След петия случай на морбили: Лекари се готвят за епидемия!

Бумът от болни - заради липса на имунизация
14 фев 2019 11:45, Петя Славова
18

4947 гледания   |  Още видео
Заобикалянето на задълженията по-често вкарва хората в риск, отколкото да им спестява усилия. След като редица европейски страни изпитаха бум на морбили заради липсата на имунизация, болестта беше установена и у нас. Дете на 3 години и 37-годишна жена са настанени в Инфекциозна болница. Установени са общо 5 случая на болестта в България.
Още по темата

"И двамата пациенти са в добро здравословно състояние. Скоро ще бъдат изписани. Има опасност от епидемия от морбили в страната. Двамата пациенти нямат имунизации, което е много тревожно. Първата такава имунизация се прави, когато човек е на 13 месеца. След това на 12 години. Риск от епидемия има, но институциите ще успеят да ограничат случаите", коментира директорът на Инфекциозна болница в София проф. Татяна Червенякова.

Пред репортер на Bulgaria ON AIR проф. Червенякова подчерта, че няма опасност от разболяване от морбили, ако са направени всички имунизации.

"Неслучайно има превенция и профилактика на това заболяване. Има звена, които работят срещу ваксините – това е групата на свръхинформираните родители, които настояват детето да преболедува, за да изгради имунитет. Но това невинаги е адекватно, тъй като има увеличена смъртност тогава. Обществото е минало през изграждането на имунитет с преболедуване – ваксините са огромна стъпка напред", категорична бе тя.

"Усложненията са в белия дроб. Този вирус смачква имунитета и позволява допълнителни агенти да са отговорни за тези усложнения. Едно заболяване е много по-тежко от една ваксина", заключи медикът в ефира на "България сутрин".


 


18
Още от Страната
BG програмистите четвърти в света по технологични познания
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
futurehealth преди 1 седмица
Болестите нямат край!
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Жена на 37 години без ваксина може, но само ако е ромка и то от катун.
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ред е на бубонната ***,трябва чистка на тази планета
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще трябва да затворят хотелите и летищата към ЕС, защото заразата ще пламне от чужденците.
13
2
 
16
 
! Отговори
Антиваксвеганмама преди 1 седмица
Охооо тези морбили ги пръскат извънземните и рептилите със самолети! Искат да слагаме ваксини и да ядем токсично свинско!
12
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
С отказването на ваксината (поради неясни за мен причини) освен, че излагате на риск детето си, вие излагате и обществото на риск. Не може да мислите само за собственото си Д, трябва и малко гражданска мисъл, малко по-глобално да гледате над нещата. Тези госпожи не виждат по-далече от носа си
11
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този *** форум БГ мама да го спрат, защото там се раждат великите идеи. Не мога да разбера какво толкова ще стане ако ги ваксинират? Аз съм ваксиниран и мога да се похваля с отлично здраве и не виждам това по някакъв начин да е засегнало живота ми.
В крайна сметка, ако щете ги ваксинирайте, сметката после вие ще си я плащате на био-еко-веган-глутен фри щанда.
10
5
 
16
 
! Отговори
До номер 9 преди 1 седмица
До 1

Другите заразени са на възраст, в която не са имунизирани. До тук 100% удар срещу антивакс движението!

Щом антиваксърите хленчат, мънкат и плачат, значи сами се усещат колко са безсилни пред науката!
9
6
 
4
 
! Отговори
1 преди 1 седмица
Другите заразени излича, че са били имунизирани.
8
14
 
8
 
! Отговори
D преди 1 седмица
До 158

Същите тези лекари, дето паникьосват в медиите, като идеш на личен преглед при тях, съвсем друго говорят. Не се плашете ще си мине като на куче. Не е толкова страшно. Но за медиите вече стоят нещата по друг начин, защото ще бъдат линчувани от горните етажи, където е далаверата.
7
7
 
35
 
! Отговори
Чиновник преди 1 седмица
Крайно време е неграмотната пaплaч наричаща се "антиваксъри", да бъдат лишени от детски надбавки и от правото да посещават детски градини и училища. Щом искат да живеят като през Средновековието, да хващат гората.
6
13
 
11
 
! Отговори
158 преди 1 седмица
Не че нещо, ама от пет заболели, само двама са неимунизирани, за другите трима нищо не се казва? Твърде тенденциозна е цялата информация . Медалът винаги има две страни, а по въпроса за ваксините, четем само мнението на фанатизирани доктори. Факт е, че сега има безумно много ваксинации и никой не бива информиран за последствията.
5
4
 
11
 
! Отговори
D преди 1 седмица
Стига сте всявали смут и паника. Чак пък епидемия. през 2017 като имаше заболели в Пловдив, такава епидемия пламна, че направо хора не останаха.
4
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
имунизацията е задължителна за детски градини,ясли и училища....въпреки това деца без имунизация ги посещават.....ей тия лекари, които им дават бележките, че са имунизирани, са за шаммари!!!
3
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Лекари се готвят за епидемия!"
абе, а как се готвят?
Сигурно са поръчали на консигнация ваксини, за около 10 000 000 лв?
нема пазар, ще требе да връщат кинти, кофти
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И кои са градовете или селата?? Пак нещо се крие пак под сурдника се говори!
1
14
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тези родители, които не слагат ваксини, не са свръхинформирани, а псевдоинформирани откачалки! Ако бяха грамотни в научен смисъл, нямаше да застрашават обществото с глупостите си!