Helpbook сигнали: Занемареният красив курорт Рибарица

В платформата граждани сигнализират и за нагло паркиране, улица без тротоар...
6 фев 2019 07:10, Анисия Иванова
19

Снимка: Helpbook.info

В платформата на Helpbook.info получихме интересен сигнал, касаещ най-дългото село в България. Потребителят пише: "Цялото ни семейство е изключително разочаровано от занемарения красив курорт Рибарица. Докато преди десет години беше привлекателно място за почивка, сега се чудя от кой проблем да започна. Никъде няма изградени пешеходни тротоари. За да се придвижи човек трябва да върви по тясното пътно платно и да рискува както собствения си живот, така и този на водачите на автомобили, или да гази в лепкава кал отстрани. Шосето е осеяно с дупки и неравности, ремонт не е виждало от дълги години. Осветлението е слабо, а на много участъци напълно липсва заради отдавна изгорелите крушки. Моля, вземете спешни мерки, преди дългогодишната слава на това райско място да остане в миналото!“

В друг сигнал, отнесен към община "Младост", от изпратените снимки се вижда занемарена детска площадка с изкъртени катерушки, люлки и пързалки както и единственото останало необезопасено съоръжение. Гражданинът отправя апел към отговорните органи за възстановяване на площадката в съвременен вид.

Отново преминаваме към наболелия проблем с паркирането в столицата. Заснети са десетки нарушители в район "Надежда", а авторът на сигнала призовава отговорните институции да предприемат мерки: "За пореден път подавам сигнал за нагло паркиране на автомобили, които зареждат магазин в София, жк "Надежда-2", ул. "Република" № 93. Паркирането се извършва със съдействието на собствениците на магазина. Камиони разбиват новия тротоар (вече имало счупен капак на шахта), като по него ясно личат следите от масло. На забележка и собственици, и водачи реагират с заплахи. Тъй като сигналът се подава за пореден път и не виждам реакция на общината, предполагам, че имат място корупционни практики между отговорни служители на общината и собствениците на магазина. Настоявам този тротоар да бъде ограден от колчета и общината да следи за тяхната цялост. Освен камиони за зареждане, мястото се използва за паркиране на частни автомобили с едни и същи номера. Като на пешеходците се налага да вървят по пътното платно, особено майки с колички.“

В друг подобен сигнал авторът твърди, че най-редовно вижда неправилно паркирали автомобили на тротоар, което напълно затваря достъпа до метростанция "Вардар".

Изпратиха ни снимки от район "Възраждане", на които се вижда новоизградена площадка за игра, но пътека за преминаване липсва и на пешеходците им се налага да прекосяват, газейки в калта.

Проблемът с калта го има и в район "Младост". Потребителят ни сигнализира за улица без тротоар, по която не може да се мине, без човек да се изпоцапа обилно, и пита кога ще бъде извършено асфалтиране, за да може да се преминава безпрепятствено.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
нотариално заверено преди 5 години
Ще прощавате - ама от тия снимки НИТО ЕДНИЧКА не е правена в Рибарица.... вЕрвайте ми ! ! ! ! !
13
0
 
8
 
! Отговори
Батман преди 5 години
В Рибарица съм ходил преди повече от 10 години и беше една зима. Наистина беше много много хубаво, имаше и много къщи който се отдаваха под наем. Лично аз имам много добро впечатление от там, но сега не знам как е.
12
1
 
5
 
! Отговори
granik преди 5 години
Рибарица, Априлци, Черни Осъм и т.н. се засилиха 2006-2008 по време на кредитния бум. Тогава всички строяха там. После дойде кризата и балона се спука. Повечето хотели и къщи останаха недостроени ,а собствениците фалираха. Този регион не може да се съревновава с Банско,Пампорово и Боровец. Но от всичко това естествено спечелиха чуждите банки.
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 30 години демократите унищожиха повечето села в България
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Рибарица тротоари никога не е имало, а за окаяното състояние на пътната мрежа и некачествените ремонти е отговорно местното ръководство на ГЕРБ и техните обръчи от фирми.
9
10
 
3
 
! Отговори
AZ преди 5 години
До Православен патриот---------------------------------------------Извод-немедлено напускане на цивилизования ЕС и бухване в евразийската средновековна путинова ***,където моментално ще цъфнем и вържем.
8
8
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Като не ви харесва Рибарица си стойте в най мръсната столица на Европа
7
7
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Тоя СОФИЯНЕЦ е най големия *** Има селско мислене Ако в България всички села бяха като Рибарица щяхме да сме рай Селото е красота
6
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледам на снимките - малко китно градче.И тук-таме изплякани соцпанелки на метеното.
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей преди 10 години какви хубави тротоари имаше в Рибарица.Дойдоха ГЕРБ и вече няма тротоари.
4
3
 
4
 
! Отговори
Един преди 5 години
До МапуткаДемокрацията отне тротоарите по селата!
3
1
 
8
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
"Докато преди десет години беше привлекателно място за почивка, сега се чудя от кой проблем да започна. Никъде няма изградени пешеходни тротоари"След като се!ляните пристигнаха в големите градове, и започнаха да дават акъл как трябва да си разхождаме кучетата, колко не им харесвало това или онова, сега гражданите започнаха да намират косури на селата. Затова винаги съм казвал, нека селяните да си седят на село, а гражданите в града. Ако искат, могат да си правят екскурзии, но да се съобразяват
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МапуткаЩот преди ГЕРБ, Рибарица направо цъфтеше нали :)
1
4
 
10
 
! Отговори
Мапутка преди 5 години
10 години ГЕРБ-честито