Лекарската заплата в Козлодуй – 20 лв. над минималната

Медиците в града зоват на протест всички общински болници
41
Лекарската заплата в Козлодуй – 20 лв. над минималната
Снимка: Булфото, архив

Медиците от болницата в Козлодуй излязоха на протест. Те отказват да подпишат новите си трудови договори заради ниското възнаграждение, заложено в тях, съобщи bTV.

Още по темата
Съгласно новите договори основното им възнаграждение ще е малко над минималната работна заплата – 580 лв.

От 1 януари 2019 г. минималната заплата е 560 лв.

Здравните работници в Козлодуй уточняват, че протестът им не е срещу ръководството на болницата, което е притиснато от лимитите на Здравната каса и няма как да им плаща повече.

Те призовават за национален протест на работещите в общинските болници, за да се реши проблемът на национално ниво.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Док преди 5 години
До АнонименАми дай по твоята логика на всички служители така да заплащаме- например на кметовете на малките населени места, полюцаите по селата и т. н.
32
1
 
1
 
! Отговори
Фен на бананите преди 5 години
До Анонимен 36Банани и тоалетна хартия има достатъчно, за разлика от по комунистическо.Само че сега, за разлика от тогава, НЯМА ТЕЛЕНИ МРЕЖИ И БОДЛИВА ТЕЛ по границите, НЯМА И ИЗХОДНИ ВИЗИ.Така че ще ги хванете...за дедовия!
31
3
 
4
 
! Отговори
До Г-жа Камелия Цвет преди 5 години
Грешите в заглавието и по- надолу в текста!Не са лекарските заплати, а тези на медицинските сестри!
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали има банани и тоалетна хартия и с тази заплата от 580 лева ще могат да си ги купят. Друго не им трябва, нали за банани и тоалетна хартия подрипваха и ревяха като мага рета новоизлюпените демократи след 1989 година.
29
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заплатата е според това, колко работи един лекар. В такива градове като Козлодуй в болниците няма кой да те напсува, камо ли кой да лекуваш. По цял ден си въртят синджира.
28
8
 
4
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
Трябва централизация, малките болници бяха вървежни когато имаше хора по малките села/градове. Сега е неефективно да се поддържат специализирани отделения с остаряла апаратура и демотивиран персонал и ръководството да се чуди от къде и как да плати тока и парното
27
2
 
8
 
! Отговори
Avicena преди 5 години
Браво колеги!
26
0
 
23
 
! Отговори
OneWayTicket преди 5 години
Тъпата "джурналиска" да се осведоми правилно, че става въпрос за медицинските сестри, а не за лекари.Това не означава, че заплатите не са срамни! Закривай тази държава!
25
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е изстребители да купим!
24
6
 
7
 
! Отговори
Доктор преди 5 години
Ако едно предприятие произвежда малко или брак ,то неминуемо фалира! Ако болницата не работи пълноценно или хората предпочитат да ходят в други болници,то защо тази болница съществува още? Това е нормалното мислене! А ,че козлодуйските лекари искат повече пари,нека работят и на още едно място,в друг кабинет,в къщи или да са учили повече и да ги търсят хората ,а не те да търсят хора за болницата си. Все пак предпочитам осигуровките ми да отидат при хора,които ефективно ще ми помогнат, а няма да
23
4
 
12
 
! Отговори
, преди 5 години
В Козлодуй цените заради заплатите в АЕЦ-а са на световно ниво. Хора от там идват в столицата на пазар, че им е по-евтино. Представям си какъв е доктора останал да работи за такива пари там, а и не само.Държавата ни е една малка Индия, от супер богати до супер бедни.А страната ни, едно поле от бетон и трънаци.
22
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Депутатите също трябва да излязат на протест. С 4 хилки как се изкарва цял месец?
21
2
 
29
 
! Отговори
До 24 преди 5 години
До Анонимен24Като напуснат докторите, ти ли ще идеш да лекуваш и оперираш!?
20
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами като не им харесват заплатите да напускат......
19
2
 
34
 
! Отговори
Българка преди 5 години
До Анонимен 1Като станеш лекар, или когато ти или твой близък имат нужда от лекар, ще разбереш, че това е най-нужната професия на света! Дотогава вземай метлата и не философствай по форумите...Прогониха младите по чужбина. Училищата закриха. Сега наред са болниците, ако докторите не им се опълчат. Сградите и земята под тях са апетитни, някои общини ги обявиха за продажба вече.
18
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мой познат с над 30г. стаж управлява из цялата страна голям камион със специализирана измервателна техника в държавна агенция. След 2 месеца ще се пенсионира, а заплатата му е 400лв.чисти. Да му мисли агенцията.
17
1
 
31
 
! Отговори
Max преди 5 години
Преди 2 години работех като барман в средно голямо кафе в Плевен и взимах 800лв. нето.Срамно е това заплащане за лекарите.
16
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
560 лева заплата, 2019-та, срам и позор!После "няма медици, няма санитари няма..." нищо няма защото сте некадърни!Как студент завършил медицина да отиде там? или където и да е било в този сектор? В Германия ще го глътнат като кадър за нереална за здравната ни каса заплата.
15
3
 
9
 
! Отговори
Горан Владов преди 5 години
Ще въведем ЛЕВрото
14
1
 
21
 
! Отговори
Влади Горанов преди 5 години
А като въведем и ЕУРОТО, тогава ще е още по-смешно.