Шофьор опита да подкупи полицай с 20 лева в Плевен

Пазителят на реда отказал сумата
Обновена: 31 яну 2019 07:12 | 30 яну 2019 16:23,
40
Шофьор опита да подкупи полицай с 20 лева в Плевен
Снимка: архив "Булфото"

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор за предложен подкуп на полицай, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

Обвинението срещу Н. М. е за това, че на 08.11.2018 г в с. Муселиево, обл. Плевен, е предложил подкуп - банкнота с номинал 20 лв. на длъжностно лице - младши автоконтрольор в група "Охранителна полиция" при РУП- Никопол, за да не извърши действия по служба - да не изпълни задълженията си по съставяне на Акт за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата - престъпление по чл. 304а, вр. чл.304 от НК.

На 08.11.2018 г. , в с. Муселиево, около 10.20 ч., полицейски автопатрул спрял за проверка товарен автомобил „Фолксваген ЛТ 35“, управляван от обвиняемия. При проверката констатирали, че автомобилът е с липсваща аптечка, поради което полицейският служител пристъпил към съставяне на АУАН на водача за установено нарушение по ЗДвП. Обвиняемият започнал да го моли да не му се съставя АУАН, като му предложил сумата от 20 лв., за да се „почерпят“ двамата полицейски служители. Полицай му отговорил, че нещата не се случват по този начин и трябва да си прибере парите, но Н.М. поставил банкнотата на седалката на полицейския автомобил.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
0
 
! Отговори
пешо преди 5 години
Просто тъпите ченгета не са харесали човека. Преди аптечката има без засраховка, без преглед, светлини, лоши гуми и др. Решили са по някаква незнайна за нас причина да се направят на обратни по случай ВТОРИ ФЕВРУАРИ.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пазителят на реда отказал сумата.......................Това не подлежи на коментар!
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да потърси подкрепа от КРИБ. Не всички имат индексации на заплатите.
26
1
 
7
 
! Отговори
еее преди 5 години
с колко ли левчета в джоба ,се прибират след смяна тия ,,юнаци'' ушаци с мааалките заплати
25
1
 
14
 
! Отговори
Срамота! преди 5 години
Тия 20 лв. утежняват вината за гавра със служебното положение - все едно да му предложиш парче шпек и буца сирене на тyлyпa! Че това си е гладна смърт за тия тyмбaци!
24
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** народ слаба ДържаваАптечка си трябва ,не дай Господ.Абе ,що не изхвърлите и резервните гуми Като не ти изнася да спазваш изискванията, вози се на градския транспорт
23
1
 
14
 
! Отговори
Ууууу преди 5 години
Съдят човека,че предложил 20 лева.........А колко ушака хванаха с подкупи и колко от тях са осъдени???! Уволнили ги от системата и им накривили шапките...Ама и уволнението наистина си е голяма наказание- от къде ще цоцат сега тая ненаядена пасмина...?
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало "българина" или по скоро катажията от мвр, уж ние сме "мрънкали" а ти не, така ли? Да ти е минавало през празния мозък, че човека е забравил за съществуването на аптечката, която не може да спаси никой, нито пък е толкова важна, че да си заслужава, човека да го обсъжда цялата държава и да го тормозите??!! Защо не му простихте а ??? Или ви е супет трудно да прощавате щот вие сте ангели нали??!! На много лоши ли ще ми се правите дето козируватв на всеки разбойник с еднакви цифри в номера ??
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаха,БЕШЕ 20 лв.!Сега им КУПИХМЕ 200 вида камери с 1000 вида датчици в тях,1 година сменят постоянно и безумно закона за пътищата за глоби и актове.Ушаците вече нямат право само да рзстрелват на място,ако(нямаш аптечка,триъгълник,уред за дишане,интубатор,операционна маса,комплект скалпели и т.н.!!)Иначе могат всичко друго вече!Вече е по 100 на фуражка,това е положението!!
20
9
 
6
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Сега всеки мрънка че не са взели подкуп. Ами такъв е закона. Ако всеки се стреми да ги спазва ще живеем по-добре. Комплекта аптечка и т.н. струва 20лв. не 2000. Май сме на това положение, защото една камара безработни неуки мрънкалници като тези под мен се чудят от какво само да се оплакват вместо да работят нещо.
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вдигнали са им бонусите от актове явно
18
2
 
24
 
! Отговори
AY преди 5 години
Еб.ти гнусните милицонерчета. Заради някаква си ш.бана аптечка която никой не ползва , човека ще го съдят. Колко му е глобата за тази аптечка бе герберофили? Колко е глобата за вас дето крадете от държавата милиарди???
17
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живея в бяла държава от 21 години такова животно като аптечка нито един полицай не ми е искал. Вие още по времето на Комунизма ли живуркате бе, тогавашните Милиционери се заяждаха с баща ми за аптечка триъгълник и пожарогасител.Тогава тарифата на Милиционера беше 5 лева живкови пари които сега се равняват на 100 лева Мутренса тоалетна хартия.
16
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мене безкрайно ме учудва защо милицюнерите толкова се заяждат за тез аптечки?Заради рекета ще да е!То при катастрофа квалифицираните докторя с линейката и оборудването не могат да помогнат,те тръгнали да търсят аптечки с два бинта вътре!
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИНФЛАЦИЯТА ГИ ИЗЯДЕ ТЕЗИ 20 ЛЕВА ОЩЕ ПРЕДИ 10 ГОДИНИ. ПИТАЙТЕ БАТ ВИ БОЙКО ТОЙ ЩЕ ВИ ОБЯСНИ НЯКОИ РАБОТИ. КОГАТО РЕШИТЕ ДА ПОДКУПВАТЕ ПОЛИЦАЙ ПО МАЛКО ОТ 200 ЛВ. ЕДВАЛИ ЩЕ ВИ СВЪРШАТ РАБОТА. СЕГАШНИТЕ 200 ЛЕВА СЕ РАВНЯВАТ НА ОНЕЗИ 20 ЛЕВА ПРЕДИ 10 ГОДИНИ. Я ПОГЛЕДНЕТЕ ЦЕНИТЕ НА ПАРНОТО ТОКА ВОДАТА ХРАНАТА КЪДЕ СА СКОЧИЛИ. КАКВО ЩЕ СИ КУПИ ТОЗИ ПОЛИЦАЙ С 20 ЛЕВА 4 КУТИИ ЦИГАРИ. ТА ТОВА СИ Е СМЕХ ОТКЪДЕ И ДА ГО ПОГЛЕДНЕТЕ.
14
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно му е казал ушкото,че "нещата не се случват по този начин"!20 лева са нищо и е обида за ушковците!
13
1
 
3
 
! Отговори
ХМ преди 5 години
До СтрашниковМного си ларж.20 лв на цяло виждал ли си?
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както отбелязаха по-рано: "Да ни смйе братовчийеди, че дъ миниш с питнайсет леа?"
11
5
 
8
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Простолюдието УЖ сте против корупцията, а в същото време, непрекъснато предлагате подкупи за какво ли не. Лош материал сте и това е.
10
4
 
2
 
! Отговори
Съби преди 5 години
Ние служителите на Марешки действаме безкомпромисно ако има опит за подкуп!!! Свършиха Тези времена вече всичко под ножа