс преди 5 години
държавния доктор не може да го убедиш че ти има нещо или че си болен, а частния доктор не можеш да го убедиш че си здрав, все си болен от нещо и все ти предписва лекарства по 3 4 ей така да има да се лекуваш и да им ги купуваш от аптеките.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Минчо Коралски е работоспособен, каза. Искал да влезе в мината да копае въглища и количката само ще му помага да се движи по-бързо. И спрете му пенсията на тори работник.
15
2
 
36
 
! Отговори
202 преди 5 години
Не знаех, че разширените вени се класифицират като основание за придобиване на ТЕЛК.То явно и хемароидите спадат в графата:)))
14
0
 
22
 
! Отговори
Атанас преди 5 години
Да не пропуснете и село Драгойново община Първомай и там са над 80процента инвалиди.
13
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАз мисля,че се чудят откъде още да откраднат,за да си набавят пари и е много вероятно да спрат помощите на болни хора и инвалиди,въпреки,че са болни.Вече се чудят кой да рекетират.
12
1
 
54
 
! Отговори
гост6 преди 5 години
Има хора, които наистина са болни,а не получават пенсия, защото лекарите така са преценили,а има здрави,прави...със пенсия,но са"бутнали"доста на комисията.
11
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименБедните реват и понякога е възможно и да правят някакви трикове,защото ги ограбват непрекъснато с такси,данъци,скъп ток и консумативи и се принуждават да си набавят отнякъде средства за разплащане,правят го поради крайна необходимост,а тези които крадат и грабят в огромни размери от България и от средствата от ЕС,на тях кой им търси отговорност?Кой ще потърси отговорност за рекета над хора,фирми,натиск,страх,заплаха с репресии от данъчни и други служби,използване властта като бухал
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Унизителни диагнози ,унизителни присъди и никой не е възроптал ,лекари и пациенти доволни от печалбите.
9
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички с инвалидни пенсии да минат прегледи и през 3-4 комисии на различни места. Имам колеги които работят като всички други и видимо не са болни, но взимат инвалидна пенсия + заплата и само обикалят по екскурзии извън България.
8
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безнаказаност и своеволия на всяко ниво: от най-отгоре с корупция за милиарди, през средно ниво обикновени държавни мошеници с кражби за милиони, та през дребните властимащи (редови полицаи, лекари, съдии, учители) мине се през обикновения роб и се стигне до безполезните малцинствени кърлежи-всеки дърпа, влачи, прибира, краде, ***, лъже, скатава.....беззаконие и анархия!!!
7
15
 
36
 
! Отговори
Такаа преди 5 години
каква стана тя - вдигнаха малко парите и се почна рязането - много ясно че млади хора са с разширени вени то и учениците масово са с високо кравно. Какво очакват при тези учебни програми и стрес. Следващата стъпка е да вдигнат показателите за високо кръвно, и т.н. та да ни изкарат всичките здрави. Няма да сме най-болната нация в Европа я. После и мъртвите от гроба ще вдигнат та да оправим статистиката и да не сме най-умиращата.
6
29
 
13
 
! Отговори
Питам преди 5 години
Каква е разликата дали ще работи у нас или в чужбина? Парите за инвалидност му се полагат по закон. Нещо нередно ?
5
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямам нищо против да се изобличат мошениците и да си понесат отговорността - и докторята с фалшивите документи, и ползващите се от обезщетения, които не им се следватСАМО ЧЕ няма да стане. Прокуратурата го играе и сега полит-агитатор и изпълнител на поръчения. Нали се сещате, че за да се докаже фалшиво експертно решение, трябва да започнат дела и да се назначат експертизи. Айде на бас, че няма да стане! Май обаче няма с кого да се басирам, тъй като на всички е ясно, че това е кьор-фишек!
4
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи за да ти дадат процент, трябва лекар да ти е поставил диагноза, хайде първо да бъдат хванати тея лекари и нека те да върнат парите защото, ако аз не ти напиша диагноза няма как да минеш Телк.
3
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само според ТЕЛК, но и според лекарите, защото масово се правят операции на разширени вени, тях защо не проверите, как лъжат хората.
2
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм с разширени вени и не съм спрял да работя и не съм получил и 1лв., нито някой ми е казал, че имам право на инвалидна пенсия, нито пък се смятам за инвалид...
1
4
 
43
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Закона задължава тези пари да се върнат с Лихвите - Трябва НАП и Частни Съдии да ги налазят с конфискуване на собственост . Тези пари Трябва да се върнат в Бюджета . Ако трябва да се сезира Интерпол за издирване за Арест .