Земята бързо се затопля и това не е повод за радост!

Проф. Георги Рачев изследва на място процесите на Южния полюс
11 фев 2019 11:50, Анисия Иванова
36

4118 гледания   |  Още видео
На Земята става все по-топло и това не е повод за радост. Процесът е необратим и застрашава бъдещето на планетата ни. Ефектът от безконтролното замърсяване и глобалното затопляне засега най-ясно се вижда в размера на ледниците на Антарктида. Скоро обаче ще го забележим и ние.

Процесите изследва на място на Южния полюс климатологът проф. Георги Рачев.

"Пътешествието беше дълго и много интересно. Да стигнеш до "отдолу на Земята", както някои мои студенти се изразяват, не е никак лесна работа", сподели той в студиото на "България сутрин".

Проф. Рачев разказа, че всъщност ледът в Антарктика се топи. И това е видимо с просто око. Но това, че Земята се затопля, не е страшно. Това, което е притеснително обаче е скоростта, с която се случват процесите.

"Някои от по-малките ледници са останали наполовина още преди 10 години. На Антарктида обаче ледът се увеличава поради по-топлата атмосфера", коментира климатологът пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи две интересни особености на континента. Освен тишината, там няма мирис. чорапите не миришат, обувките не миришат. Там липсва процесът на гниене. Докато си варим шкембе чорба - мирише, но в момента, когато спрем да готвим - изчезва всякакъв мирис", обясни той.
 


36
Още от Страната
30-годишен загина при катастрофа между джип и камион
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Учените, онези сериозните които се занимават с наука, а не с експерименти на какво им мирише чорапа и шкембе чорбата, още десетилетия знаят, че климата на Земята не просто не константна величина, а че е периодичен. Установено е че Земята периодично се затопля и охлажда, установено е че в периодите захлаждане в атмосферата е имало голямо количество прах, тоест при избухване на мегавулкан, настъпва ядрена зима и глобално захлаждане, установено е че в миналото температурата е било по-висока от днес
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Затоплистите никога не дават логично обяснение на твърденията си. Като религиозни проповедници се сърдят ако ги питаш за подробностите. На антарктида е имало динозаври. Те на под 20С не биха оцелели. В сибир е имало носорози преди 80к години. Сега сме в отвратително студен период.
11
3
 
8
 
! Отговори
тъй тъй преди 1 седмица
От всичките приказки на професора разбрах само,че колкото повече лед има,толкова е по- топло!Сигурно така си мисли,че работи хладилника!И нашата наука е голяма работа,спор няма!
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нека профисора по какво точно не ми е става ясно по какво, но нека Рачев вместо да си огранизира скъпи екскурзии за наша сметка, където да си мирише чорапите, да обясни какво е причинило последната ледникова епоха и защо от 10-15 хил. години Земята се затопля?
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А пък преди 10 000 години започва топенето на ледниците в Северна Америка, Европа и Азия, защото човека се научил да пали огън - приказки за лека нощ. Климатолог!? Това ми звучи като астролог, специалист по хвърляне на боб.
8
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От утре, ще усетите глобалното затопляне... 😀😀😀
Аман от таквиз ми ти учени...
7
4
 
6
 
! Отговори
смок преди 1 седмица
Затоплянето винаги води до изобилие! Лошото е, че няма да го дочакам ...
6
4
 
10
 
! Отговори
Астроном преди 1 седмица
Дрън-дрън! Търсете г-н Борис Комитов от Старозагорската обсерватория, той ще ви го обясни. Публикациите му са в Интернет. И никой не си отговаря на въпроса защо Гренландия е кръстена точно така.
5
7
 
7
 
! Отговори
man преди 1 седмица
В София и без това лятото е две седмици, аз съм за затопляне
4
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Римляните са превзели Британия по сандали. По късно викингингите са били увити с кожи. Земята има периоди на затопляне и застудяване. Това са цикли, които не зависят от хората. Колкото и пари да нагушат от парникови газове, нищо няма да се промени.
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Съвременния икономически модел изисква непрекъснат ръст. Така че изследванията ви нямат стойност.
2
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За мен земята става все по-студена и мога да ви го докажа със сметките за ток...
1
17
 
17
 
! Отговори
Бай Оня преди 1 седмица
Заради измисленото глобално затопляне северните щати на САЩ и Канада всяка зима се сковават с арктически студове! Айде стига с това прозападно глобалистично тролене. Целта е да ни затворят ТЕЦ-овете и всичко що още работи.