Жестокост: 12 животни убити в Кюстендилско до детска градина

11 кучета и 1 котка са били отровени. Някои животни - домашни
9 фев 2019 08:00, Петя Славова
80

5 бездомни и 6 домашни кучата, и 1 котка са намерени мъртви в кюстендилското с. Соволяно. Труповете на животните са открити в близост до детската градина в селото. Тази нощ, след като се прибрало от разходка, починало още едно домашно куче, предаде Bulgaria ON AIR.

Животните са били отровени – това е потвърдила и аутопсията. Екипи на "Пожарна безопасност и защита на населението" са направили оглед в населеното място, за да проверят дали има още разпръсната отрова.

Такава не е намерена. Дезинфекцирано е навсякъде около детската градина, като на децата е забранено да излизат да играят на двора.

Карантинта ще продължи до понеделник. Мъртвите кучета са били открити от помощник-възпитателката, която е сигнализирала кмета на селото.

Родителите на децата са притеснени, но няма да ги спират от детска градина. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
10
 
6
 
! Отговори
До първобитните! преди 5 години
Кучкари, като искате да живеете заедно с кучетата си, върнете се в пещерите и заживейте пещерен живот! Ако вие искате да живеете като животни, цивилизованите хора искат да живеят цивилизовано! На ден в София се изръсват 5 тона кучешки ***, това са един камион пълен, и всичко това се поглъща после от хората. Това ли искате, децата ви да си играят върху кучешки ***? Който си има куче, да си го пази в къщи, щом е на улицата, ще бъде отровено!
17
6
 
5
 
! Отговори
Justice Defender преди 5 години
Отрявянетои убисйтво на живи съшества е престъпление и виновните трява да отговарят не само за мъчителното причиняване на смърт на животни, но и за застрашаване на хора с натравяне на общществени места. трябва да платат и обезщетение на всички собсвтеници !Има човешки цивилизован и мролален нчин да се справят ако някое куче им е пречело а не да причинят масово изтребление на създадени от Бог живи същества. Виновните трябва да бъдат разследвани за участие в прстъпна група лудост и др.
16
3
 
7
 
! Отговори
Еvil преди 5 години
Статия написана от грамотен човек би започвала не със жестокост а с Общинско безхаберие. Общината е допуснала 12 еди какво си безконтролно да се мотаят около детско заведение, противно на всички норми, здравни и свързани със законността. Векът пълен *** ги е изтровил. Въпросният беше издирен от полицията и набит на същия кол използван за разчеването на кмета ***.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонимен 8Ами виж, родителите които си пускат децата на детска градина, около която се тровят животни явно в огромни размери (който е работил с отрова знае за убиване на такова количество животни за какви мащаби говорим), та тези родители не ми се вярва да са взели залъка от устата на тези, за които говориш, че умирали от глад. Коментара ти е сух и клиширан като всеки втори.
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За захвърляне на домашен любимец на улицата трябва да има глоба. Всеки втори *** изхвърля по 2 котила и 2 кучила на година на улицата и после мрънкаме, че имало бездомни животни.
13
1
 
7
 
! Отговори
malart преди 5 години
Уникална държава - прибират уличните кучета, поизкъпят ги и после пак ги пускат да правят глутници. Отделно от това по селата, като се родят малки, стопанина ги оставя някъде далеч в гората или в покрайнините на града
12
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е вероятно да се е опитал да отрови децата, но за техен късмет кучетата са изяли отровата преди тях.
11
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България няма закон,който да защитава кучетата и котките-можеш свободно да ги убиваш без да носиш някаква отговорност- А тровенето широко се използва в България като държавно мероприятие за борба със ,,безстопанствените,, кучета.
10
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия какво искат? Ако кметът беше глобил съселяните си дето си пускат кучетата свободно, сега нямаше да има отровени кучета.
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ааа, до детска градина. Безобразие. Защо не на полето ?
8
11
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Абе хора нормални ли сте - е ако има паднали птици зайци чакали и за тях ли ще пишете и ще ревете - хората гладуват без работа са мизерстват това ли е най важния проблем кучета и котки - и аз имам куче но е на двора в колиба имам котки но са на вън около къщата сайвана - да вярно е не трябва да са около детска градина но каква е тази мания вместо да подобрим човешкия живот занимаваме се с кучета и котки
7
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
12животни ( глутница) без надзор безчинстват до детска градина в малко село?И е чудно, че някой родител се е " погрижил"Кметът как е позволил до детска градина да безобразничат диви животни.
6
2
 
22
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Има някой злобар без работа, които е научил "невероятната" тайна, как да трие чуждите коментари... Намери си работа... жалък си. Интересно е дали си го автоматизирал процеса или като *** го правиш на ръка :D
5
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бояли се за децата от отровата? А от кучетата не се ли боите? И на кмета кучето и то там.
4
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що няма глоби за тия дето си пускат кучетата до детската градина!
3
19
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАКВО ПРАВЯТ ТОЛКОВА БЕЗДОМНИ КУЧЕТА ДО ДЕТСКА ГРАДИНА!!!!!!!!
2
56
 
20
 
! Отговори
Фоньо преди 5 години
До Анонимен На каишка си дръжте децата, ако някой ми отрови кучетата, вадя ИЖката и ще стане страшно!
1
0
 
42
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Учудващо детската градина работи.