40 глобени в Казанлък – живеят с булки деца

В някои от случаите момичетата били под 16-годишни
12 фев 2019 07:51,
108
40 глобени в Казанлък – живеят с булки деца
Снимка: Булфото, архив

40 жители на общините Казанлък, Павел баня, Николаево и Гурково са били глобени от съда в Града на рoзите през 2018 година заради съжителство на семейни начала  с непълнолетни и малолетни, като общият размер на наложените глоби е в рамките на 42 000 лв., пише "Монитор".

През 12-те месеца на м.г. районната прокуратура в Казанлък е наблюдавала 104 нови досъдебни производство за престъпления против брака и семейството, като при 60 от казусите е ставало въпрос за съжителство с непълнолетни, а в 34 момичетата са нямали 16-годишна възраст.

14 от казусите са свързани с ролята на родителите /най-вече на „женихите“/, които са им създали удобства да съжителстват с лолитките. С две по-малко са били производствата за съжителство с „булки“ под 14 години.

59 са били осъдените с влязъл вече в сила съдебен акт, като само двама са излезли от залата с ефективни присъди. В 12 от казусите крайният резултат е бил условна присъда с различни отлагателни срокове, а трима /най-вече татковци и мами/ преминават през пробация.

Между 1 000 и 1500 лв е размерът на глобите, показва справка от сайта на казанлъшкия районен съд, в почти 90 на сто от казусите пред Темида са се изправяли обитатели на ромските гета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А затвор кога? И принудителен общественополезен труд, ако нямат пари да платят.
26
1
 
29
 
! Отговори
авс преди 5 години
това са глупости .мижи да те лъжи.моят си е на 19год ако рече да си прави секс с 14 год. момиче или да се жени веднага ще го опандизите по закона.но за ромите е разрешено кеде е логиката не ви вярвам на щуротиите лъжите народа да се оправдаате че работят властите.тсоп стига до тука
25
1
 
42
 
! Отговори
НЕПЪЛНА ИНФОРМАЦИЯ преди 5 години
"общият размер на наложените глоби е в рамките на 42 000 лв"А КОЛКО ОТ ТЕЗИ ГЛОБИ СА СЪБРАНИ, Т.Е. ПЛАТЕНИ ОТ РОМИТЕ? Кога журналистите ще се научат да си вършат работата. Да препишеш един регионален отчет на МВР не е свършена работа. Работа е да провериш до край изпълнението на наказанията. Добре са написали, че от 59 съдени, само двама са били с ефективна присъда. Но са събирането на задълженията и дума нямя?
24
1
 
41
 
! Отговори
значи преди 5 години
значи някой от нас ако го хванат с булка на 12-14 години ще станем световна новина .Педофил и какво ли още не ще се пише.Ама не нали са от ромите и само глобичка щото от малки раждат по няколко гласоподаватели.Срам
23
1
 
22
 
! Отговори
Искам преди 5 години
да проследите каква част от наложените като глоби суми ще бъдат събрани.
22
3
 
28
 
! Отговори
???? преди 5 години
Каракачанов сега е министър. И вместо да ми говори за някакви си концепции (в "светлото" бъдеще), защо не си използва "положените" и да накара МВР и институциите да си свършат работата? Това ли предвижда закона за правене на секс с малолетна - глоба? И без "концепцията" не могат ли да приложат законите в ц. махали?
21
1
 
6
 
! Отговори
Неук Неуков преди 5 години
Ако за статията сте използвали материал на така наречения "журналист" Христо Христов, който се изживява като нещо близко до кореспондент за региона, не го правете, моля. Изключително съмнителната му журналистическа етика и мнението на всички допрели се до неговия "професионализъм" е едно и също. Стойте надалеч и проверявайте не веднъж, а поне два пъти информацията.
20
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами спрете им помощите завинаги - на тях и на цялата им рода.Ако тази мярка се прилага регулярно, за година - две ще е справите с този проблем.
19
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глобата е прах в очите на обществото.Не е решение за ромските своеволия.
18
2
 
23
 
! Отговори
Никк преди 5 години
Предлагам който разбира, има време и възможност, да пише до всички възможни европейски институции за проблемите в България с ромите, пък и не само. Защото явно трябва Европа да ни каже, за да направят нещо нашите политици.
17
1
 
40
 
! Отговори
Дони преди 5 години
Жалката държава имитира активност докато ромския проблем става все по-голям.
16
1
 
45
 
! Отговори
Никк преди 5 години
А глобата легализира ли стореното? Сиреч, ако те глобят, след това какво става - вече спокойно си живееш с малолетната!?
15
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само 40? Хайде де! Всички без изключение ги омъжват малолетни.
14
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глоби?! Първо , нали се сещате, че никой няма да ги плати и второ, пак двоен стандарт. За българин живееш с 13 годишна-затвор, за глоба, която при това няма и да плати!
13
1
 
41
 
! Отговори
99 преди 5 години
На времето в Египет народа пропищял от подкупни съдии!Фараона Рамзес 3 първо им отрязал ушите и носовете,а после ги натикал да копаят канали!А за съдии хванал момчета от улицата!След това 30 години нямало оплакване от подкупен съдия!
12
1
 
55
 
! Отговори
РУМЕО се завръща преди 5 години
В САЩ това се наказва с лишаване на свобода...Прокуратурата защо спи или си затваря очите без да коментира пред българското общество кое е морално и кое не...
11
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И защо само глобени? Те трябва да бъдат съдени за педофилия. Алооо прокуратурата, къде е?
10
1
 
62
 
! Отговори
Колко преди 5 години
От глобите са платени.
9
1
 
89
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един вид плащат си, за да изнасилват малолетни.
8
0
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбрах защо ги глобяват, а не ги пращат в затвора? За изнасилване на малолетни, мястото им е в затвора.