40 глобени в Казанлък – живеят с булки деца

В някои от случаите момичетата били под 16-годишни
12 фев 2019 07:51,
108
40 глобени в Казанлък – живеят с булки деца
Снимка: Булфото, архив

40 жители на общините Казанлък, Павел баня, Николаево и Гурково са били глобени от съда в Града на рoзите през 2018 година заради съжителство на семейни начала  с непълнолетни и малолетни, като общият размер на наложените глоби е в рамките на 42 000 лв., пише "Монитор".

През 12-те месеца на м.г. районната прокуратура в Казанлък е наблюдавала 104 нови досъдебни производство за престъпления против брака и семейството, като при 60 от казусите е ставало въпрос за съжителство с непълнолетни, а в 34 момичетата са нямали 16-годишна възраст.

14 от казусите са свързани с ролята на родителите /най-вече на „женихите“/, които са им създали удобства да съжителстват с лолитките. С две по-малко са били производствата за съжителство с „булки“ под 14 години.

59 са били осъдените с влязъл вече в сила съдебен акт, като само двама са излезли от залата с ефективни присъди. В 12 от казусите крайният резултат е бил условна присъда с различни отлагателни срокове, а трима /най-вече татковци и мами/ преминават през пробация.

Между 1 000 и 1500 лв е размерът на глобите, показва справка от сайта на казанлъшкия районен съд, в почти 90 на сто от казусите пред Темида са се изправяли обитатели на ромските гета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Te, глобените, толкова се притеснили, че го преместили от единия крачол в другия.А вечерта ударили по една рИкия и направили още едно чаBe на булката.
46
2
 
12
 
! Отговори
!!!!! преди 5 години
Какъв е смисъла от глоби,като няма да платят и лев?Просто отбиване на номера!
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глобите са съобразени с насърченията за раждане на извънбрачно дете:1000 лева еднократно и една година минимална работна заплата за майката на непълнолетната майка, която е продала дъщеря си 6720 лева за година. Следователно глабите са несравнима малки в сравнения с насърченията от 7720 лева, които ще получат престъпниците. Затова така се разраства това престъпление - педофилията сред ромската общност.
44
2
 
3
 
! Отговори
вачо преди 5 години
До Анонименако са в страната на демокрацията ще им изгният кокалите по затворите.
43
2
 
10
 
! Отговори
Оо времена ,Оо нрави преди 5 години
То добре че няма някое екзотично племе наоколо което по традиция да са канибали.Иначе за людоедство,само щяха да ги глобяват със ,,солени глобички'' от по 1000-1500 лева.Все пак сме хора и особеностите на етноса трябва да се зачитат.нали така ?
42
4
 
30
 
! Отговори
на запад преди 5 години
ако не си платиш глобата -безплатен ,БЕЗПЛАТЕН ТРУД в полза на обществото.Моля проверете ако не вярвате.лесно е.А тук-какви са тия фиктивни глоби като за това се полага ЗАТВОР.За ПЕДОФИЛИЯТА СЕ ПОЛАГА ЗАТВОР. Не глобичка.какви са тия привилегии?
41
2
 
24
 
! Отговори
Край преди 5 години
В ЕС принудителния труд е забранен. Боя е забранен, смъртна присъда не може да има. Т.Е. всичко което може да уплаши ром е забранено. Не знам защо му викат глобяване - по правилно е да се каже че са наказани с писане на бележка, която наказания хвърля на мига защото е твърда и не става за друго.
40
1
 
30
 
! Отговори
Край преди 5 години
Глобен ром?!!?? Хааа ха ха!!! Глобен ром!!! Няма такова нещо, бе държаво моя българска. Ром от 30г. глоба не е платил - само държавата се прави че не го знае.
39
2
 
22
 
! Отговори
Кой не спазва закона преди 5 години
До Наказателен кодексЗащо съответните институции в държавата съвсем откровено не спазват закона????
38
2
 
23
 
! Отговори
Ови преди 5 години
Не затвор, лагери за трудова повинност- да копаят за кабели, за пътища, урбулишки труд. Да ринат сняг зимата, да метат листа есента, да не спират да метат пепелта по улиците. Не ние да им плащаме да живеят.
37
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дреме им на тия за глобите. Затвор трябва. Има ли закони в тая държава, бе?
36
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо са наложили само глоби, след като престъпленията не са административни?Глобените имат ли вече деца? Взимат ли вече и детски? Помощите им спрени ли са вече?
35
3
 
39
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Това е българската наказателна система във времето на евроатлантическите ценности на толерантността. Условни присъди, изпитателни срокове и несъбираеми административни санкции - глоби, дори за тежки криминални престъпления като убийства, корупционни рекетьорски схеми, или както в случая, където иде реч за педофилия. Брюксел така е наредил, и Банкянскио слуша и се повинува.
34
2
 
63
 
! Отговори
Наказателен кодекс преди 5 години
Според Наказателния кодекс при сексуални отношения с малолетни (под 14 г.), описани в статията като съжителство на семейни начала, се полага наказателна отговорност от 2 до 6 год. . Никакви глоби не са предвидени в тези случаи. За над 14 г. може и да има глоби, но под 14 г. - не. Не виждам да са поставени ефективни присъди. Защо?
33
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълна подигравка с народа е, управляващите през целия мандат да коментират, какво трябвало да се направи.
32
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи новината е от 2018, ама излиза по някаква случайност точно сега, когато има проблеми.Верно голяма част от коментиращите тука не се връзват на такива партенки, но виж при зрителите на БТВ това ще хване декиш и още как,и разбира се никой журналист няма да коментира реалноста.
31
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наложените глоби - добре, но следва истинският журналист да проследи събирането им, последиците при неплащане на наложените глоби и възможност за налагане на по-сериозни наказания и принудителни мерки за педофилите.
30
4
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Отрови ги Федотов по заповед на Путин и на русофилите.
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ама кой отрови с новичок Мишо Бирата, жена му, Ваньо Танов, Гербев и 25 000 българи по времето на Априлското въстание. Отговора си намерете сами. Не е Бойко Борисов!
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПЪЛНА ЛЪЖА