Близки на Жоро Плъха: Докторът трябваше отдавна да е арестуван!

Обвиниха Иван Димитров за умишлено убийство
5 фев 2019 11:20, Петя Славова
272

Обвиниха в умишлено убийство д-р Иван Димитров, който застреля крадеца Георги Джевизов с прякор Плъха. Срещу Димитров е повдигнато и второ обвинение - за притежание на незаконно оръжие.
Още по темата

"Как може този лекар да се разхожда по улиците на Пловдив!? Една година вече е свободен. Трябваше отдавна да бъде арестуван. Моля се на прокуратурата от сърце да вземе мерки", сподели бащата на убития Георги - Димитър Джевизов.

"Няма етническа бомба в Пловдив. В България има демокрация и прокуратурата е независима. Държавното обвинение е повдигнало обвинение. Много граждани се подведоха от лъжите на доктора. Политиците яхнаха коня при тази тема. Ангел Джамбазки и Александър Сиди – те яхнаха вълната със смъртта на Плъха. Сиди хвана адвокати, за да извади доктор Димитров от ареста. Този доктор е убиец. Защо е имал незаконни оръжие и боеприпаси – за какво се е готвел?", изтъкна председателят на Инициативния комитет на бедстващите в Пловдив Яшар Асан.

Според експерта по етническите въпроси Асен Колев, съдебната система трябва да има еднакво отношение към всички.

"Прокуратурата не трябва да се натиска от уличните неволи, иначе ще има ответна неприятна реакция", подчерта той пред Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
1
 
5
 
! Отговори
Системата ни убива! преди 5 години
Един крадец рано или късно става убиец. Благодарим ти, докторе, че ни обезплъши!!! Народе на Левски и Ботев, ако "независимият" съд падне дотам, че да осъди доктора, незабавно трябва са се вдигнем в негова защита! Докторът сме аз и ти, нашите деца, родители, баби и дядовци, ограбени, бити, измъчвани, изнасилвани или убити от такива оcвиpепели от безнаказаност примитивни твapи!!!
180
0
 
4
 
! Отговори
до we преди 5 години
Затова пък Плъха е герой на криминалният труд,загинал при трудова злополука и трябва да му се изплати обезщетение нали?Независимо от кой етнос е това е един крадец по малко.Доктора е свършил нещо полезно за цялото общество.Сега е момента всички хора дето изкарват всичко с честен труд да защитят Човека който е защитил семейството и дома си!Защо в Китай нямат проблеми знаеш ли?Знаеш ли,че такъв като плъха щеше там да са го обесили и забравили!
179
11
 
2
 
! Отговори
we преди 5 години
Доктора е опасен психопат. Българския лекарски съюз изключи ли го?
178
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТИХО-БЪРЗО И БЕЗМИЛОСТНО ! БРАВО ДОКТОРЕ ! ТОЯ НАРОД СЕ НУЖДАЕ ОТ ПРИМЕР ! И КАКТО ПИШЕ ЕДИН ОТ ВСИЧКИТЕ-С ПИСТОЛЕТА ВЪРВИ И ЛОПАТАТА-ТЕКСАСКИ ЛАФ !!!
177
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скъпи хора! Както виждате, престъпниците имат повече права от останалите. Римляните имат два пъти повече права от когото и да е. Така че, за да си нямате проблеми, просто посрещайте крадците и убийците в домовете си с хляб и сол. Или емигрирайте. Тва е.
176
0
 
9
 
! Отговори
читател преди 5 години
Много емоции в коментарите, липсва прагматизам.Предлагам, поводът е добър, да организирамеСДРУЖЕНИЕ ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНОСТТА, СЕМЕЙСТВОТО И ДОМА.Като начало - свобода на доктора.Първо законово искане - СВОБОДНО ПРИТЕЖАНИЕ НА ОРЪЖИЕ В ДОМА.Иначе завинаги ще си останем с емоциите.
175
1
 
25
 
! Отговори
ХФ преди 5 години
Всеки /независимо от етноса/, който защитава престъпника, заслужава да нахлуе въоръжен крадец в дома му.
174
1
 
