Местните в Черноморец: Останахме без плаж!

Хората смятат, че причината е новопостроено рибарско пристанище
31 яну 2019 12:30,
16

Черноморец е останал без централния си плаж заради новопостроено рибарско пристанище, алармират местните. То е изградено по европроект за 10 млн. лв. Вместо обаче да се подобрят условията и курортното селище да привлече още повече туристи, става точно обратното.

"След построяването на пристанището се случи една катастрофа. Десетки камъни бяха довлечени от течението на плажа. Има и заблатяване, защото няма естествено течение", обясни Иван Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Местните са категорични, че ако не се вземат мерки, туристите от Черноморец ще се отдръпнат все повече и хората там ще останат без препитание.

"Събрани са около 340 подписа. Сезирахме редица институции, от Министерския съвет, назначи се проверка. Надяваме се да има и действия", коментира Яна Николова от инициативния комитет.

Хората твърдят, че когато се започва един строеж, архитектите и строителите трябва да се съобразят с всички екологични оценки. Никои обаче в случая не е взел под внимание течението и изложението на плажа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Гост преди 5 години
С това безхаберно и алчно строителство не само без плаж ,но и без туристи ще останете.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тези строежи, не само без пясък,а и без плажна ивица ще останем!
11
1
 
0
 
! Отговори
спасителя преди 5 години
На Каваците дюни колкото искаш, има и кой да товари и транспортира , защото вашия пясък, може по вода да е заминал за Каваците...вие само си го връщате на мястото му.
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безконтролното строителство ще доведе до това, морето да се превърне в тоалетна заради просмукване, изхвърляне и филтрация на отпадните води и до разрушаване на бреговата ивица и изчезване на плажовете. Контролът трябваше да се осъществява най-вече от местните жители по черноморието но..... пусти печалби! Българинът каквото сам си направи и господ не може да му го направи! А покрай язовир "Искър" колко обекти има!? И там къде ли отиват отпадните води?
9
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре,че море имате,ама и то след некоя година ще е частно!
8
2
 
15
 
! Отговори
sante_dog преди 5 години
Тука нямаше ли радиация на плажа? Тъкмо да не страдат хората...
7
1
 
19
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Откога кражбата на 10 000 000 ? е новина?
6
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си направят плаж на друго място, плажовете не са даденост, плащаш и получаваш - капитализъма е най-справедливата система. Hяма ли достатъчно банани и тоалетна хартия при демокрацията и капитализъма.
5
3
 
21
 
! Отговори
bulgarin преди 5 години
Без ирония, как хем течение е довлякло камъните на плажа и в същото време се е получило заблатяване, понеже няма течение?
4
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 3Ти добре ли си, сега струва по 5 лв
3
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плажът е безплатен, но чадърите на плажа са по 50 лева. Слънцето е безплатно, но Сянката струва 50 лева. Продават Сянка, не Слънце. Приватизирали са Сянката.
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди се олаквахме с/у някви канали, а сега ... нама за кво да се оплаквамееее. Живот
1
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къв плаж бе? Депутати ли сте, съдии ли сте, кво сте? Не! Аре...