Търсят общински жилища в Пловдив за ромите от Войводиново

Ще има още срещи, зада се реши казуса
11 фев 2019 15:45, Павел Гълъбов
109
Търсят общински жилища в Пловдив за ромите от Войводиново
Снимка: архив "Булфото"

Да бъдат осигурени общински жилища в Пловдив на ромите от Войводиново - до това предложение се стигна след срещата, проведена днес в община "Марица", пише "24 часа".

Още по темата


На нея присъстваха представители на ромския етнос, на социална фондация "Рома", на инициативния комитет от Войводиново, както и шефове на отдели в общината. Кметът на "Марица" Димитър Иванов призова участниците към мирен диалог, който премина при закрити врати. Медиите бяха помолени да напуснат залата.

"Имаше напрежение и спорове. В крайна сметка решихме в по-тесен кръг да направим среща и при областния управител Здравко Димитров, пред когото ще поставим въпроса за общински жилища на ромите от Войводиново, които няма къде да отидат", каза кметът на селото Димитър Тосев.


109
Още от Страната
Мъж загина при пожар в плевенско село
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
мръсни *** докога ще ни управлявате Повръща ми се от вас
76
1
 
11
 
! Отговори
Ади ва преди 1 седмица
От къдя на къдя ва.
75
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз съм Българин ... за мен ще има ли? За кой трябва да гласувам за да ми пуснат и на мен едно безплатно апартаменче. Да се пиша ли че съм румбоид? Може би само така става в тази скапана държава.
74
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А за Българите кога ???
73
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще ги интегрират в Пловдив. Ще станат началници с високо образование на повдивчани. Те много ще са доволни.
72
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
а за българите без жилища, няма ли общински такива?
71
0
 
25
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 седмица
Настанете ги в Общински жилища в Германия. Там ще се грижат най-добре за тях.
70
5
 
22
 
! Отговори
Хм... преди 1 седмица
До "З А Щ О ?!?!?!?!"
Абсолютно съм съгласен с коментара ти. Само ще допълня, че има вече почти напълно обезлюдени села - с годни къщи за живеене, ток, вода, земеделска земя, селскостопански постройки, в които да си завъдят животинки, градините да посеят, ще ги оживят тези селца. А не "общински жилища в Пловдив", от какъв зор?! Искаме и ние.
69
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Докато ГЕРБ са на власт, Цветанов ходи на молитвени закуски с американски треторазредни политикани, а Борисов пие кафе с английска жендър мома мисионерка, ромоните, техните избиратели ще живеят без да работят, без да плащат ток, без да живеят на улицата като много българи! Решението на проблемасе нарича избори! Те идват, ние трябва да избираме!
68
24
 
2
 
! Отговори
До 69 преди 1 седмица
Ти какво врещиш Нормално е Българите работят вземат заплати по хиляда и петстин лева а ромте не работят те как да си плащат квартирте по петин лева като почнат да пулучават заплати по хиляда тогава ще ги плиюте
67
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Оставка на герб и цялата шайка с тях оп и дпс-пеевския на Съд в Страсбург за Геноцид над Българския народ !
Съд , затвор и конфискация на награбените милиарди !
66
0
 
29
 
! Отговори
Честито на печеливши преди 1 седмица
Честито на пловдивчани, от личен габровски опит ги орисвам! Ние си имаме казанлъшки, нашта кметичка се грижи за тях! И работа им дава и квартири почти за без пари им намира! Това са новите българи, вчера по телевизора един от тях коментира министър Каракачанов като каза:да внимава гуспудина, ние сме бъдещето на България!
65
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не знаех, че се раздават безплатни жилища на безработни, за които аз плащам с данъци. И аз искам безплатно жилище. Бездомните не ходят ли в приюти? Един хангар, одеяло, покривало на нощ, и това е. Или да им се събират всички приходи в като домовете за възрастни. До стотинка. И да спят в стая. Докато си намерят работа. Да растат в кариерата като останалите - с четене, с практика, и тн.
64
1
 
30
 
! Отговори
гуню преди 1 седмица
Утре ставам софиянец. Закарвам си бараката в софия, бутат ми я и вземам общинско жилище. По закон няма ли глоби бе, алу. Да дойдат да ми разчистят така без пари двора, а?
63
0
 
28
 
! Отговори
Ром преди 1 седмица
ИСКАМ. НОВИЯ КАТУН ДА Е ДО НС, ПРЕД КОНЯ!
ИНАЧЕ, ШЕ СЕ ЖАЛИМ У БРЮКСЕЛ.
62
8
 
0
 
! Отговори
до 59 преди 1 седмица
Така е правилно иначе оправия няма---и те сами ще идат накрая там ...
61
1
 
12
 
! Отговори
до 60 преди 1 седмица
Такъв закон няма--айде да видим как ВМРО го предлага и се приема и се съгласува с европейските закони....
60
7
 
2
 
! Отговори
1-во се мисли... преди 1 седмица
В Пловдив си има Общински съвет в него има представители на ВМРО --те са решили да се действа с бутане ,те знаят какви са законите за малцинствата в ЕС знаят че ще ни сипят да ядем и 100 % имат готови решения--- ето ги и решенията да им се дадат жилища и сега първо бутнаха сега се чудят--е като дойдат 2-3 чужди телевизии да снимат цял ден ревящи деца до бутнати къщи--какво си мислите ,че ще си кажат хората за Б-я За това избраните да мислят -те са горе власта е в тяж --за мене те грешат в случа
59
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Общински жилища, но ако си учил работил и внасял данък и си изпаднал в немилост... Откаде накъде с държавна пара ще ги храните тия. Който не се е осигурявал и е странил цял живот от обществото у лево и на свободния пазар, квадрата е по 1000е. Ходи си дай ТИ къщата на тия, но с чужда пита е сладко...кмет ми бил...
58
1
 
21
 
! Отговори
И кво сега.... преди 1 седмица
КАТО СА ДАДЕНИ ПАРИТЕ ОТ ВЪН, ДА НАСТАНИМЕ РОМИТЕ ОКОЛО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, ЛИ.....?
МОЖЕ И У ЦЕНТЪРА На Пловдив, нали.....????!!