Реално ли е? Сметка за ток от 1142 лв. притисна организация за социално слаби

От електроразпределението са обещали, че ще дойдат на проверка
7 фев 2019 09:10, Петя Славова
121

1142 лева сметка за ток трябва да платят от организацията за социално подпомагане "Храна, не война", които предлагат на хора в нужда топла кухня, баня и подслон, предаде Bulgaria ON AIR.

За сравнение, сметката им за ток през декември е била 315 лева. След шокиращата фактура от организацията съобщиха, че вече не могат да помагат на мястото, на което го правят досега.

Сметката е навъртяна от климатик и няколко кухненски уреда. От инициативата са подали сигнал и се очаква електроразпределителното дружество да извърши проверка.

"Ползваме една печка, хладилник, фризер и водата, която отопляваме. 300 беше едната сметка, след това 500 и последната е 1000 и нещо. Готвим само в сряда и в неделя", сподели един от доброволците

Той недоумява как в помещението е изразходван ток за над 1142 лева. Ако спрат да функционират по този начин, се очаква между 200 и 300 човека да останат без топла храна. От организацията са осигурявали и спане, но вече нямат такава възможност. Разчитат изцяло на дарители, които да подкрепят инициативата им, за да осигурят храна, дрехи и подслон на нуждаещите се.

По думите им, в този клуб няма расизъм, насилие, етноси. Всички са добре дошли. Няма различията на територията на този клуб. Развиват го с идея да подслоняват хора, които да могат да приспиват тук, тъй като по една или друга причина не са в кризисни центрове.

От електроразпределението са обещали, че ще дойдат на проверка.

Желаещите да помогнат могат да пишат на страницата на "Храна, не война" във Facebook.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
4
 
7
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 50Напротив.Соца не субсидираше а дереше по 9 кожи от потребителяМРЗ 120лвНадник-5,20лв.Кило месо-3,80лв.Близо 70% от надникаЦв.тв.-1050лв-прибл. 9 МРЗКъде видя субсидиране.Само червените *** не са наясно как ги дереше соца
75
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АНТИКолко живота ще му стигнат на днешния работник,за да си купи и обзаведе жилище ?! Ми не знам.Гледам сега много се строи ама фирмите само си строят без, никой да купува жилища, стоят си празни от 30 години, че народеца умира от глад.
74
1
 
1
 
! Отговори
До 71 преди 5 години
Абсолютно си прав.
73
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При соца си беше гот - крадяхме си на воля.И ток, и парно и вода.Тия лоши капиталисти сега искат всичко да им се плаща.
72
3
 
7
 
! Отговори
Малкия змей преди 5 години
Аре стига сте залитали по тоя *** соц, имало всичко, абе вие акъл имате ли? Имаше забрани всякакви, Белене, свински глави, защото останалата част от сви.нята отива в СССР. Чернобял телевизор струващ 3-5 заплати, а в същото време тъпите, омразни капиталисти имат цветен телевизор с дистанционно и 200 канала. Ми да ви ... на соца.
71
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 62При соца нямаше уволнения и всеки можеше да работи по специалността си без да си криви душата като получаваше достойно заплащанеПри соца нямаше уволнения и всеки некадърник и мързеливец можеше да си изкара цял живот на една работа, стига около него да има 2-3 човека, които си разбират от работата и да го носят на гръб.Достойното заплащане беше такова, че като по магазините няма какво да си купиш можеше да събереш 10 заплати за телевизор.
70
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледам тук нянакъв му е много мъчно за соца,яд го е че вече не може да сложи моста на електромера и да надуе акомулиращата печка на макс на отворен прозорец,да си сипне ракиица и да въздиша тежко тежко...е нема вече,бацане требва,и акъл...
69
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тия тарикатчета кой искат да им плати тока.Или си мислят, че като доведат телевизиите ще минат метър.Никога Бай *** няма да се отърси от комплекса Андрешко.Не ви е виновен нито комунизма, нито демокрацията.Това си е закодирано в гените ви.
68
3
 
10
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Колко живота ще му стигнат на днешния работник,за да си купи и обзаведе жилище ?!
67
4
 
10
 
! Отговори
В б преди 5 години
В България и заплатите са най ниски, какво можеш да си позволиш с една средна пенсия 300лв. В Африка, където няма зимни температури под 15 не е място за сравнение според мен. Цените тука са неоправдано високи и това некадърно правителство трябва да си ходи, но и да бъде съдено.
66
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При соца некадърниците си клатеха краката и затова соца фалира, а при демокрацията умните и кадърните правим пари и живеем добре, а накадърниците бачкат за ниски заплати и се оплакват.
65
1
 
1
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 5 години
Преди 2 дни ни сменеха електромерите, с нов модел - отчитат се от стая в Енергото (без инкасатор).Ще видим по идващите близки нЕколко сметки - на добро ли е !
64
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При соца само лютеница и москвичи, а при демокрацията българина маже нутела и върти западна кола.
63
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 57В България цената на тока е най-ниската в Европа.Може и в света. Не, цената на тока у нас е средно ниво.Има държави с около три пъти по-високи цени на ел.енергията.В Африка може и да е по-евтин тока, зависи къде го има.При месечни заплати от $7 на берачите на какао не може цената да е колкото у нас.
62
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При соца нямаше уволнения и всеки можеше да работи по специалността си без да си криви душата като получаваше достойно заплащане. А днес при демокрацията може всеки момент да те уволнят и не можеш да си плаща сметките за тока, тогава и идва частният съдия изпълнител и те изхъврля на улицата и оставаш и без жилище. А след 40 години вече забрави да си намериш работа ако не си специалист, просто трбябва да се хванеш за каквато и да е заплата да работиш на чорбаджията, иначе лошо.
61
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами истина е за ало-апашите, щото няма полиция и съд, иначе да бяха по затворите вече!
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не бе,беше си гот през соца,сложиш моста на електромера и кеф отвсякъде,ех времена,ех нрави...
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
..."солидарна кухня, солидарни дрешници, солидарен душ, солидарно преспиване", и сега освен солидарно да си платите тока... Баси как мразя някой да ми говори настрани през рамо и да гледа тавана...
58
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЕВ България имаше всичко необходимо за спокоен и достоен живот. Нямаше глад. Хората работеха за да живеят, а не живееха за да работят. Погледни докъде я докараха сега и престани да плюеш.Всичко необходимо беше лютеница, веро, брашно, сол и компот.Това имаше в магазините.Сега къде е тоя глад бе?Ти колко човека,които гладуват познаваш?Аз не познавам нито един.Не аз аз ти погледни до къде я докарахте.Вместо да работите си клатихте краката по цял ден.Не знаете какво е работа.За това фалирахте
57
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България цената на тока е най-ниската в Европа.Може и в света. Трябва да проверя, какви са цените в Африка.