"Зелена светлина" за спрян строеж в Синеморец

Според РИОСВ попада в парк "Странджа", съдът каза друго
30 яну 2019 08:30, Екип на Bulgaria On Air
19

Съдът даде "зелена светлина" на строеж в Синеморец, спрян преди четири години от екоинспекцията в Бургас, тъй като попада в Природен парк "Странджа".

Според решение на ВАС имотът е в урбанизирана територия и може да се строи. Строителното разрешително било издадено преди теренът да бъде включен в границите на парка, предаде Bulgaria ON AIR.

Собственик на терена е бизнесменът Неделчо Гинин. След решението на съда е категоричен, че ще строи.

"Ако някой в държавата не си е свършил работата, това не съм аз. На търг е купено мястото. Дал съм за мястото доста дебела цена над пазарната. Направени са проекти, всичко е съгласувано. РИОСВ беше осъдено първоначално за мълчалив отказ, защото половин година мълчат и не дават никакво решение, защото нямат документи. А пък парк "Странджа" въобще нямат никакви документи за граница", обясни бизнесменът.

Археологът Атанас Орачев разказва, че по време на изливането на бетона е унищожена и могила. С изливането на плочата проучванията няма как да продължат.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Наско преди 5 години
А вий,вий сте ***..
17
0
 
2
 
! Отговори
Хотелите преди 5 години
по *** са идеалната перачница за пари. За така наречените бизнесмени е много по-изгодно хотела да стои празен, отколкото да работи. Веднъж перат пари със строителството и втори път пишат нощувки на несъществуващи туристи. Вие си мислите, че хотелите са празни, а се отчита ръст на туризма. Как става това. Ами ето как - на този свят има много пари, които трябва да бъдат изпрани. България е рай за такива схеми.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** бе!!! Ненаяли се. Стройте бе м**** ви да е*ба, цялото крайбрежие застройте, пък после ревете, че мизерните ви хотели празни стоят и няма балами, които да ви бачкат за 500 лв и трябва да внасяте социално слаби украинчета да ви бачкат без пари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Бизнесменът" веднага в затвора, а земята да се национализира и да се включи в границите на народния парк.
14
0
 
2
 
! Отговори
Да идат преди 5 години
всички, съдии, министри инвеститори да гледат в Народния театър "Наблюдателите" та дано се стреснат от туй що ги чака на оня свят - вечно гори да садят и пясък да пресяват и прехвърлят. ПОМНИ ЧЕ СИ СМЪРТЕН, са казвали хората навремето си.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен12Дали нашенци, дали чужденци явно има.
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че има ли още заблудени нашенци дето да ходят по туй море?
11
0
 
18
 
! Отговори
Вампира преди 5 години
Местни отдавна няма. Продадоха си нивите и са в София.
10
0
 
22
 
! Отговори
мак преди 5 години
Скоро ще се окаже, че цяло-целеничко черноморие е урбанизирана територия и няма да строи само този, който не е поискал. От няколко дни все "изскачат" сензации, как се строи на различни места по морето, това не е случайно, а пълна анархия като за последно. Пък и да питам, законът задължава ли да се дават разрешителни за строежи и изобщо за продаване на частни хора? Или подкупите си казват думата?
9
2
 
19
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Най смешното е че местните седят и дремят, а точно не ще живеят в клоаката сътворена по черноморието. На останалите не ни дреме - море и плажове в гърция бол...
8
2
 
16
 
! Отговори
иво преди 5 години
БОЙКОТ на българското черноморие. Никой да не ходи!!!
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Зелена светлина" за корупцията, наглостта, престъпността, шуробаджанащината, простотията, за ганьовщината! Зелена светлина за такива неща винаги се дава в тази страна! Неделчо на колко ли народ е давал рушвети да му светнат зелената светлина! Зелената светлина за тоталното унищожаване на тази страна барабар с природата и отдавна я светнаха.
6
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стройте ***, стройте! Докато не стане една бетонна улица от Дуранкулак до Резово няма да се спрете! Ама накрая и дрогираните англичани ще спрат да идват.
5
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ако някой в държавата не си е свършил работата, това не съм аз." Ама, разбира се, че не си ти! Държавата отдавна я няма. Абе, отпишето го черноморието. Там всеки прави каквото си иска. Черно море отдавна е вече обществена тоалетна. Помислете само, къде отиват фекалните и отпадните води. Няма пречиствателни станции, просмукване и филтрация на фикалните и отпадните води и т.н. Хайде на мореееее! Там сме!
4
14
 
4
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 5 години
Само така! Измислените еколози - марш в гората... Който иска море, да се научи да ходи като нормалните хора у нужник, а не да дрищи по къра като куче...
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повече на черноморието няма да стъпя, не ми се почива на бетон
2
6
 
20
 
! Отговори
ИЗВЪН преди 5 години
После, кой иска да прави бизнес в България ?.. никойЛипса на всякакви правила, корупция и чиновническо безхаберие. Ами, ако въпросният е изтеглил кредит в началния етап на строежа и четири години трябва да го обслужва, без приходи ? Кой ще плаща пропуснати ползи ?
1
18
 
7
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
А пък тия археолозите какви рекетьори са. Ескат десетки хиляди за осъществяване на надзор под предлог че там има могила или нещо друго.........