30
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Хората посмели да защитят себе си и собствеността си получават по-тежки присъди от нападателите си!Стига се до парадокса,шведи ограбили,пребили/изнасилили и убили беззащитни старци,да получават присъди под 10 години,а нападатели пострадали от самозащитата на собствениците дори вземат тлъсти обезщетения,все едно е трудова злополука!!!Ако това не е тенденциозно и умишлено,с цел да се смачка българската нация-не знам кое е!
173
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма такава държава! Влизат ти в къщата, обират те, раняват те с нож и ти нямаш право да се защитиш!!! Радвам се, че децата ми се махнаха от тая ***!
172
2
 
31
 
! Отговори
до американ преди 5 години
Плъха едва ли е минал под вратата на гаража или през ключалката.И не е бягал,а е хвърлил нож който е наранил доктора.Та не знам колко виновен може да бъде нараненият от крадеца .
171
1
 
33
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Плъха е имал 9 присъди за предишни криминални прояви.По 3 дни ли е лежал в затвора или по скоро по 3 минути?Ако имахме нормална държава,нормална съдебна система той би бил в затвора,но жив!И в затвора не трябва да се излежават ,а да рботят.Ако затворниците работеха затворите биха могли дори да са печеливши,осъдените като излязат на свобода трябва да са твърдо убедени,че трябва да живет работейки,а не крадейки!
170
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди около година разговарях с пенсиониран офицер от МВР.Крадци нахлули в къщата му и той въпреки,че е имал законно оръжие не е посмял да стреля.Явно оръжието не помага в България-ако го имаш и използваш после лежиш в затвора!Ужасяващ е и случаят отпреди няколко години във Видин при който бивш полицейски шеф се опитал да помогне на студент когото ограбвали и бил убит от крадците!
169
1
 
25
 
! Отговори
факти преди 5 години
Ако сега осъдят доктора значи съдебната система защитава крадците.Спомняте ли си Йордан Опиц който беше прострелял крадец наркоман.Него го осъдиха.Та може и доктора да осъдят.
168
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
доктор менгеле 20 г на топло. какви фантасмагории беше съчинил гробаря самооо...
167
2
 
31
 
! Отговори
Мъдрец преди 5 години
Пушката/пистолета винаги трябва да е в комплект с лопата . Тексаска мъдрост .
166
2
 
36
 
! Отговори
БХК преди 5 години
Голяма грешка е направил доктора според роднините . Като е видял Плъха че го краде е трябвало да му помогне и да го изпрати до входната врата или да извади уиски и ядки и със сладки приказки да го "задържи' докато полицията благоволи да се яви и помоли крадеца да ги последва учтиво до участъка като може и да му дадат да покара малко полицейския автомобил в знак на доброжелателство и етническа търпимост .
165
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да отидат в САЩ да се оплачат. там редовно ги застрелват крадците.
164
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В САЩ доктора щяха да го пратят на психолог, за да мине няколко сеанса, за да може да се успокои от преживяният стрес.
163
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той не просто краде, а ти застрашава живота и живота на твоите близки. Защото ясно е, че такива хора са престъпници, и са способни на всякакво престъпление. Затова се разрешава да го застреляш. Не защото ти искаш, а защото той те е заплашил с действията си. Ако той не беше влязъл в чужд имот нямаше да получи и наказание за делата си. В смисъл неговата смърт е пряко последствие от неговите дела. Той самият я предизвиква, не само, а я търси.Да не говорим за преживяният стрес от страна на доктора.
162
12
 
6
 
! Отговори
Американ преди 5 години
До Анонимен 160:Не е баш така бе, тиквар, защо заблуждаваш хората!? Има много условности и тука. Във всеки случай ако стреляш без да питаш, както се казва, си виновен, освен ако нахлуването не е С ВЗЛОМ, а то е така и в Бг. И стрелба по бягащ от тебе е винаги убийство.Добре че не ви дават оръжие в Бг, каквито сте тикви..