Българите умират, емигрират, а раждаемостта - намалява!

Разликата в заплатата между мениджър и работник - над 100 пъти
Обновена: 9 фев 2019 18:26 | 9 фев 2019 18:10, Петя Славова
568

Населението на България вече е под седем милиона. Това отчете калкулаторът на ООН.

От началото на годината до сега са починали над 10 хиляди души. По смъртност пък сме наравно с Афганистан и Сирия, където се води война.Затова пък раждаемостта в България непрекъснато намалява - от 175 000 през 1975г. до 60 000 през последните години.

Тъжната статискика продължава: емигрирали са почти хиляда души. Родените са почти седем хиляди. Така за малко повече от месец страната ни е загубила над пет хиляди души, предаде Bulgaria ON AIR.

До 2000 година населението на България е над осем милиона души. С началото на новото хилядолетие то започва да намалява.

Още по темата

И така за последните 18 години броят на хората в нашата страна се понижава с един милион, за да станем под седем милиона в края на 2018 година. Населението на България е било най-многобройно през 1988 година, когато почти достига девет милиона души.

Най-малко е било населението след Освобождението. След Съединението през 1885 година се прави ново преброяване, което установява, че населението на България е три милиона.

31 хиляди българи, които са емигрирали през миналата година ще я съпоставим със 60 хиляди. По близо толкова наши сънародници годишно купуваха еднопосочни билети за чужди държави през 90-те години.

През миналата обаче 25 хиляди души, които са живели дългосрочно в чужбина са се завърнали у нас. Положението със заплатите също не е добро. Разликата в заплащането между работник на минмална заплата и мениджър в мултинационална компания надхвърля 100 пъти.

Още по темата очаквайте в "Историите ON AIR" - веднага след централните новини.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


568
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
0
 
21
 
! Отговори
Брей преди 5 години
Само забележете кои са ни министри...Хубаво ги огледайте и честно си отговорете!Министъра на Околната Среда - мазен човечец, който гледа от някъде да издръгне нещо, чак го е срам да се разхожда със селянчетата..неадекватен и не знае изобщо какво трябва да върши.Министърката на транспорта с фалшивите зъби, мазна остаряла клечка, която също не знае защо и какво да прави. Министърката на външните работи....същото мазно лъйно
223
0
 
26
 
! Отговори
така е преди 5 години
Мръсните *** окрадоха най апетитното в бг,а другарите гербаджии вместо да ги вкарат в пандиза,ги потупаха по баджаците и продължиха да крадат по съвет на молитвените закусвачи и с помоща на Догановия бай Пеевски,-основния участник във вси далавери и человек борисович под прикритие.
222
0
 
33
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Куфарните милионери на Луканов - са днес тези, които от 30 години държат българите на ръба на гладната смърт със МРЗ ( МизернаРаботнаЗаплата) от 560лв.! Моя личен фаворит между тях е незавършилия физкултурник, шофьора на партийни величия , и перач на партийни милиони - Спас Русев! За смешните 28 години - той "засрами" и Ал Капоне - купувайки си Вивакома за 300 000 000 евра! Той и Делян Пеевски, Божков - черепа , са шампионите на прехода! И всички държат партийното си минало "под дюшеците" !
221
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът е, че ни идват политици мафиоти, а требе да ни дойдат чесни политици, да ни обгрижват, защото ние българите сме честни хора, но все ни идват политици мафиоти.
220
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 30 години при демокрацията и евроатлантизма България от развита индустриална страна се превърна в бедна страна от третия свят и първа по смъртност в света.
219
0
 
20
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Бившите "шумкари" , активни борци , и прочие крадлива rмеж - си поделиха най-апетитните парчета от кадавъра на България! Станаха от текезесарски партийни председатели, и едри бизньесмени - като Бенчо, Баневите, Гергов, и Курсланинова! Трупат милиони от "народните блага" в офшорни сметки, карат Ролс Ройси и пращат гнилото си сeме в престижни западни университети! Те са готови - за закриването на опосканата от тях държава.
218
2
 
