За да изчезнат джигитите - полигони за високи скорости

"Лесно е да вдигнеш 300 км/час, каза автомобилен състезател
4 фев 2019 17:15, Петя Славова
35

Клип на шофьор, който с 280 километра в час изпробва новия си автомобил по Околовръстното в София, предизвика вълна от възмущение и негативни коментари в социалните мрежи. Автомобилният състезател Крум Дончев коментира видеото и призова от ефира на "България сутрин" да се създадат полигони, на които освен обучение на млади водачи, да може и хората да развиват висока скорост, за да не го правят на пътищата.
Още по темата

"Шофьорите трябва да бъдат поставяни в екстремална ситуация. Те трябва да се учат как да реагират в тази екстремална ситуация. Този тип обучения са специализирани, до момента това не се е случило в България", добави той.

Дончев допълни също, че подобно обучение е необходимо заради инфраструктурата и средата, в която се движат водачите у нас.

"Едни специализирани полигони могат да служат освен за обучение и за поле, където тези хора да се докоснат до света на високите скорости по възможно най-безопасен и регламентиран начин. Не да го правят на улицата", обясни Крум Дончев пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Автомобилният състезател добави, че е лесно да вдигнеш 300 км/ч и призова за строги санкции на водача, който е карал безразсъдно на Околовръстното в София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един премиер твърди че прави Европейски магистрали ? На Аутобана няма ограничения ! Но хората умеят да карат ! Учили са се да карат на полигон , на мокро , на кал , на сняг , чакъл и пясък ! Тука и на паркиране не те учат на курсовете ! Ако има няколко писти ( полигони ) за екстремно каране, това ще подобри значително уменията на водачите, ще влизат пари в държавата от мераклийте . Няма да се кара лудо по-пътя и ще намалеят инцидентите. Но на никого не му пука !
31
0
 
2
 
! Отговори
до v8 twin едиквоси преди 5 години
ти ми карай с 300 и ми кажи, че ти преча, пък и слез да "ям бой" и после не се чуди що няма да си седиш на *** поне месец, пръдльоо смешен...само гледай да не ми се паднеш на мен
30
1
 
2
 
! Отговори
тъпчо преди 5 години
това предложение е от типа..."за да се намалят убийствата в страната дайте да създадем по 1 квартал към всяко селище, където всеки да може да си убива колкото си ще" .. и ще решим проблема с незаконните убийства
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ще е най голямата глупост ако се направи! Ако автомобила ви вдига 1000 км.означава ли.Че трябва да го пробвате? И той тоя "полигон" Трябва да е поне 20 км.. С 2 думи.Ще им осигурят.Место за трагично загинали джигити! -:) Аз не бих го ползвал в никакъв случай!
28
1
 
2
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
AAAAAAA,KOITO ISKA DA SE PRAVI NA EMERSON FITIPALDI-STROITE IM POLIGONI-DA SI NA4ESHAT KRASTATA.SAMO NE, PO PATISHTATA,PO KOITO KARAT NORMALNITE HORA.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А някой някога да е чул или видял издислав в уч.кола
26
0
 
12
 
! Отговори
Същият преди 5 години
Абе не е до знаци и ограничения бе...знака няма да ме спаси дали с 50 далии с 70...до мозъчето е бе хора...всеки сече пътя ..отнема предимство ...влиза в чуждото платно..не се съобразява с дъжда и ми.карат със 150..бам аква планинга и си нокаут бе мъж...оня ден по магистралата вали чистачките не сварват ..те ми се изпреварват със 170 200. Мри кат си решил ...*** по далече от нормалните ве селляк проссст
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
AMI TOGAVA DA DADEM DOBRA MESECNA ZAPLATA NA KRADZITE,ZA DA NE KRADAT.NALI TAKA.ZA *** NE TREBVAT PISTI,A 20 G. ZATVOR.
24
4
 
12
 
! Отговори
Ани преди 5 години
Има една поучителна приказка за Лъжливото овчарче.Пътищата са посяти с ненужни ограничения. Хората свикват да не ги спазват и когато трябва да има ограничение най-често то липсва.После като стане белята, всезнайковците започват да изпитват оргазъм.
23
1
 
