След преговори: Ромите си тръгнаха от Войводиново

Не са допуснати нарушения, обстановката в селото е спокойна
Обновена: 9 фев 2019 20:04 | 9 фев 2019 18:47, Василия Пейчева
74

2796 гледания   |  Още видео

Ромите, които тази сутрин се завърнаха във Войводиново заедно с адвокат и правозащитници, отново напуснаха махалата. Кметът на селото Димитър Тосев ги изведе с бус, който шофираше лично, пише "24 часа".

До това се стигна след ескалация на напрежението в селото заради пристигането на ромите.

Още по темата

При новината, че ромите са си дошли, местни жители се насочиха към гетото и се опитаха да пробият полицейската блокада. След преговори ромите в крайна сметка си тръгнаха.

Във Войводиново са категорични, че няма да позволят те да останат в предишните си жилища, които са незаконни. Последните 17 масивни постройки в махалата подлежат на събаряне. За тях има издадени заповеди от община "Марица", но в момента ромите ги обжалват в административния съд в Пловдив.

Правозащитниците пък им обясняват, че докато магистратите не са произнесат, могат да останат в домовете си.

След връщането на ромите във Войводиново към селото са били насочени екипи на Районното управление в село Труд, на Специализирани полицейски сили и работещите в региона служители на жандармерията. Не е допуснато нарушение на обществения ред и към момента обстановката в селото е спокойна, уточниха от полицията в Пловдив.


74
Още от Страната
Българите умират, емигрират, а раждаемостта - намалява!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 седмица
Рано или късно ще се върнат без адвоката с колове и брадви.
10
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Щом като човек е здрав, пълнолетен, под пенсионна възраст и след като има незаети работни места, той е ДЛЪЖЕН да плаща данъци на държавата, в която живее.
Не говоря за онези, които имат наследено или спечелено от тях самите лично богатство и поради това са решили известно време или пък цял живот да не работят. Тези хора плащат данъци върху собствеността си и по този начин също допринасят за общото благо.
Но няма никакво оправдание за това, че търпим мързеливи хрантутници в опосканата ни държава.
9
4
 
26
 
! Отговори
Хан Аспарух преди 1 седмица
До Анонимен:
Да за тези, които не пожелаят де се интегрират трябва да се вземат мерки и да се изселят. Но пък все скачат правозащитни организации. Какво трябва да направим за да започне изселването им, иначе скоро че стигнат 3-4 милиона и ние Българите ще сме малцинство в собстбена ни държава.
8
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Властта да не се ослушва и да не се снишава докато мине бурята,да тръгне по махалите и да почне да рине бараките на мързеливците,които иначе карат лъскави коли,но са 90% инвалиди.На покривите на съборетините сателитни антени,а в джобовете им смартфони.Не плащат никакви сметки,за данъци да не говорим.Докога ще търпим?
7
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Оооо,значи с ромите се водят преговори?Бре,бре,бре!Само за протокола,кои са били преговарящите от двете страни?А имало ли е преводач?
6
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен: преди 1 седмица
Трябва да бъдат, изселени от България.
5
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тръгнали са към други села и проблема ще се разрасне.
4
65
 
6
 
! Отговори
Следва това--- преди 1 седмица
Бг ще я осъдят ще им платят и те ще си направят с парите по-хубави нови къщи и ако искат ще ги направят точно във Войводиново --айде сега са незаконни ,няма да се върнат ,но ако дойдат с пари и започнат строеж никой закон и войводиновец неможе да им забрани да строят ,освен ако не искат да им платят за по още едни къщи и на внуците...нали сте много по законите --ами спазвайте ги !
3
4
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ето едно село в което вече е спокойно,сега да видим каква престъпност ще има в селото през 2019 г ,спрямо 2018г.Пък те нека ми разправят,че престъпността нямала етнос
2
6
 
83
 
! Отговори
стига вече преди 1 седмица
Я вижте Франция няма това онова бой и пак бой а ни я тука мирни,за това сме на дъното вирни и демократични но в помията.
1
5
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Трябваше да не си тръгват а там да им бъде лобното място за назидание на другите