Левче разлика в обяда на децата в школо, делят ли ги на бедни и богати?

Родители от Айтос обвиниха училище в дискриминация
13 фев 2019 12:40,
48

Родители от Айтос обвиниха ръководството на средното училище в града в дискриминация. Децата от града плащат за храната си в училищния стол, а учениците от селата се хранят безплатно, съобщава Bulgaria ON AIR.
Още по темата

По обяд училищният стол в средно училище "Никола Вапцаров“ в Айтос е пълно с деца. Част от тях се хранят безплатно, за останалите обядът струва пари. До края на миналата седмица и учениците от 1 до 4 клас от Айтос, и тези от селата са плащали по 1 лев за обяд. Именно заради това свое решение обаче предишният директор е наказан. Оказало се, че е пренасочвал средства, за да изравни парите за храна.

Според Асен Александров - директора на 51 СОУ, става дума не за дискриминация и разделение на бедни и богати, а за разнообразие на храни.

"В училищната лавка се предлагат 100 продукта - трябва ли всички да са на една цена, за да може всеки да си го позволи. Разделение има - неравенство винаги ще има. Не децата, а родителите носят комплекса за бедни и богати в училищата", категоричен е директорът в "България сутрин".

По думите му някои път дори учениците сами предпочитат да ядат от по-евтините храни.

Журналистът Лара Златарева е на мнение, че разделението винаги е идвало от страна на родителите, а не от децата.

"Децата въобще не обръщат внимание на тези фактори - колко струвал купонът за храна. Децата не се разделят на роми, бедни и богати. Сега малчуганите са различни и не се вглеждат дали другото е с дънки за 5 лв., или за 35 лв. Има една група родители, които са вечно недоволни, каквото и да направиш", смята Златарева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
питам директора преди 5 години
Директоре НЕ е редно да казваш цитирам: ,, Разделение има - неравенство винаги ще има." Я кажи истината направо. Децата от селата от ро***мски произход ли са? Страх те е че ако за тях обедът не е безплатен,те ще престанат да идват на училище и ще ти закрият училището. За всички деца или да е безплатен обядът, или да плащат 1 лев. Не трябва да има разделение. А по-евтината храна, директоре, ти би ли ял,честно,че казваш,че децата искали по евтината?????
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Децата да свикват,че бедни и богати една трапеза не делят....Това сериозно ли или е някакъв опит за ирония? Да свикват, че носят стигма, за да си останат бедни завинаги ли? На теория това противоречи на самия капитализъм. Трябва да има и униформи, и техническите уреди на децата да се отнемат през цялата смяна, за да не се хвалят. Мина времето, когато ние си играехме с една топка, един тебешир и един ластик. За да има елементарно справедливи шансове, трябва да има строг контрол.
34
0
 
4
 
! Отговори
Юрист преди 5 години
В училището на сина ми има някаква ,не много добра, безплатна храна. Но освен нея се предлага от скара до сьомга ,различни видове готвени храни, скъпи и евтини, както се казва за всеки джоб. На моята маса няма нито милионери, нито бедняци. Но на масата на синът ми, както има деца които се хранят с безплатния обяд, така и такива на които обяда им струва 20 лв. Оставям на вас да прецените къде има класово разделение,и къде няма!!!!
33
3
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 5 години
Решението на директора е правилно,дори е трябвало да го наградят.Децата да свикват,че бедни и богати една трапеза не делят.Равенство има само в *** промити мозъци на червените кхмери,които кой знае защо водят класациите с най-богатите милионери у нас.С алчността,завистта и гледането в чуждата чиния българинът няма да влезе скоро в царството небесно!
32
1
 
4
 
! Отговори
Бай 100ян преди 5 години
Цялата система е напълно грешна. Не може за 1 група деца да има платена храна , за другата група да няма.Да се вземе решение, или да има безплатна храна за всички,или храната да е платена на всички! Освен това е много грешно да се предлага само 1 меню. Както трябва да има обяд за 1 лв , така и обяд за 10 лв и всеки според чергата си да си прави сметката как и колко ще харчи за храна!
31
0
 