9
 
! Отговори
Граовец преди 5 години
Цялата тази "Война по пътищата" е една много голяма далавера.От една страна това е едно лоби което произвежда пътни знаци.Сега като променят правилника, ще има много работа за тези които произвеждат пътните знаци. После, ще подкрепят справедливите искания за отмяна на ограниченията и ще правят други знаци. А държавата наема безработни за полицаи и ги издържа с глобите.Там има едни пари, вземаме ги тука и се правим на бизнизмъни.
22
0
 
7
 
! Отговори
Мега миньор преди 5 години
Проблема е в манталитета ето на такива като 19...мъжете карали с 300...*** ти мъж ли си...кога последно кара с 300..като писа коментара ли. Или последно кара със 140 на околовръса да изпревариш оня дядка с фордчето дето се движи със 100...мале мале никога няма да се опрайм
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 20Този човек никога не е карал автомобил най-вероятно.Щом ги мери само по максимална скорост...
20
18
 
5
 
! Отговори
До 19 преди 5 години
Пъзльовците карат със 60 на извънградско. Страх ги е да отидат в дясно и карат в средата.Пречат на хората да ги изпреварят и после се възмущават че другите карали бързо.Такива дето карат бавно и в средата трябва да ги заснимат с камерите и да им връчват актове за глоба за да се нормализира движението по пътищата.
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 18 Ами то като един *** тука преди време и вика че на писта от формула 1 Бугати SPORT щяло да изкърти болид от Формула 1 , ако ще и Шумахер да го управлява...и аз го питам: Защо си мислиш така? И оня *** вика моля ти се...ами Бугатито развива 410 макс. скорост, а Болида само 370км/ч.Щяха да се попикая от смях с тоя , брат! Много ограничени хора има..мнооого. Нямам думи.
18
25
 
4
 
! Отговори
V8 Twin Turbo преди 5 години
Само истинските мъже карат с 300! Пъзльовците карат с 90 и се оглеждат като мишоци да не вземат да препречат пътя на някой истински мъж щото после ще ядат бой.Освен това пъзльовците бачкат за 350 евро на месец и дори и да искат не могат да си купят автомобил които вдига 300.
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-глупавото и опасно нещо е илюзията че карали спортни автомобили.Съгласен съм че са способни да дигнат 300.Дори 330-350 може би.Обаче не са спортни.Тежки са високи не са стабилни,не спират бързо,при завои с висока скорост губят траектория.Тва че имат по-твърдо окачване и по-добри спирачки не ги прави спортни.В нета бяха правили сравнение между бугати, някакво ламборджини със тунинг, и още няколко по-евтини марки срещу болид от Ф1.Разликата беше огромна.Болидът спечели с половин обиколка.
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не им трябва такова обучение, а трябва да им се набие в мозъка да спазват ограниченията.
15
0
 
11
 
! Отговори
Ала-Бала преди 5 години
Платен полигон ( писта ) за високи скорости. Подписва се декларация, че всико е на отговорността на участващите. Може да си направят застарховки на големи суми!
14
0
 
10
 
! Отговори
Йирданов преди 5 години
Според мен по-важно е защо тези "джигити" не биват глобявани, не им се взимат книжките и не ги вкарват в затворите, а отново се измества темата т.е. излизат и косвено ги защитават?!?Какво значи "ами понеже имат бързи и спортни коли, които няма къде да ги тестват и за това така карат в града"!!! Нали нов закон за движение по пътищата се готви! В него това ли ще е оправданието?! За пистите сте прави, но щом някой казра като *** си има глоби. Защо родните "джигити" спазват знаците след границата?
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За тези "любители на високи скорости",са необходими САМО,скорострелни картечници!!!Нищо друго не може да спре тези убийци,но може би точно поради тази причина,властта си ги отглежда,както отглежда всякакви други престъпници - от битови апаши,до такива от правителствено ниво,като "убийците" на банки,ЗА ДА БЪДЕ ДЪРЖАНО СТАДОТО В НЕПРЕКЪСНАТ СТРАХ И ПОДЧИНЕНИЕ!