Парадокс: Цял блок в Русе може да остане на тъмно в разгара на зимата

Борч от 30 000 лв. към енергото може да остави 100 домакинства без ток
29 яну 2019 07:00, Александър Попов
32

Възможно ли е близо 100 домакинства в Русе остават без ток в разгара на зимата?

Заради натрупани сметки от над 30 000 лв. от енергото ще прекъснат електричеството на целия блок. Причината – драстични разлики между сумите по индивидуалните сметки и общия електромер. Парадоксът обаче е, че титуляр на общата партида е юридическо лице, което не може да бъде издирено, съобщава за казуса Bulgaria ON AIR.

Драмата за хората, които живеят в блока на бившето АОНСУ, продължава вече няколко години. След като се наложи да откупуват за втори път жилищата си, продадени им от строителния предприемач Явор Блъсков с ипотека, сега са изправени пред нов проблем.

Опитите на домоуправителя да изясни с Енергото откъде идва дългът до момента удрят на камък. От дружеството са отказали разсрочване на задължението от 30 000 лв. с мотива, че молбата трябва да бъде подадена от титуляра.

Етажната собственост се е опитала да издири фирмата, на която се води партидата, но нотариалните покани са върнати обратно. Ако до два дни не се намери някакво решение, на 31 януари хората от блока ще останат на тъмно и студено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
3
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Да сезират компетентния служител в Русе свещеник Дирайр Хадавян.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Там разбрах, че има някакъв проблем с преминаването на кабела за тока от трафопоста до блока, защото трябва да премине перз частната земя на този Блъсков, дето измами хората от блока.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 22Само ако под останалите имаш предвид държавата. Тогава съседите бяха в миманса и го играеха най-много глас зад кулисите. А и както казваше един стар хитрец от онова време: 5-6 тариката на 1000 балами е добре и има за всички, но сменят ли се ролите - няма за никого!
24
0
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
Ами ако общия електромер показва по-малко киловати ще им върнат ли пари... от трите най-дългото . Някъде кабела дава утечка и е възможно от там да идва това показание, да викнат независима лаборатория и да присъстват при измерването.
23
0
 
5
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 5 години
Да се примолят сега на "КРАЛЯ СЛЪНЦЕ" !
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 19А при соца останалите ти плащат гяволъка. Много лош този капитализъм! Лош, много лош!
21
2
 
8
 
! Отговори
Някоя преди 5 години
Руините, които се виждат вдясно едно време бяха Полувисшият институт за мед. сестри. Учила съм там, ужасно място. Т.нар. блок е всъщност общежитието, където живееха моите колежки, които не бяха от Русе. Сградата е била ок, когато е строена за партийните кадри от развития соц, но все пак си е тип общежитие. А мястото на цялата тая красота...там ветровете се събират за традиционната зимна оргия, а наоколо няма нищо, въобще. Не знам кой би искал да живее постоянно, че и да си плати за това.
20
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неплатената сметка не е голяма - средно по 300 лева на апартамент. Странното е, че от енергото крият как се е получила разликата, но така е при демокрацията и пазарната икономика в България.
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При демокрацията и пазарната икономика ти спират тока и може да се оплачеш само на арменския поп.
18
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЯ ТУКА ДЕТО СЕ ИЗХОЖДА НА ДЕМОКРАЦИЯТА - МАРШ В СИБИР НА ХУБАВО, КАТО НЕ ТИ ХАРЕСВА ДЕМОКРАЦИЯТА! ТАМ НАПРАВО ВСЯКА СЕДМИЦА ИМ ПАДА ПО 1 БЛОК ОТ ГАЗОВ ВЗРИВ, МОЖЕ И ТЕБ ДА ТЕ УЦЕЛИ, ДА СЕ ОТЪРВЕМ...
17
1
 
10
 
! Отговори
И ТОЯ ФЕЙК преди 5 години
ГО ВЪРТЯТ ВСИЧКИ МЕДИИ - ИМА НЕЩО ЗА ПРИКРИВАНЕ... А ТИЯ ЩО НЕ ИОДАТ ДА СПРАТ НА РИМЛЯНИТЕ ТОКА? ЧЕ ДАЖЕ ИМ БИЛИ ЗАКОНЕН - ТАКА РАЗПРАВЯТ ДЖУРНАЛЯТА - ИМОТА ИМ НЕЗАКОНЕН, ТОКА - ЗЬАКОНЕН! КАК СТАВАТ ТИЯ РАБОТИ, НЕГРАМОТНИЦИ?
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 30 години в България има демокрация и пазарна икономика, то ток дали има е съмнително.
15
3
 
1
 
! Отговори
ЕЙ преди 5 години
11 Е *** - РУСКИ ИЛИ ТУРСКИ! НАСКЪРБЯВА ИМЕТО БЪЛГАРИН! ТОЙ МОЖЕ ДА ОСТАНЕ НЕНАКАЗАН, АМА ТИ ЩЕ ГО ДУХАШ В ЗАТВОРА! ТРИЙ, ЧЕ...
14
2
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
БАБАМОСВАТ НИ НЕЩО!!!АКО ТЕ ИМАТ АКТ 16 ТО БЛОКА Е ТЕХЕН И МОГАТ ДА ПРЕХВЪРЛЯТ ЕЛЕКТРОМЕРА НА ТЯХНО ИМЕ!НЕ ГО БИЛИ НАПРАВИЛИ ЩОТО ДОСЕГА НЯМАЛО НУЖДА АМИ СЕГА ВЕЧЕ ИМА :D
13
2
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НЯМА ДРАМА!!СПИРА СЕ ТОЗИ АБОНАТ И СЕ ПУСКА НОВ!НА ЕДИН И СЪЩИ АДРЕС МОЖЕ ДА ИМА ДВА РАЗЛИЧНИ ЕЛЕКТРОМЕРА!!!НИЕ НА СЕЛО ЗА ЕДНА КЪЩА ИДВАТ ДВА КАБЕЛА КЪМ НЕЯ И ИМА 2 ЕЛЕКТРОМЕРА!
12
0
 
5
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
"разгара на зимата" :D "мраза на лятото"
11
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 10Вие дори не знаете какво е демокрация в България демокрация никога не е имало понеже българина не е дорасъл за тази система. Вие го разбрахте като анархия и всеки да прави каквото си иска без закони и правила. За това сте на дъното и там ще си останете. Вас трябва някой постоянно да ви бие със сопата отгоре иначе не ставате за нищо.
10
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При демокрацията е така - плащат се чужди сметки.
9
0
 
19
 
! Отговори
бобо преди 5 години
До До bobo... Парадокса тук е как се стигнало до тази сметка??Защо не е спрян преди това??А се чакало да се натрупа тази колосална сума.Също така не можело на разсрочване.Не дават информация от къде идва дългът.Общо взето никаква Информация но си искат парите..
8
21
 
9
 
! Отговори
До bobo... преди 5 години
Ако желаеха да платят, досега да са го направили! Няма никакво значение на чие име е партидата, отиваш на каса и плащаш... С тия разлики между общия и индивидуалните електромери е ясно, че са крали и *** си! Къде видя парадокс тук? С какво е виновна "Системата" ??!?..