Мъртви котки в парк "Свобода" в Пазарджик – отровени ли са?

Природозащитници смятат, че изтребването им е планирано
13 фев 2019 10:05,
25

Отровени котки са били намерени в района на един от най-посещаваните паркове в Пазарджик - "Свобода".

Фанка и Иван Пашови всеки ден се разхождат в парка. Казват, че много хора хранят бездомните котки, които от известно време са се настанили в градинката точно до входа.

Освен храна и вода, добри хора направиха и дървена къщичка за тях, обясни семейство Пашови пред Bulgaria ON AIR.

Христо Ненчев също идва често на разходка на Острова. Мъжът споделя, че напоследък някои от котките наистина ги няма. Според него посегателството върху животни е престъпление и трябва да се наказва с цялата строгост на закона.

Според местни природозащитници става въпрос за планирано изтребване на котките в парка. Застрашени от отровата са не само котките на Острова, но и децата, които играят в тревните площи, твърдят хората.

От общината и полицията в града заявиха, че при тях сигнали за мъртви котки не са подавани до този момент и не знаят нищо за отровените животни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
6
 
! Отговори
ЕДИН НАРОД преди 5 години
Един народ се познава по отношението му към животните. В България към днешна дата няма никакви наказания за издевателства над животните. Справка - вижте настоящия закон за защита на животните. Свързан е единствено с регистрационните правила за тях и регулацията на бездомните животни. НО, НИКЪДЕ няма наказание за посегателство! Повтарям НИКЪДЕ! СРАМОТА! НИКОЙ ЛИ БЪЛГАРИН НЕ ГО Е СРАМ ОТ ТОВА? ПИТАМ? ЖИВЕЕМ ВЪВ ... АЙДЕ ДА НЕ КАЗАМ ЧУВСТВАТА СИ СЕГА, ЧЕ ЩЕ МИ ПРАТЯТ НЯКОЙ ДА МИ ВРЪЧВА ПРОТОКОЛ...
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЦецоНа моите котки съм им сложил къщичка и постоянно стоят в нея.
13
5
 
2
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Котките не са като кучетата, затова къщичките за тях са безполезни! Иначе съм противник на нечовешкото разрешаване на проблемите с бездомни животни...
12
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква част от природата пък е водят котките?
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименБрат ми занесе котките от кооперацията на кастриране, за да не се размножават. Каза, че било безплатно- по някаква програма. Само ги е хващал една по една, слагал ги в транспортна котешка чанта и ги занасял, после си ги връщал обратно. Кастрираните котки не припишкват да маркират
10
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В друг ред на мисли - аз се интересувам кой в тази държава може да ми помогне с проблем, свързан с огромна колония котки пред кооперацията ми. Живея в центъра на София и около дома ми има вече над 20 котки. Острата миризма на котешка урина е непоносима. Звънях къде ли не - на Еко равновесие, на всякакви НПО - резултат - никакъв. Никой в тази страна не се занимава с проблеми, свързани с бездомни котки. Защо? Някой може ли да ми даде информация? Благодаря
9
12
 
7
 
! Отговори
До Пазарджик преди 5 години
Не пренасочвай темата в желанието си да събираш плюсове! Всички знаем за какви хора говориш, но там нещата няма де се решат с убийства. Има доста механизми за въздействие, но няма кой да ги прилага. Пак казвам, това е друга тема. Не ме интересува как се е стегнало до там и кой бил виновен. След като животни застрашават мен или децата ми, и никой нищо не предприема, имам правото да се защитя. И не говори от името на Бог! Не те е упълномощил!
8
13
 
8
 
! Отговори
Животнофоб преди 5 години
Кой го засягат тия мачки!?
7
12
 
18
 
! Отговори
Пазарджик преди 5 години
И кучетата и котките, и всички животни са както и децата! Възпитанието им зависи от възпитанието, културата, манталитета на собственика!Никой не се ражда злобен, зъл, лош. Зависи в каква обстановка, от какви хора се отглежда!Има едни хора, с много по-заразни болести, опасни за останалото общество!Те не са ли за убиване?
6
19
 
