Контрасти в климата: Сняг на Пампорово, плажуващи по морето

Плажът се напълни с деца заради високите температури
5 фев 2019 09:00, Петя Славова
11

Снежната покривка на Пампорово надмина 3 метра при температура от 4 градуса. В същото време на 300 километра от там - край морето - температурата е 4 пъти по висока. Заради хубавото време плажът се напълни с деца, които си играеха, а смелчаци направиха първите гмуркания в морето за новата година.

Много бургазлии слязоха от колите си и се придвижваха с велосипеди. Според синоптиците обаче няма нищо необичайно в пролетните температури, предаде Bulgaria ON AIR.

На 4-и февруари високи температури са измервани и през изминали години. През 1948 година в Плевен е било плюс 18,6 градуса, две години по-късно през 1950 година в Плевен живакът е паднал до минус 28 градуса.

Според световноизвестен френски климатолог все по-често човечеството ще преживява екстремни жеги и студове, както и природни катаклизми като наводнения, пожари, силни ветрове – дори на места, където тези явления не са обичайни.

У нас зърнопроизводителите все по често прибягват до сортове семена, които са по издръжливи на природните катаклизми. Според производители и преработватели на пшеница още е рано да се каже дали топлото февруарско време ще окаже влияние върху реколтата.

Но са категорични, че суровина за покриване на нашите нужди ще има. Тъй като в страната ни се произвеждат около 6 милиона тона пшеница годишно, а за да се изхраним са ни необходими само около 1 милион тона. Очаква се в средата на седмицата времето отново ще се завърне към зимните стойности.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Хай БуйЪъъ Мерцедес и Ауди не бяха ли немски ... Само питам. Не знам!
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 5 Аз па съм доволе зщаото ще отнеме 30 години. Аз до трийси години с моиту пийни ... ябаааа!
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Климата е нещо много динамично, да говориш как той се променял и това щяло да доведе до апокалипсис, е признак за голяма глупост. Светоизвестние френски псевдоучен, да обясни какво е причинило последния ледников период и защо след него има затопляне, довело до оттегляне на ледниците обхванали голяма част от земната повърхност? Нека позная първобитния човек е виновен, защото е ползвал огъня.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
истинска новина щеше да бъде, ако на плажа имаше 3 м. сняг, а на пампорово ходеха по бански. така не ми е интересно.
5
5
 
8
 
! Отговори
Съвременник преди 5 години
До АнонимеН 4 - "ДОВОЛЕН СЪМ ОТ ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ! ЗИМАТА ЩЕ СТАВА ВСЕ ПО-МАЛКО И ПО ЛЕКА!" Бъркаш, колега. Промените в климата се получават и в двете посоки - студеното през зимата става по-студено, а през лятото жегите се увеличават. Не се радвай, защото става по-лошо, а не по-добре. Климатът е деликатна система и последиците са големи и за наша сметка.
4
1
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ДОВОЛЕН СЪМ ОТ ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ! ЗИМАТА ЩЕ СТАВА ВСЕ ПО-МАЛКО И ПО ЛЕКА!ЗА 10 ГОДИНИ СРЕДНАТА ТЕМПЕРАТУРА НА МОРСКАТА ВОДА ЗА МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ СЕ Е ПОВИШИЛА С ПОВЕЧЕ ОТ 1 ГРАДУСВЕЧЕ Е ИДЕАЛНО ВРЕМЕ ОТ 10-ТИ ДО 20-ТИ СЕПТЕМВРИ НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ ЩОТО ТАМ ВОДАТА ЛЕСНО СЕ ЗАГРЯВА ТЯ ТИ Е ДО КОЛЕНЕ И ДОСТА НАВЪТРЕ И Е ОАЗИС ЗА ОКОЛО 30 ЛЕВА ИМА ХОТЕЛИ ПОЧТИ В ЦЕНТЪРА И ТО ЗА ДВАМА СЪС ЗАКУСКА НО ОТ 10-ТИ СЕПТЕМВРИ НАТАМ!
3
8
 
12
 
! Отговори
Хай Буй преди 5 години
Така ще е като всеки безпишков китайски капиталист иска да кара Ауди и Мерцедес V12 5-6 литра. Малооумието и безумието на жълтите човечета сляпо копиращи още по-гигантоманските извращения на Говедарските щати ще излезе на носа на планетата. Докато жълтурите си караха колела човечеството не познаваше климатични аномалии.
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, да, "нищо необичайно"... вервайте си...
1
2
 
8
 
! Отговори
някой преди 5 години
Температурата не може да бъде "4 пъти по-висока"