Медици алармират: Карловската болница е обречена на гибел

Лекарите и медсестри подават оставки, намаляват им заплатите
Обновена: 7 фев 2019 08:34 | 7 фев 2019 07:57,
22
Медици алармират: Карловската болница е обречена на гибел
Снимка: BulFoto

Лекарите и медицинските сестри в Карловската болница подават оставки заради новите правила на Здравната каса, с които се намалява финансирането на нелимитните дейности в отделенията по "Акушерство и гинекология" и "Хемодиализа", съобщава БНТ.

Още по темата

Управителят на МБАЛ "Д-р Киро Попов" е изпратил писмо до премиера и всички ресорни институции, с което информира, че лечебното заведение е обречено на ликвидация.

Лекарите и медицинските сестри посочиха, че намаления бюджет, с който разполага болницата, няма да бъде достатъчен за покриване на всички разходи на лечебното заведение и за изплащането на заплати.

Част от новите правила с които трябва да се съобрази общинската болница е и ограничаването приема на болни според броя на леглата в отделенията.

Управителят на здравното заведение посочи, че годишният бюджет на болницата е намален с около 850 000 лв, въпреки че държавата увеличи средствата за болнична помощ със 100 млн. лв.

Карловската болница обслужва над 100 000 души от 7 общини. Зам.-кметът на Карлово каза, че общината няма как да издържа общинската болница, защото не разполага с толкова средства в бюджета. Миналата година с решение на Общинския съвет болницата беше подпомогната с безлихвен заем в размер на 60 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има само една дума-ГЕНОЦИД ! И всичко това се движи от законодателната власт !!!
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гласувайте за БСП! Тогава ще има и болници, и училища, и армия и пари като мед ще потекат от чешмите! Но не забравяйте, че да сме на това дередже, именно комунистите са виновни: и преди 1989 и сега. Герб 2/3 са комунисти. Отърване от комунисти "социалисти" няма!
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При ГЕРБ е така - няма здравеопазване и болниците се закриват.
14
1
 
10
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
Браво Боко и браво на гроб. Тотална разруха на всичко ценно в България. Добре слушкате вашите господари.
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Накрая по цялата територия ще останат само частните болници и ако имаш пари, ще се лекуваш, ако нямаш - лягаш и мреш...Като се осигуряваш не плащаш и в частните болници.Мен ме оперираха в София мед и не съм платил една стотинка.Всичко ми беше поето от здравната каса.Платих 17лв за 2 нощувки в болницата.на братовчед ми му вадиха жлъчката и той не е плащал, баща му оперираха от херния, и той не е плащал.Стига сте лъгали.
12
3
 
12
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Интересно зашо обшинските са зле а частните не като и двете висят на касата? Мммч дааа защото от частните има ресто, викат му корупция
11
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Умерен соросоидЩе кажа , че не са от 65-год а още дори не са произведени и ще бъдат с оборудване от 5-то поколение изтребители.Нещо, което сАвеЦките батали нямат и никога няма да имат.
10
7
 
5
 
! Отговори
Умерен соросоид преди 5 години
А за 2- та милиарда за хвърчащи таралясници от 65-год.кво ще кажеш?
9
2
 
19
 
! Отговори
AZ преди 5 години
Ама що гледате къщите и колите само на лекарите.Те са учили по 15 г и само заради това зслужават да са милионери. Но у нас не са.И къщите ,и колите им не са нищо особено.Значи според вас само м.утрите с 8-ми клас могат да имат палати и лимузини.
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 9---------------------------Общинските болници са от времето на соца. Когато във всяко село имаше болница и лекарите ви под.г,у,ваха за 170 лв.
7
0
 
15
 
! Отговори
ap преди 5 години
Сега ще им отпуснат едни пари за да потушат вълнението и приключват проблема.А след някой месец пак няма пари и т.н.безкрайно повторение до кога никой не знае.
6
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
по принцип под път и над път болници не са нужни ,а само медицински центрове за първична помощ и оттам - в по-квалифицирана болница.Те болниците се намножиха като търговци на плод-зеленчук- на всеки ъгъл портокали.Без ефективност.
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Три пъти хващаха един доктор с белязани пари и нищо не му сториха... Продължава да си работи и в момента е вдигнал къща за 200 бона...Или да коментираме бедните пенсионери, които дават по 100 хиляди на алоизмамници.?На кого да вярвам? На фактите или на статията?
4
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То навсякъде държавните болници са в това състояние, и здравеопазването е пълна трагедия, ама гербавите из форума ей сега ще ни обяснят че живеем в рай, и Боко е ангел небесен
3
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте снимки на колите и къщите им да стане ясно колко са "бедни" докторите ...
2
4
 
17
 
! Отговори
Решението "БАТК преди 5 години
Елате лекари,сестри при БАТКО ще ви изпрати в чужбина СЛАДКО,СЛАДКО!!!
1
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата на герберите!Геноцид!