4
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
От статията ви нищо не се разбира, овчари. Нито разбрах, защо е безплатно за селяните, нито защо ядат от по евтиното, а не от по скъпото ахахахах. Неграмотници.
30
0
 
2
 
! Отговори
Да допълня... преди 5 години
До Анонимен 28 И заплати от 75 лв.
29
0
 
2
 
! Отговори
Така е .. преди 5 години
До НЕ ВИЖДАМ КАКЪВ Е... 15 Едните сандвичи с черен хайвер, другите със св. пастет. Пак не става.
28
1
 
2
 
! Отговори
тоя под мен... преди 5 години
Не бе пич, просто мислиш първосигнално, никъде не става въпрос за една и съща стока а за разнообразие... Има меню с кренвирши има и с пържолки, за пържолките се доплаща левчето, схвана ли? Виждаш ли дискриминация тук??
27
0
 
1
 
! Отговори
до 27 преди 5 години
и като го написа това....То и кренвиршите са на една цена и за бедни и за богати... Ама богатите купуват пържоли...къде е смисъла, то и пържолите са на една цена за бедни и богати или просто си първосигнален и не вдяваш какво ти казвам, че едннциа и съща стока е на една цена и за едните и другите, а не като едно време на Слънчака, цени за българи цени за чужденци.
26
4
 
6
 
! Отговори
Наркооп преди 5 години
До Анонимен (28)Тези неща дето ги търсиш са при инженерската заплата от 115 лева и пенсията от 48 лева на баба ми!И интересно къде си учил, че сте имали портокали? Защото нормалните деца ги виждаха само по Нова година.И още една лъжа - имаше родители, които СЕ чудеха как да свържат двата края, не беше толкова розово, колкото пише в тролските ви инструкциите.
25
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как в уродливия капитализъм всички да са равни има и по равни. Къде са онези кифли от 5 ст пълни с мармалад. Осморките поръсени с захар 12 ст.. Милинките 10 ст. поничките пълни с крем 11 ст. С тава закусвахме. Имаше лимонада 5 ст. Портокал 10 ст. И всичко истинско и натурално без химия и подсладители. На обяд супа топчета, мусака, крем карамел, и всичко това за 50 ст. Родителите ни не се чудеха как да си платят парното тока водата. А сега Щеше да е смешно ако не беше трагично.
24
0
 
6
 
! Отговори
До Гого.. преди 5 години
То и кренвиршите са на една цена и за бедни и за богати... Ама богатите купуват пържоли...
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...дънки за 5 лв..."? Това и при комунизма го намаше, а дънки имаше и тогава....
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Родители от Айтос обвиниха училище в дискриминация - ХАХАХА...Спокойно могат да осъдят директора, вкл. министерски съвет за приетата наредба, в която едни се поставят в по-неблагоприятно положение спрямо други на основание лично положение.Посъветвайте се с адвокат и ги почвайте!
21
1
 
8
 
! Отговори
до И ДРУГО ДА ОТБЕЛЕ преди 5 години
ти май си бил в някое друго измерение, добре че съм се родил 71 ва и съм видял какво е било, а относно *** ела да те заведа в склада на кухнята на хепи в парадайс мол софия да видиш какви са породисти по 4 см лъскаво черни с мустаци.
20
3
 
5
 
! Отговори
гого преди 5 години
в магазина хляба и за бедни и богати е на една цена. Защо за тез деца има дискриминация.
19
6
 
15
 
! Отговори
Петко преди 5 години
ЛИпсва ни много онова време. Тогава грижата за храна и сметки я нямаше.Хората се усмихваха и не се мразиха като днес ,също като озвверели гладни кучета.Плюя аз на такъв капитализъм!
18
3
 
13
 
! Отговори
:):) преди 5 години
не разбирам за какво ми цъкате минуси, като това е самата истина кск беше храненето в училищстс по Тошово време. Менюто за следващив ден. Една супа, три основни и два десерта. От втори до 7 клас съм ползвсл училищния стол. Да не говорим че и нефтохима в плевен помагаше с обзавеждането на столовата и кухнята.
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разделение винаги е имало, но в училищния стол за една и съща храна всички трябва да плащат еднакво.