Търсят общински жилища в Пловдив за ромите от Войводиново

Ще има още срещи, зада се реши казуса
11 фев 2019 15:45,
109
Търсят общински жилища в Пловдив за ромите от Войводиново
Снимка: архив "Булфото"

Да бъдат осигурени общински жилища в Пловдив на ромите от Войводиново - до това предложение се стигна след срещата, проведена днес в община "Марица", пише "24 часа".

Още по темата


На нея присъстваха представители на ромския етнос, на социална фондация "Рома", на инициативния комитет от Войводиново, както и шефове на отдели в общината. Кметът на "Марица" Димитър Иванов призова участниците към мирен диалог, който премина при закрити врати. Медиите бяха помолени да напуснат залата.

"Имаше напрежение и спорове. В крайна сметка решихме в по-тесен кръг да направим среща и при областния управител Здравко Димитров, пред когото ще поставим въпроса за общински жилища на ромите от Войводиново, които няма къде да отидат", каза кметът на селото Димитър Тосев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
1
 
! Отговори
РАБОТНИК преди 5 години
НЕ СПЕТЕ БЪЛГАРИ А ИЗЛИЗАИТЕ И ПРОТЕСТИРАИТЕ СРЕЩУ ЯВНАТА ПОКУПКА НА ГЛАСОВЕ ЗА ГЕРБ И ОП ЗАЩО ..ОП ..НЕ ПРЕДЛОЖАТ БЕЗПЛАТНИ ЖИЛИЩА ЗА ВСИ4КИ БЕЗДОМНИ А
71
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
мръсни *** докога ще ни управлявате Повръща ми се от вас
70
1
 
12
 
! Отговори
Ади ва преди 5 години
От къдя на къдя ва.
69
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм Българин ... за мен ще има ли? За кой трябва да гласувам за да ми пуснат и на мен едно безплатно апартаменче. Да се пиша ли че съм румбоид? Може би само така става в тази скапана държава.
68
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за Българите кога ???
67
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ги интегрират в Пловдив. Ще станат началници с високо образование на повдивчани. Те много ще са доволни.
66
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а за българите без жилища, няма ли общински такива?
65
0
 
26
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Настанете ги в Общински жилища в Германия. Там ще се грижат най-добре за тях.
64
5
 
23
 
! Отговори
Хм... преди 5 години
До "З А Щ О ?!?!?!?!"Абсолютно съм съгласен с коментара ти. Само ще допълня, че има вече почти напълно обезлюдени села - с годни къщи за живеене, ток, вода, земеделска земя, селскостопански постройки, в които да си завъдят животинки, градините да посеят, ще ги оживят тези селца. А не "общински жилища в Пловдив", от какъв зор?! Искаме и ние.
63
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка на герб и цялата шайка с тях оп и дпс-пеевския на Съд в Страсбург за Геноцид над Българския народ !Съд , затвор и конфискация на награбените милиарди !
62
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знаех, че се раздават безплатни жилища на безработни, за които аз плащам с данъци. И аз искам безплатно жилище. Бездомните не ходят ли в приюти? Един хангар, одеяло, покривало на нощ, и това е. Или да им се събират всички приходи в като домовете за възрастни. До стотинка. И да спят в стая. Докато си намерят работа. Да растат в кариерата като останалите - с четене, с практика, и тн.
61
1
 
32
 
! Отговори
гуню преди 5 години
Утре ставам софиянец. Закарвам си бараката в софия, бутат ми я и вземам общинско жилище. По закон няма ли глоби бе, алу. Да дойдат да ми разчистят така без пари двора, а?
60
0
 
30
 
! Отговори
Ром преди 5 години
ИСКАМ. НОВИЯ КАТУН ДА Е ДО НС, ПРЕД КОНЯ!ИНАЧЕ, ШЕ СЕ ЖАЛИМ У БРЮКСЕЛ.
59
10
 
0
 
! Отговори
до 59 преди 5 години
Така е правилно иначе оправия няма---и те сами ще идат накрая там ...
58
1
 
13
 
! Отговори
до 60 преди 5 години
Такъв закон няма--айде да видим как ВМРО го предлага и се приема и се съгласува с европейските закони....
57
8
 
2
 
! Отговори
1-во се мисли... преди 5 години
В Пловдив си има Общински съвет в него има представители на ВМРО --те са решили да се действа с бутане ,те знаят какви са законите за малцинствата в ЕС знаят че ще ни сипят да ядем и 100 % имат готови решения--- ето ги и решенията да им се дадат жилища и сега първо бутнаха сега се чудят--е като дойдат 2-3 чужди телевизии да снимат цял ден ревящи деца до бутнати къщи--какво си мислите ,че ще си кажат хората за Б-я За това избраните да мислят -те са горе власта е в тяж --за мене те грешат в случа
56
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Общински жилища, но ако си учил работил и внасял данък и си изпаднал в немилост... Откаде накъде с държавна пара ще ги храните тия. Който не се е осигурявал и е странил цял живот от обществото у лево и на свободния пазар, квадрата е по 1000е. Ходи си дай ТИ къщата на тия, но с чужда пита е сладко...кмет ми бил...
55
1
 
22
 
! Отговори
И кво сега.... преди 5 години
КАТО СА ДАДЕНИ ПАРИТЕ ОТ ВЪН, ДА НАСТАНИМЕ РОМИТЕ ОКОЛО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, ЛИ.....?МОЖЕ И У ЦЕНТЪРА На Пловдив, нали.....????!!
54
2
 
7
 
! Отговори
до 54 преди 5 години
Няма да изопачаваш--не може да си кмет на ВМРО 5г и да не си решил нито един въпрос в пловдивско --знам за чакащите ,НО тук става въпрос за дадени не от Б-я пари ,а дадени отвън пари който са били по програми но са пречупени през крадливи призми и нищо съществено не е направено ,а парите ги няма--- а ти отклоняваш въпроса и искаш да кажеш ,че ромите ще вземат предвидените за други жилища--аз те питам къде са парите които са дадени отвън за жилища ?
53
1
 
22
 
! Отговори
Обявление преди 5 години
ТЪРСИМЕ РОМИ ЗА БЕЗПЛАТНИ ЖИЛИЩА В ПЛОВДИВ