Глутница чакали бе разгромена от... ловци

16 хищника отстреля за ден дружинката в Игнатово
28 яну 2019 16:45,
142
Глутница чакали бе разгромена от... ловци
Снимка: в. "Труд"

Тежък разгром на хищниците в равнината "Златия" нанесе ловната дружинка на северозападното село Игнатово. Само за ден стрелците повалиха 16 чакала и спасиха десетки птици и зайци от набезите на зверовете. Четата от Игнатово заедно с гости – общо 20 души, излязла в неделя на лов за фазани.

В тръстиките и гъсталаците край язовир "Липница" обаче ловджиите се натъкнали на цяло сборище чакали. "Решихме да прекратим търсенето на птици и да се заемем с хищниците", сподели шефът на дружинката Васил Борисов.

Ловците обградили храсталаците и горичките и започнали тоталното им прочистване, съобщава в. "Труд". След пет гонки и няколко часа стрелба като във военна операция на полесражението останали 16 ликвидирани чакали.

"Имаше поне още 2-3 паднали, но не можахме да ги открием в драките", каза Борисов. Най-много хищници – пет, покосил синът на председателя Николай Василев. В стрелбата участвала и една дама – Ана Василева, която ловува заедно със съпруга си Юлиян Василев.

"Районът е пълен с хищници, които нанасят големи загуби на кроткия дивеч – фазани, яребици и зайци. Нападат и сърни. Чакалите са най-много, но има и вълци. Затова в средата на февруари ще организираме хайка на всички дружинки в равнината "Златия". Трябва да прочистим полетата си преди пролетното разселване на фазани", заяви ловният надзирател Бранимир Видин.

Миналата година дружинката в Игнатово пусна на свобода 80 фазана, а в близките седмици ще разсели още 60 от красивите птици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
1
 
! Отговори
гала преди 4 години
абе хора стига сте плюли ловците,целия квартал е пълен с глутници чакали и 100 кг. диви прасета. Под прозорците ни се мяркат и вият. А да закъснееш след 20.00 часа е рисковано да не те срещне някоя майка -глиган с малки . Тогаз Господ да ти е на помощ. В 21 ВЕК сме а гледайте как се дебнем с хищниците...?ЛОВЦИТЕ ДА ПОМАГАТ И ДА ГИ ОБСТРЕЛВАТ ОЩЕ В ГОРАТА ПРЕДИ ДА СА ДОШЛИ ПРИ КЪЩИТЕ..
106
5
 
3
 
! Отговори
Отвратен преди 5 години
*** мръсни, Господ ще ги накаже!
105
3
 
5
 
! Отговори
Чакала преди 5 години
Да ги набара еколожката Ска инквизиторката ще видят те чакали и вълци
104
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това пък каква новина е?За селския вестник може би, ама тук?И с този подлизурски тон. Някой от дружинката да не ви е шеф или спонсор?Дори не коментирам такива масови изтребвания ала 19 век дали трябва да се правят и що е то "екосистема".
103
4
 
3
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 5 години
банда пияни мунчовци
102
3
 
15
 
! Отговори
Местен айляк преди 5 години
Имам един комшия ловджия. Щом отиде на лов и аз отивам при жена му, която е освен всичко друго и плевенчанка... голяма игра пада! Много обича лов на пaтки!
101
11
 
18
 
! Отговори
Енгелс преди 5 години
Браво на авджиите, добри попадения! Точно така трябва да се действа срещу вълци и чакали..
100
20
 
11
 
! Отговори
123 преди 5 години
Отвратително и комплексарско.М..овци, които се правят на големи мъже с големите си пушки.
99
4
 
19
 
! Отговори
venix преди 5 години
Толкова дивеч има за отстрел в парламента и изобщо в политиката, а те ми тръгнали из гората да стрелят. На грешно място стреляте, господа!
98
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като изключим нездравословния патос в заглавието и в началото на статията, нищо нередно не се е случило. Чакалите наистина са твърде много и са вреден дивеч. По мое мнение това е заради липсата на хищници от ранга на вълка и риса.
97
10
 
