Реално ли е? Сметка за ток от 1142 лв. притисна организация за социално слаби

От електроразпределението са обещали, че ще дойдат на проверка
7 фев 2019 09:10, Петя Славова
121

1142 лева сметка за ток трябва да платят от организацията за социално подпомагане "Храна, не война", които предлагат на хора в нужда топла кухня, баня и подслон, предаде Bulgaria ON AIR.

За сравнение, сметката им за ток през декември е била 315 лева. След шокиращата фактура от организацията съобщиха, че вече не могат да помагат на мястото, на което го правят досега.

Сметката е навъртяна от климатик и няколко кухненски уреда. От инициативата са подали сигнал и се очаква електроразпределителното дружество да извърши проверка.

"Ползваме една печка, хладилник, фризер и водата, която отопляваме. 300 беше едната сметка, след това 500 и последната е 1000 и нещо. Готвим само в сряда и в неделя", сподели един от доброволците

Той недоумява как в помещението е изразходван ток за над 1142 лева. Ако спрат да функционират по този начин, се очаква между 200 и 300 човека да останат без топла храна. От организацията са осигурявали и спане, но вече нямат такава възможност. Разчитат изцяло на дарители, които да подкрепят инициативата им, за да осигурят храна, дрехи и подслон на нуждаещите се.

По думите им, в този клуб няма расизъм, насилие, етноси. Всички са добре дошли. Няма различията на територията на този клуб. Развиват го с идея да подслоняват хора, които да могат да приспиват тук, тъй като по една или друга причина не са в кризисни центрове.

От електроразпределението са обещали, че ще дойдат на проверка.

Желаещите да помогнат могат да пишат на страницата на "Храна, не война" във Facebook.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
7
 
! Отговори
До т.р.о.л 44 преди 5 години
"простите и некадърните пенсионери роват в кофите" - учители, икономисти, мед. сестри по на 80-85 години получават 200-250 лв. пенсия. Със сигурност са по-образовани от тебе.
55
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тоя соц бе,*** .....
54
2
 
6
 
! Отговори
С преди 5 години
Тока е скъп. Не е реална цената, както и на горивата. Грбят ни.
53
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПри соца пенсионерите "не ровеха в кофите", а сега освен че ровят, но и оставят до тях хилядарки за Ало-апашите !А защо тогава при демокрацията България е първа по смъртност в света като имат хилядарки пенсионерите. А при соца България беше 9 милиона, сега при демокрацията се стопи на 5 милиона.
52
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 49При соца нямаше толаетна хартия и банани а сега имаме тоалетна хартия и банани и пенсионерите фърлат пачки с хилядарки от балконите.Което е истина си е истина.
51
9
 
6
 
! Отговори
Е преди 5 години
Много упорито и злобно пишеш небивалици за соца явно не си живял през соца щото си млад или си от помилваните престъпници или пък някое НПО изгарящо от желание да заработи някой цент с пропаганда. Соца беше справедлива система. В България имаше всичко необходимо за спокоен и достоен живот. Нямаше глад. Хората работеха за да живеят, а не живееха за да работят. Погледни докъде я докараха сега и престани да плюеш.
50
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СВ соца, освен че цените бяха реални, хората имаха пари за всичко необходимо и ако не харчиш неразумно се спестяваше , затова нямаше ровещи ***. Всичко беше на световно ниво.Всички стоки бяха субсидирани от държавата.Реално цените са били такива, че със 100лв заплата , с която и без това мизерствахме щахме да изпукаме от глад.Пари за всичко необходимо?Какво по-точно, че то нямаше нищо в магазините?Баси световното ниво.Сол, лютеница, веро, брашно и компот на световно ниво.Хахахаха ...
49
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При соца нямаше толаетна хартия и банани а сега имаме тоалетна хартия и банани и пенсионерите фърлат пачки с хилядарки от балконите.
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не измествайте темата,питат ви реална ли е сметката за тока,ами реална е,като си го навъртял естествено че е реална.
47
3
 
5
 
! Отговори
Експерт преди 5 години
Българите са прости и не могат да си правят сметката за тока и го прахосват, за това са високи сметките, а цените на тока са си ОК, цените се определят от пазара.
46
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При соца пенсионерите "не ровеха в кофите", а сега освен че ровят, но и оставят до тях хилядарки за Ало-апашите !
45
1
 
4
 
! Отговори
до 42 преди 5 години
До АнонименТи сериозно ли!? И къде ги видя тези кордони!?
44
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При демокрацията само простите и некадърните пенсионери роват в кофите, умните и кадърните пенсонери взимат големи пенсии и живеят добре.
43
1
 
7
 
! Отговори
Българка преди 5 години
До Анонимен 29Щом майка си наричаш "*** бабичка"....... Без деца да си е останала по-добре, да не храни неблагодарник като тебе!!
42
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При соца беше забранено на пенсионерите да ровят в кофите и до всяка кофа и до всяко посолство имаше кордон от агенти на държавна сигурносто които не допускаха хората до кофата и до посолството и пенсионерите не можеха да роват в кофите и да се хранят. А при демокрация хората са свободни да бегат на запад и пенсионерите да роват в кофите и да се хранят културно. Свободата Санчо е най-висшето благо дадено на човека.
41
2
 
7
 
! Отговори
Евро Атлантик преди 5 години
Айде бе, бедни били българите. Платиха 3 милиарда за 8 стари самолета, нямали да платят хиляда лв за една сметка.
40
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 38Да, при демокрацията богатите извхърлят много храна в кофите и пенсионерите ровят и намират огризки от да се хранят защото като платят тока и парното не остава за храна.Кои пенсионери ровят в кофите бе?Аз такива не съм виждал.Да не ги бъркаш с тези които оставят по кофите десетки хиляди левове?Само тази седмица има четири случая, а това трае вече няколко години.Тази седмица случаите са с 90 000, 100 000, 21 000 и 7 000лв.
39
10
 
9
 
! Отговори
С преди 5 години
В соца, освен че цените бяха реални, хората имаха пари за всичко необходимо и ако не харчиш неразумно се спестяваше , затова нямаше ровещи ***, освен това се ползваха стъклени бутилки, а не пвц и имаше пунктове за изкупуване. Всичко беше на световно ниво. Лошо говорят само НПО, реално това беше единствения светъл период на България след Иван Асен 2.
38
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДа, при демокрацията богатите извхърлят много храна в кофите и пенсионерите ровят и намират огризки от да се хранят защото като платят тока и парното не остава за храна. А при соца хората гладуваха и всичко си изяждаха, нищо не изхвърляха и песнионерите не можеха да ровят в кофите както сега при демокрацията.
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човек като не знае какво говори веднъж му е естествено, после нямало естествено, вместо да провери цените за бита и за фирмите и да не се излага кое било вярно и невярно.