След агресията... Горна Оряховица без Спешна помощ!?

Над 20 медицински служители са подали молби за напускане
28 яну 2019 09:00, Петя Славова
62

Заради зачестилите случаи на агресия над 20 служители от Центъра за спешна помощ в Горна Оряховица са подали своите молби за напускане. Това прави реална опасността градът и съседните 4 общини да останат без спешно медицинско обслужване.

Лекарите настояват за постоянна физическа охрана. До момента взетите мерки са свързани с поставянето на паник бутон, договор с охранителна фирма и бърз достъп до полицията, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Междувременно младежи от Горна Оряховица се организираха и вече две вечери дават дежурства със спешните медици. Следят за това да няма агресия срещу тях и дори ходят по адреси с линейките.

"Първото нещо, което ни накара, е да дадем гласност на проблема. Има агресия от страна на доста граждани. Помагаме с нашата подкрепа към медиците. Когато влязат по-агресивни хора и видят, че лекарите не са сами, а има и странични участници, тонът им веднага се променя", обясни доброволецът Николай Николов.

Медицинският фелдшер Нела Радева потвърди, че оставките са подадени и ще станат ефективни, ако не бъдат взети мерки за гарантиране сигурността на медиците.

"Всявят респект, дежурството минава по-спокойно. Тяхното присъствие спира агресивното поведение", коментира тя по повод доброволческите екипи.

Радева подчерта още, че никъде по света външни лица нямат достъп до служителите в лечебните заведения.

"Лекарят имат нужда от пряк контакт с пациента, от наблюдение и информация за неговото състояние. Често придружителите изпреварват отговорите на пациента и преграждат пътя между персонала и пациента. Това пречи на работата", обясни Радева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Molitva преди 5 години
BOJE, pazi stranata ni
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз на най близките си съм казал, гледайте да не попадат в горнооряховската болница, а ако попаднете по най бързия начин се преместете в Търново. И кой как може да се оправя.
41
1
 
8
 
! Отговори
Слав преди 5 години
Да върнем Гимнастическите дружества, четите и хайдушко-комитската съпротив!То друго на народа не му остана. И всички трябва да спрем да плащаме ток и вода т. н. по примера на интегрантите! Зашо да плащаме за армия и полиция??????????
40
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
след 20-30г нещата ще се оправят. Вече няма медицински персонал, младите не са толкова улави та да се хващат на това хоро, започват или в нормални болници и центрове или заминават. Та до 5-10г като сегашните се пенсионират няма да има кой да бият. Та като започнат да приключват като пилци след 20 тина години ще се прочисти от агресорите. Имат и избор да си обучат техни кадри и те да си ги лекуват. Аз и сега им се чуда на тези хора как още работят, не бих седял и 1 ден в тая мизерия.
39
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
On Air.абе вие защо не взимате интервютаот агресивните граждани за да ни ги показватепък и да чуем тяхната позиция.Ако вие шубение нямаме нужда от вас.
38
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страната на Винету и Гинка.
37
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как да се приеме работещ закон срещу битовата престъпност и в защита на медиците, като евророма (част от коалиция за България) и ДПС са отдавна вкоренени в държавата.
36
2
 
23
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
-До къде се стигна ! Липсата на ДЪРЖАВА принуждава хората да си губят от свободното време за да пазят медици? Това ли е България вече- един спомен от държавност държава и въобще една пародия на институции политици БЪДЕЩЕ за всички граждани - Държава без настояще бъдеще и изтрито минало - ВЕЛИКА БЕШЕ ТЯ_ но сега уви е парадокс на всичко в Новото Време - Демография като след война -беднотия мизерия и алчност от управниците- Боричкания за властт -а БГ е потънала на дъното!АМИН!
35
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе важното е да строим некачественни магистрали ..нали така бе КратунБойко ,,едно време имахме истински доктори в Дупница, имаше и болници и всичко,,ела бе Бпйко да видиш с твоята частна организация Гроб ела да видиш как е положението
34
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тая деградирала държава някой да е очаквал нещо по различно!
33
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да се построи отделен затвор ( може и да отворят Белене за нови каторжници ) и всичко що говори на " едно доктор " да бъде заселвано там и да чукат камъни по 18 часа на ден
32
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дребен проблем. Продължаваме надолу с герб.
31
1
 
13
 
! Отговори
АБДИКАЦИЯ преди 5 години
ПЪЛНА АБДИКАЦИЯ
30
2
 
39
 
! Отговори
спешен лекар преди 5 години
Работя в спешна помощ от 30 години.И съм сигурен че този проблем ще се реши след 5 до 10 години.Просто тогава няма да има никаква медицинска помощ.Всички медицински специалисти в града ни са над 50-55 годишни.Под тази възраст са 5-6 човека!След няколко години едни ще се пенсионират,други няма вече да са живи,но със сигурност лекар,фелдшери,сестри,акушерки и със свещ да търсим нама да намерим!Дотогава -на кой какъвто му е късмета,а след това никой няма да има късмет!
29
1
 
25
 
! Отговори
123 преди 5 години
Полицаите ги млатят наляво ,надясно ,та докторите няма да ги шамарят. В мутр.оландия всичко е нормално...
28
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смотаните ни юристи веднага да изготвят подходящ закон срещу докосване на медицинско лице и няма нужда държавата да плаща излишни милиони. Ромката сега дето се била "нервирала" щяло да я глобят с 1000лв дето няма да плати.
27
6
 
7
 
! Отговори
Mитко преди 5 години
Kato nqmat ekipi,zashto ni udurjat zdravni vnoski,a?Kradci takiva.
26
5
 
51
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
Не съм чувал в други държави да посягат да бият доктори.Това само в България е възможно май?
25
10
 
22
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
Така действа гроб, грижи се за хората. А най вече за ски ваканциите на цвъки в Банско. Медиците взимат по 600лв на месец, а цвъки ги дава само за един ден на Банско. NICE A. Гласувайте пак за тях.
24
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е тъжният резултат от управлението на Орешарски през 2014 г.!