16
 
! Отговори
До Пазарджик преди 5 години
Тия приносители на болести отдавна сведени до минимум в повечето европейски страни пречат. Да, пречат на нормалните хора да се разхождат по улиците. И на родители и на деца. Котките как да е. Но кучетата са агресивни и опасни. Да изброявам ли всички случаи на нападение над хора, доста завършили фатално? След като никоя служба не взема мерки, гражданите ще се оправят сами.
5
10
 
30
 
! Отговори
Пазарджик преди 5 години
УБИЙЦИТЕ НА ЖИВОТНИ ДА ЗНАЯТ, ЧЕ ИМА БОЖИЕ ВЪЗМЕЗДИЕ! И ЖИВОТНИТЕ СА БОЖИИ СЪЗДАНИЯ, КАКТО И ХОРАТА!АКО НЕ ТИ ЗАСТРАШАВАТ ЖИВОТА, ЗАЩО ТРЯБВА ДА ГИ ТРОВИШ, ДА ГИ УБИВАШ, ДА ГИ БИЕШ, ДА ГИ МАЛТРТИРАШ, ДА ГИ ДЕРЕШ ЖИВИ...... ДА ГИ ДУШИШ С ВЪРЗАН НА ВРАТА СЕЗАЛ,...... НА МЕН И НА ПИВЕЧЕТО БЪЛГАРИ, ЕДНА ДРУГА ПРОСЛОЙКА МИ ПРЕЧИ, НО НИКОЙ НЕ ГИ ТРОВИ И УБИВА! НАПРОТИВ- ЖИВЕЕ ТАЗИ ПРОСЛОЙКА НА НАШ ГРЪБ, А ПОЛИТИЦИТЕ СЕ ЧУДЯТ КАКВИ ПРИВИЛЕГИИ ДА ИМ ОСИГУРЯТ, ЗАЩОТО СА ЕДИН НЕГРАМОТЕНЕЛЕКТОРАТ!
4
11
 
15
 
! Отговори
Пламен преди 5 години
Кучетата разбирам защо ги тровят, ама котките какво са им направили ?
3
9
 
25
 
! Отговори
Пазарджик преди 5 години
С КАКВО, НА КОГО, ЗАЩО ПРЕЧАТ НЕЩАСТНИТЕ ЖИВОТИНКИ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СТИГАТ СЛУЖБИТЕ И РАЗНИ УБИЙЦИ ДО ТЕЗИ МЕТОДИ!ТРОВЯТ СЕ НЕ САМО КОТКИТЕ, НО И КУЧЕТАТА В ПАЗАРДЖИК!НАЛИ УЖ ИМА СЛУЖБИ ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ!НАЛИ УЖ ИМА ЗООПОЛИЦИЯ!ТОВА ЛИ Е НАЧИНА ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ СРЕЩУ БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТИНКИ?ЗАЩО НЕ СЕ РЕГИСТРИРАТ ВСИЧКИ ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ, КУЧЕТА-ПАЗАЧИ ПО СЕЛАТА, КОИТО МАСОВО БИВАТ ИЗХВЪРЛЯНИ ПРЕЗ НОЩИТЕ В НЯКОЯ ГРАДИНКА, В НЯКОЙ ПАРК И ГИ ОБРИЧАТ НА СМЪРТ ОТ ГЛАД, ОТ ОТРАВЯНЕ ОТ СЛУЖБИТЕ
2
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да храниш и улични кучета, и улични котки, е голяма глупост. Първите са опасни и въобще не им е мястото на улицата, а вторите са естествен санитар и прочистват терена от мишки, плъхове и тем подобни.
1
14
 
15
 
! Отговори
Те преди 5 години
хора за 5 лева трепят, дай сега да търсим кой трови (евентуално) котките.