Двама починаха от усложнения на грип в Шумен

Това са възрастни пациенти с множество заболявания
26 яну 2019 13:06, Елка Василева
35
Двама починаха от усложнения на грип в Шумен
Снимка: архив, БТА

Двама души са починали вследствие усложнения на грип, съобщи директорът на шуменската болница д-р Димитър Костов, цитиран от "Дарик".

Това са възрастни пациенти с множество заболявания, при тях е доказан грип щам "А".

Още по темата

В болницата има над 400 пациенти, от които над 180 с грип или остри респираторни заболявания, 50 от тях са деца.

Има допълнително разкрити легла в няколко отделения, но лекарите са натоварени до краен предел. Вече три седмици работим под пара, част от колегите също се разболяват, понеже са в контакт с пациенти. Трудно е, но успяваме да покриваме графика, каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: шуменгрип
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
6
 
! Отговори
Някой преди 5 години
Преди 15 години, точно в края на януари един познат почина от подобно заболяване. Нямаше 50 години. Преди 4 години - една позната. Не е нищо ново това, просто тази година щамовете са изключително вирулентни, а имунната система на повечето хора изобщо не е в час. Прав беше този, който писа за "по-малкото неща", които са нужни. И главно - по-малко *** в храната. Ще се учудите каква добра храна може да си позволи човек, ако яде по-малко.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коментарите и тяхното харесване или отричане показва, че 75% от българите са или тотални невежи или изкукали, или някаква комбинация от двете, за съжаление
27
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ваксината струва 10лвздрав, прав 20-30 годишен не е проблем да изкара грипа, макар и тежковъзрастни, болни хора е хубаво да се ваксиниратне винаги уцелват щамовете във ваксините, но поне по-леко се кара
26
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ционистите и масоните са си поставили за цел да редуцират човешката популация да 600-700 милиона или най много до един милиард.Този пъклен план е известен като златния милиард.Трябва да ни е ясно,че или ние ще ги изринем от земята или те нас.Средно положение няма.
25
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАПИШЕТЕ ЗА ПРЕСКОБНФЕРЕНЦИЯТА КОЯТО ДАДЕ БИВШИЯ ШЕФ НА СПЕЦ СЛУЖБИТЕ НА ГРУЗИЯ В КОИТО ЧОВЕКА В ПРАВ ТЕКСТ СИ КАЗА ,ЧЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ГРУЗИЯ ПЕНТАГОНА НА САЩ Е СЪЗДАЛ ЛАБОРАТОРИЯ В КОЯТО СЕ ОПИТВАТ ДА СЪЗДАВАТ СМЪРТОНОСНИ ГРИПНИ ЩАМОВЕ С КОИТО ДА БЪДЕ УДАРЕНО ПО РУСИЯ И ИЗТОЧНА ЕВРОПА НАЙ МНОГО ЖЕРТВИ НА ГРИПА Т.Г. ИМА ТОЧНО В ГРУЗИЯ.ВИРУСИТЕ ГИ РАЗПРЪСКВАТ ОТ САМОЛЕТИТЕ СЪС СЛЕДИТЕ С КОИТО РЕДОВНО НИ РЪСЯТ С ХИМИКАЛИ И ОТРОВИ С ЕДНА ДУМА ЕВРЕОАТЛАНТИЧЕСКИ (ПОДАРЪЦИ)
24
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като оня ден казах, че самолети късно вечерта оставят много странни и много трайни следи, разбирачите скочиха да ми говорят за физика и химия! Да, знам за горещия, студения въздух и бла бла бла, само че според мен не е това!
23
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Румъния и Сърбия в посока Европа грип НЯМА! Изводите са за нас ако все още можем да мислим!
22
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лекували са се с хомеопатия вместо да си сложат ваксина. За съжаление се умира един път.
21
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Объркаха щама и стана сакатлък. Лабораториите не си свериха щамовете и пуснаха различни от предвиденото. Най близката до нас лаборатория за производство на вируси е в Румъния управлявана от Краварите. В румъния смъртните случаи вследствие на обърканията са стотици между които и такива които за ваксинирани. Най лошото е че стадата и в Румъния и в БГ немогат да вденат как ги избиват. Защо няма грип в останалите държави на европа а само прости настинки които се лекуват с горещ чай и аспирин BAYER .
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Това са възрастни пациенти с множество заболявания"Брех тоз грип бе сам ги избива...
19
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сороз и Илюминатите ва пръскат вас. Така хубаво са ви напръскали, че нищо вече не става от вас.
18
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 17 Ако някой ви беше пръскал смнешници такива щяхме всички да сме болни. СРАМ МЕ Е, че съм част от тази ГЛУПАВА "нация".
17
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 13Всеки грип е смъртоносен разбирачо. Отделно всички хора които са умрели до сега от този "зъл" грип са били с тежки други заболявания или са били закрани в болницата след домашно лекуване тип "вземи баба това хапче".
16
1
 
20
 
! Отговори
venix преди 5 години
Не лекуване, а умъртвяване на "безполезните" чрез вируси. Колко удобно! Спрете да ни пръскате с гадости!
15
3
 
17
 
! Отговори
оздравял преди 5 години
отвратителен грип! Изкарах ги с адска темперетура, НО от първия ден се тъпках с изопринозин. Яко вода, витамини, храна и плодове! За 4 дни го преборих, но е нЕма такава гад! Не се тъпчете с антибиотици, ако нямате усложнения (минал в бактерии)!!! Трябва противовирусни препарати!!! Не си играйте, не е шега!
14
1
 
26
 
! Отговори
Seed преди 5 години
Всяка година се търси сензация с подобни новини, но този грип наистина е много тежък. Не съм виждала такова нещо: 100% заразяване, всички с температура над 39, усложнения... Не е обикновен грип и не трябва да се подценява.
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щамът си е на свинския грип, който върлуваше за пръв път преди 10 г.През 2009 г. прескочих трапа. Сега го изкарах по-леко, но в последните години се грижа за засилване на естествения имунитет на организма ми.
12
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само бавно развиващ се може да смята че това е някакъв обикновен сезонен грип. Това не е такъв грип. Това е заболяване създадено в лаборатория. Няма такъв грип. Вече 15 дена станаха такова чудо не съм виждал . Продължавам да кашлям. За пръв прекарвам такова заболяване. Не лъжете хората че това е обикновено сезонно заболяване.
11
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 11В 4. клас физика не се изучава.Правите се на много образовани и компетентни, ама само с обидни квалификации към опонента. Разумни аргументи в постовете ви НЯМА.Това не ни е първата зима с температурни аномалии, но такъв грип досега не сме преживявали. Той е смъртоносен, за което не бяхме предупредени и не бяха взети никакви мерки. Болниците нямаха готовност да поемат такъв брой пациенти. Нямат и адекватно лечение.
10
1
 
18
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
след 30 години ще мрем от грип докъде я докарахме частните болници далиприемат този наплив или са го оставили на държ и общ болници