Търсят общински жилища в Пловдив за ромите от Войводиново

Ще има още срещи, зада се реши казуса
11 фев 2019 15:45, Павел Гълъбов
109
Търсят общински жилища в Пловдив за ромите от Войводиново
Снимка: архив "Булфото"

Да бъдат осигурени общински жилища в Пловдив на ромите от Войводиново - до това предложение се стигна след срещата, проведена днес в община "Марица", пише "24 часа".

Още по темата


На нея присъстваха представители на ромския етнос, на социална фондация "Рома", на инициативния комитет от Войводиново, както и шефове на отдели в общината. Кметът на "Марица" Димитър Иванов призова участниците към мирен диалог, който премина при закрити врати. Медиите бяха помолени да напуснат залата.

"Имаше напрежение и спорове. В крайна сметка решихме в по-тесен кръг да направим среща и при областния управител Здравко Димитров, пред когото ще поставим въпроса за общински жилища на ромите от Войводиново, които няма къде да отидат", каза кметът на селото Димитър Тосев.


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
22
 
! Отговори
И кво сега.... преди 1 година
КАТО СА ДАДЕНИ ПАРИТЕ ОТ ВЪН, ДА НАСТАНИМЕ РОМИТЕ ОКОЛО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, ЛИ.....?
МОЖЕ И У ЦЕНТЪРА На Пловдив, нали.....????!!
57
2
 
7
 
! Отговори
до 54 преди 1 година
Няма да изопачаваш--не може да си кмет на ВМРО 5г и да не си решил нито един въпрос в пловдивско --знам за чакащите ,НО тук става въпрос за дадени не от Б-я пари ,а дадени отвън пари който са били по програми но са пречупени през крадливи призми и нищо съществено не е направено ,а парите ги няма--- а ти отклоняваш въпроса и искаш да кажеш ,че ромите ще вземат предвидените за други жилища--аз те питам къде са парите които са дадени отвън за жилища ?
56
1
 
22
 
! Отговори
Обявление преди 1 година
ТЪРСИМЕ РОМИ ЗА БЕЗПЛАТНИ ЖИЛИЩА В ПЛОВДИВ
55
15
 
2
 
! Отговори
до 53 преди 1 година
Говориш като че ли това ще е с пари от пловдивчани 1-рвото пловдивчани няма да дадат пари и 2-рото е къде са досега дадените пари +-това е ,че от референдум няма полза когато участниците са извикани да гласуват по подвеждащи въпроси измислени от някаква централа--може ли да събереш много овчари да решават въпрос свързан с атомната физика+ това нека референдума да е задължителет и в него ще участват и самите роми и най-вероятно ще се окажат повече от българите...
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако силите и средствата за "интеграция" бяха насочени в някои икономически сфери щяхме да сме дръпнали напред и щеше да има предостатъчно и за "интеграция". Но е по-лесно да се краде и всичко да се стовари на нашите глави.
53
1
 
13
 
! Отговори
Защо да са глупости? преди 1 година
До И аз питам

Защо мислиш, че това писане е без значение?
И пиари, и други специалисти проучват общественото мнение и по тази линия - изразеното в сайтовете
Как реши, че онези, които се нуждаят от жилища, не са си ги поискали от общината? Не знаеш ли, че има списъци от чакащи?
Имаш ли представа, че имаше кореняци-софиянци, които бяха в такива списъци по 20 години, когато кметът Янчулев настани в току що освободените виетнамски общежития не кого да е, а роми-пришълци от провинцията?
52
1
 
27
 
! Отговори
Предлагам преди 1 година
Да направим референдум, поне в рамките на Пловдив. Чрез него да се формулира предложение - след няколко години комисия от вещи лица да направи оглед на общинските жилища, в които ще бъдат настанени ромите от Войводиново, да се направи протокол за евентуални нанесени щети и те да бъдат оценени.
После тези щети да бъдат заплатени от лицата, предложили въпросните роми да бъдат настанявани в общински жилища и то не къде да е, а в Пловдив!
Стига вече чорбаджилък с чужди пари! Данъкоплатците да решат!
51
12
 
0
 
! Отговори
И аз питам преди 1 година
До кога ще пишете само по партиина линия и по заповед на партиината си централа ? Ходете в общината и си искайте жилища преди 5г кмет ви беше Славчо от ВМРО--вас нищо не ви интересува ,ами като сте много корназ отивайте събирайте ги и газ където искате --10 човека цял ден пишете едни и същи глупости...
50
0
 
31
 
! Отговори
Някое НПО преди 1 година
ще организира ли сега един протест пред сградата на Пловдивската община?
Да призове всички работещи и плащащи данъци пловдивчани, които се нуждаят от жилище, да се явят на този протест и да подлудят кмета и общинската управа със скандирания за справедливост!
49
1
 
30
 
! Отговори
З А Щ О ?!?!?!?!?! преди 1 година
Защо ще им дават жилища не къде да е, а в Пловдив?
На какво прилича това?
В Пловдив има ли работа за тях?
На село ако не друго, поне кози могат да пасат. Има селски къщи в добро състояние, които се продават за по 800-1000 лв. Да си купят!
48
1
 
48
 
! Отговори
Питам преди 1 година
1. Колко са младите семейства в Пловдив, които работят, плащат данъци, но нямат жилище и чакат за общинско такова?
2. Докога някои ще създават само проблеми, нагло ще погазват всички закони, а като награда за това тяхно поведение, официалните институции ще се стараят да им угодят?
3. Някой журналист ще се наеме ли да следи случая? Дали и кога ще се дадат общински жилища? Какво ще е състоянието на тези жилища преди в тях да са се нанесли въпросните наглеци и какво ще е дереджето им след 1 година?
47
0
 
29
 
! Отговори
Аха преди 1 година
Значи от фондация "Рома" ще са дилърите на гласове и при тех требва да се пишем РОМ и да ми кажат за кого ПРАВИЛНО да гласувам че да ми дадат тристаен без пари. Благодарим.
46
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кипи подготовка за следващите избори...
45
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ще им раздават жилища ... сега остава насред жк Тракия да се появи катун
44
1
 
46
 
! Отговори
бай х преди 1 година
на мен някой що не ми даде общинско жилище ....
като нямаш пари за твойо жилище излизаш на квартира
като искаш жилище - банков кредит ...
това е съдбата на всички българи
43
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие не разбрахте ли че наистина има план българите да бъдат унищожени и изгонени от тази територия?
42
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо ние българите сами си оправяме жилищния въпрос, а на "шведите" все държавата или общината им търсят?
41
7
 
19
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Аллах здраве да ти дава Бойко Ага че мислиш за нас-ромулите!!!
40
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи струпвам един коптор някъде, пребивам кварталния, или който се появи там, събарят ми колибата, която е незаконна и ми дават общинско жилище. Идеално че вече ми писна с тези свободни наеми.
39
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз искам пък общинско жилище !!! Даже ходя на работа.