28
 
! Отговори
Дзъ преди 5 години
Много защитници на чакали много нещо. И трябва ли да се стига и до човешки жертви, за да почнем да четем изявления от сорта къде са спали ловните дружинки и т.н. В крайна сметка не са избили чакалския вид ... малко почват да ми писват всички тези фалцети на тема да опазим фауната докато не се роди и първия динозавър
96
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много неуки хора има които пишат пълни глупости без да знаят за какво иде реч и в какво всъщност се изразява истината на лова.
95
24
 
11
 
! Отговори
Anus shepti преди 5 години
ГЛУТНИЦИТЕ ЛОВЦИ СА ГЛАДНИ НЕКАЧЕСТВЕНИ ХОРА.ДАЙ ИМ ОРГИИ И СЕИР .МНОГО ОТ ТЕЗИ *** НЕ СА СЛУЖИЛИ В БГ АРМИЯТА.
94
9
 
15
 
! Отговори
Rambo преди 5 години
На тези рамбовци от снимката би им завидял и Силвестър жребеца:). Те могат да се равняват са с *** от бг армията, които само ядат, пият и *** и след като се изморят от тези три тежки дейноти - копнеят за увеличената си заплата в края на месеца. Общо взето в бг има много достойни мъже - ловджии, военни, полицаи, все полезни за обществото търтеи.
93
12
 
10
 
! Отговори
до Гост преди 5 години
Абе госте, пишман ловджията, никой не ти говори за пиене по време и преди лов, а за след това. Явно си вече пиян и не осмисляш какво четеш. То основно при вас водещия мотив събота и неделя е масата, на която ще седнете след "лова". Комплексари! Ако те хвана на всеки един спорт или на стрелба в стрелбище, ще те направя смешен и няма да си легнеш при жена си една година от срам и импотентност. Животното не ти е мишена! Ако вълк нападне стадо - ок, но ще си го защити овчаря, а не 100 ловджии.
92
6
 
11
 
! Отговори
Гост преди 5 години
До СмешковциНе видях нито един коментар от ловец в който ловци да ругаят и да нападат!
91
19
 
13
 
! Отговори
Русенец преди 5 години
Така да ви видя вас гадове, опънати в кръв! Животните не са виновни че са се родили. Не са токова много че да застрашават човека.
90
13
 
22
 
! Отговори
Гост преди 5 години
До Панайот ХитовТи някога ходил ли си на лов? Явно само си слушал митове и легенди. Гледал си разни картинки на Репин. Аз съм ловец и никога не употребявам алкохол по време на лов, а също и колегите с които ловувам. Само да обясня и на останалите незнаещи, че не винаги лова е свързан с това да убиеш животно. Много често се случва да видиш красиво живтоно и само му се радваш , а не го убиваш. Моля, да не бъркате ловците с бракониерите, които масово избиват всичко!
89
9
 
12
 
! Отговори
Панайот Хитов преди 5 години
Истината, Госте, е не че не са нужни ловци, а че те са нереално много в сравнение с наличните "вредни" хищници в природата. Виж на снимката кои са повече - ловджиите или отстреляните животни. Това си е живо развлекателно сафари, а не разчистване от опасни хищници. Че и някаква женица тръгнала да гърми..нямам думи. В България трябва да се регулира/намали драстично броя на ловджиите, защото не е пропорционален, меко казано, с броя на животните, които са за отстрел. Всичко друго е ракия и курбан!?!
88
6
 
22
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Ако статията беше, че са изядени 10 сърненца и 20 малки зайчета от чакали и беше публикувана снимка на остатъците им, какви щяха да са коментарите? Щеше да е от сорта - няма ли ловци, няма ли кой да се грижи за тези животинки и т.н.! Сега статията е за убити ВРЕДНИ хищници и масово ревнахте в един глас! Няма угодия на *** ни племе!