512 хил. руски туристи посетили България през 2018-та

Ще ги привличаме целогодишно като "страна на здравето"
15 фев 2019 22:22, Анисия Иванова
38
512 хил. руски туристи посетили България през 2018-та
Архив: Булфото

Близо 512 хил. руски туристи са посетили България през 2018 г., каза зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева на кръгла маса на Българо-руската търговско промишлена палата.

Страната ни е известна дестинация не само с морския и зимен туризъм, стараем се да я представим като страна на здравето, обясни Албена Методиева от министерството.

"България е предпочитана дестинация за голяма част от руските граждани. Русия продължава да е един от най-важните пазари за българския туризъм и Министерството на туризма полага последователни усилия за постигане на най-добрите условия за прекарване на време за отдих на руските граждани у нас“, обясни тя.

По думите й България ще разширява възможностите за руския потребител със здравни продукти, пакети за укрепване на здравето и лечение в българските балнео и спа комплекси. Според нея тези възможности могат да бъдат използвани не само през летните периоди, а целогодишно.

"Българската държава полага последователни усилия, за да може да посреща все повече руски туристи. Министерството на туризма осъзнава ролята на руските посетители за развитието на туризма“, посочи Методиева.

Тя обяви, че от 1 февруари 2019 г. заявления за издаване на български визи могат да се подават в 59 града в Руската федерация. Постигнати са намаления на цените от 19 на 14 евро.

"България е предпочитана заради своята култура, цивилизационната и историческа близост между двата народа, християнските манастири, минералните извори и топлото море, както и българското гостоприемство и към най-взискателните туристи“, обясни зам.-министър Георгиева.

"Руските граждани не са просто туристи, а чакани гости, които повече от 30 години са най-многобройните групи в летните ни курорти“, отбеляза Георгиева, като подчерта, че цели български комплекси работят с руски граждани, а езиковата бариера не представлява пречка.

Според нея съществено значение за ръста в чуждестранните посещения у нас имат руските туристи. Руската федерацията зае шесто място за държави с входящ туризъм за България, допълни зам.-министърът на туризма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
8
 
7
 
! Отговори
ПРАВ СИ БЕЗ ВИЗИ преди 5 години
ЗА руснаците не трябва да се искат визи. Или пияндета англичанчета или уса солджерчета също с визи
4
2
 
5
 
! Отговори
Бобо преди 5 години
Тролчета, злобеете ли? Злобейте, нищо не зависи от вас. Вие сте 2.8%, нали помните?
3
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците са агресивни и в България се чустват като господари.Не трябва да им се дават визи.
2
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много малко бе!!! При 140млна население само 500хил идват като туристи. Тези пияници не са ни братушки, май са ни врагове. Руската смрад винаги е била най големия враг на България.
1
10
 
16
 
! Отговори
ГДБОП преди 5 години
От тях 500 000 са били агенти на Кремъл !