Светият Синод поиска редакция на новата стратегия за детето

Поиска всяческо подпомагане на семейството
8 фев 2019 19:21, Петя Славова
18
Светият Синод поиска редакция на новата стратегия за детето
Снимка: архив, Reuters

Светият синод на Българската православна църква - Българска патриаршия /БПЦ-БП/ в свое становище призовава за цялостна редакция на Националната стратегия за детето /2019-2030 г./.

Още по темата

Светата ни Църква, като грижовна майка, се отнася с особено внимание към българските деца и желае да съдейства за тяхното по-добро настояще и бъдеще.

Светият синод счита, че приоритетите в конструирането и прилагането на всяка бъдеща стратегия в тази сфера трябва да се отнасят до опазване на живота, здравето и добрите условия за развитие на детето; съхраняване на невинността на детското съзнание и повишаване на моралния капацитет и добродетелността на подрастващите.

Също така трябва да има поощряване на ученолюбието и трудолюбието у децата; всяческо подпомагане на семейството като най-присъща среда и авторитетен институт за отглеждане и възпитание на детето.

Доколкото целта на Националната стратегия за детето е "създаване на визионерски документ" относно държавните политики, свързани с българските деца, който да задава посоките на развитие през следващите дванадесет години.

Светият синод на БПЦ-БП счита за свой дълг да отправи своя апел към Министерския съвет на България за нейното преразглеждане, коригиране и допълване, се посочва в становището.

Пълният текст на становището на Светия синод на БПЦ за Националната стратегия за детето е публикуван в сайта на Българската патриаршия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
9
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Християнската добродетел да биеш детето си... Нашата църква, доминирана от ченгета и доносници, винаги е била гнусна, но днес е особено отвратителна.
15
15
 
2
 
! Отговори
Позорния клир преди 5 години
Тези да си приказват, колкото искат. С нищо не ни помагат на нас и и децата. Вън от храмовете и да си сдадат огромните привилегии. Толкова подкупност и слугинаж на наш гръб, а и замърсяват пространството и претендират, че са ми посредници с Господ. Нямаме нужда от такива, Той си е с нас и децата ни. Понимайш?
14
6
 
14
 
! Отговори
горд християнин преди 5 години
доло еврогеиските сатанисти!!!!! да живее православна русиа!!! спрете развращаването на децата със опити за секс образование!! от синодът са прави че това е недопостимо
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Възпитавам децата си в типичен революьионерски дух!
12
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дъртите попове комунисти пак огладняха и залаяха. Защо не се грижеха за децата по времето на Тодор Живков, а самите те ги гонеха от църквите?!
11
14
 
5
 
! Отговори
Цион преди 5 години
БПЦ не може да има мнение. Да си види служителите - сексуалните им предпочитания и наклонности, както и клиничното им здраве. БПЦ - ДалаверИмпекс всичко им е наред та до това опряха.
10
5
 
16
 
! Отговори
ПРАВОславен преди 5 години
Прави са от БПЦ - децата не трябва да знаят нищо за плътските удоволствия. Ако някое от тях се поддаде, дяволът го е накарал и родителите трябва да вземат мерки това да не се повтаря! Ако децата ходят на църква всяка седмица, ако четат Библията, ако се уповават на Исуса Христа, ще живеят спокойно и няма да имат такива проблеми. Сатанистите искат да покварят децата ни, но вярата ни е по-силна! Така иска Бог, така е било преди хиляди години, така и ще бъде вовеки. Само Исус ще ни спаси!
9
3
 
14
 
! Отговори
До 8 преди 5 години
Чия собственост трябва да са децата? На ЛГБТ/*** организациите ли? Останалите ти приказки са обичайните глупости НПО активистите.
8
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Я, НПО активистче"БПЦ е против вмешателството на държавата във възпитанито на децата" - добре, обучавайте си тогава децата вкъщи, не ги пускайте на училище и ги бийте редовно (нали сте ЗА телесното наказание) :) . Държавата няма да има никакво право да се намеси в такъв случай. Тези деца ще са ваша собственост и ще можете да правите с тях, каквото поиската. :-) А, после не забравяйте да обвините дявола, сатаната, нпо-тата, държавата и всички други за провала си :)))
7
4
 
23
 
! Отговори
Я, НПО активистче преди 5 години
БПЦ е против секс. образование, защото вие, флуидните, искате да наложите *** обучението по втория н-н, като не стана с ИК.БПЦ е против аборта по избор, защото е убийство.БПЦ е против вмешателството на държавата и НПО-тата във възпитанито на децата, затова е против забраната на телесното наказание, увеличената роля на соц. службите и *** организациите.
6
22
 
3
 
! Отговори
СветА го духа преди 5 години
БПЦ е:-против секс. образование (за да може децата да забременяват на 15 и да се разболяват от СПИН по-често)-против абортите по избор; (за да може 15 годишни лапета да са задължени да отглеждат деца)-против забраната за телесното н-е; (какво е "телесното н-е"?!)-за вероучението; (църквата, за разлика от човешкия прогрес, е процъфтявала във времената, когато вероучението е било доминиращо)
5
1
 
12
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
Напротив, посочват се конкретни страници от документа.
4
14
 
1
 
! Отговори
До2,3 преди 5 години
Значи БПЦ въобще не са чели стратегията в която изобщо не се застъпва телесното наказание нито абортите
3
2
 
21
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
-против намаляването на родителските права при възпитанието на децата и увеличаването на тези на държавата, соц. служби и НПО-тата;-против задължителната детска градина и други опити за институционализация на децата.
2
2
 
24
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Оригиналното съобщение е много по-дълго. БПЦ е против:-абортите по избор;-против секс. образование, което може да е претекст за вкарването на ЛГБТ и *** НПО-тата в у-ще;-за вероучението;-против забраната за телесното н-е;-против мъглявите текстове в програмата;
1
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така и не става ясно какво точно иска БПЦ от децата.