9
 
! Отговори
драги ми Смехурко преди 5 години
не виждам защо, такива американски гении на закуските, като цецко се притесняват кой умира и кой байста дъ дайста? те, като управление на дс и комунеги с какво се различават от раданската цензура на троловете на аденауер?
217
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политиците или по точно мафиотите които управляват страната, сега в този период ще започнат още по жестоко и нагло с кражбите. Защото вече се вижда края и в крайна сметка до един ще емигрират. Не си мислете че един път вън от политиката, някой ще остане да живее в страна която буквално потъва! Парите им са на вън и скъпите къщи в Монако и Барселона ги чакат. За 30 год продажници и *** разрушиха най старата страна в Европа. Марионетки на които от вън им дърпаха конците.
216
2
 
29
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Българите - следват американската максима:" - Родината ми е там , където ми е добре!" Някъде по-долу прочетох истината - от 1944 година насам - у нас на власт е най-простата, необразована, но нагла прослойка на комунистите. Те са единствените, които се чувстват добре в посткомунистическата *** , в която превърнаха страната.Българина видя, че с "избори" нищо не може да промени - и им даде червен картон - тръгна си!
215
1
 
12
 
! Отговори
Брей преди 5 години
Софиянски, Костов, Борисов...погледнете кои са ни министри и миниистърки и ще разберете защо стигнахме до тук.Мария Габриел, Фъндъкова, Транспортната министърка, Захариева-външната, Поптодорова, Цачева, Плевнелиева- Пастирката. Защо да стоя в държава, в която ще ме управляват такива мазни лЪйНа, които нищо не разбират.Или пък в Северна Македноия - да се сменя името на държавата, защото друг така казал...С такива политици винаги ще си за смях
214
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уникален "народ" Даже и сега когато е на косъм да си изгуби страната и скоро по земите за които са проливали кръв дедите им, ще плъзнат катуни и орди от диваци( нещо което вече става). Даже и когато ги изцедиха и ги докараха до просешка тояга, ги унижиха, изгониха децата им, продадоха бъдещето им на безценица, даже и в такъв момент, не могат да се обединят и да бъдат заедно! Вечно разделени и се плюят един на друг! Протест и контрапротест! Затова сме обречени да се стопим!
213
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като 13 века империи с колосална военна мощ не можаха да заличат България, дойдоха едни продажници, наречени политици, които ще се справят със задачата за по-малко от половин век. Оказва се, че да унищожиш една държава и нация чрез марионетки, на които дъпраш конците отвън е по-лесно отколкото с военна сила и агресия.
212
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чета много правилни коментари на хора които описват реално ситуацията в България и защо се стигна до тук. Корупцията, престъпността, икономическа, социална, културална деградация, срив на здравна система итн......десетки коментари в които описват прекрасно защо България умира.И което ми е най интересно, че има други които им слагат минуси! Не са съгласни с очебийната чудовищна всекидневна истина! Как се нарича това!? Зомбиране, изпростяване? Манипулирани слепци! Уникален народ! Вечно разделен!
211
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По добре да живеем в Швеция, отколкото с тукашните шведи.
210
0
 
26
 
! Отговори
123 преди 5 години
До 10-15 години кафевите ще са колкото българите. Ще плъзнат масово и в големите градове и българите ще почнат да емигрират.
209
1
 
18
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
И България, и Венецуела са напуснати от по 3млн. граждани. Само дето Венецуела са 30млн. население...
208
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо, държавата работи здраво по този въпрос. Борят се с контрабандисти и правят калпави магистрали, после като свършат с това, лидера отива в Македония, Сърбия, Румъния да оправя ситуацията на Балканите, после отива в Брюксел да се тупат по гърба с алкохолика. Веднага след това медиите пишат как цъфтим икономически, лидера прави интервю да се хвали с магистралите и контрабандистите, и после отива пак в Македония, Сърбия и Румъния. А пък България си умира!!!!
207
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте ни занимавали с маловажни неща, некакви си българи, важното е във Венецуела всичко да е наред.
206
2
 
10
 
! Отговори
sofeto преди 5 години
НОРМАЛНО..... "народът див и варварски"!!!
205
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
емиграцията е пряко свързана с качеството на живот,няма по-вярно социологическо проучване от нея.Липса на - справедливост,достойно заплащане,сигурност и безопасност за обикновения човек.Наличието на привилегировано малцинство и тежка корупция също допринасят,както и факта,че е почти невъзможно да откриеш място,което не е заразено с малцинството и където да живееш спокойно