Helpbook: Стряскащо рушаща се сграда в кв. Западен парк – развъдник на...?

Граждани алармират и за абсурдна пешеходна пътека, некачествени и липсващи ремонти
Обновена: 15 фев 2019 17:12 | 15 фев 2019 16:00,
18

В последно време сме свидетели на десетки нещастни инциденти с изоставени, рушащи се и необезопасени сгради. Отговорността за грижата и поддръжката им е на съответната община или в случай, че е частен имот- на собственика му.

В платформата на Helpbook.info получихме обезпокоителен сигнал за такава постройка, а авторът се опасява за сигурността на преминаващите и възможните неприятни инциденти: "До парк Лебеда в кв. Западен парк има пустеещ строеж, който с годините се превръща в опасно място. Оградата му на места падна, а на места изцяло липсва. Достъпът вече е напълно свободен и освен развъдник на бездомни кучета е и място, където децата влизат. Този строеж е свързан и с детската кухня, която също се руши. Всеки ден минават хора около пустеещият строеж, за да отидат на работа, на разходка в парка или идват до кухнята, за да вземат храна. Освен грозна гледка, тази част на парк Лебеда в момента е и опасна.

Преминаваме към следващия апел за възстановяване на пътната мрежа в квартал "Враждебна". От години се подават сигнали към общината, но пари за ремонт така и не са отделени. Целият квартал е осеян с многобройните дупки и траншеи по цялата ширина на пътя. Улиците са трудно проходими, особено в дъждовно и кално време.

В следващия сигнал се натъкваме на заснета пешеходна пътека, която свършва между две улични платна в затревен остров. Изборът на преминаващите пешеходци е или да слязат на булеварда, за да продължат, или да преминат през затревената площ, която в повечето случаи представлява голяма кална локва.

Пристигна и поредният сигнал за нерегламентирано паркиране в тревни площи, отново около детска градина. Спирането на автомобилите се извършва ежедневно, а санкции на собствениците до този момент липсват.

Получихме информация за проблем с некачествено извършен ремонт на пътна настилка в район "Оборище". На снимката се вижда липсващо паве, а под паважа трябва да има подложката от пясък, която или не е положена, или подпочвените води са я отнесли, което неминуемо ще доведе до отронване и на другите павета и постепенно на цялата настилка.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ж.к. Овча купел1, бул. Президент Линкълн /кръстовището с ул. Монтевидео/зад автобусна спирка поне от 20 години стои една построена и никога не използвана сграда.Никой не знае предназначението и.А има липса на детски градини, читалище, поща и др. полезни за обществото Чия е? Защо се построи? Защо стои неизползвана,няма кой да каже.Факт е обаче, че ромите не смеят да я "берат".
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това остава след индийскотурските орди
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А до 1 МВР. Се иправя недовърщена монтажна сграда от времено на Соца. Под нея на Шипченски проход десетки коли на склад.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
София не случва на архитекти. Много сгради за милиони изградени и не завършени. Стоят като грозни паметници с години. Но народа гледа и се вайка , колко сме бедни.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В центъра на София ул. Юрии Венелин 27. Зад стена от 2м. Керемиди се гуши бяла къщурка на два етажа необитаема 10г. Някога е изпрано с банкова измама около 100х. лв. И после още един път. И така си стой необитаема. До следващата схема на "белата якичка"
7
2
 
14
 
! Отговори
мъчно ми е ... преди 5 години
Израснах при Лебедово езеро,имаше две езера в голямото имаше водни колела и лодки,ресторант Лебеда,долу сладкарница прекрасно място до 1990г.Но после дойде разрухата и грабежа и приказката свърши.....
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До2. Е защо е построена и за тоя кратък срок необитаема, не функционира, няма собственик. Няма институция да се справи в самото начало. А се чака да падне.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как е възможно в една бедна държава. Такова разхищение на труд материали за строеж и след неколко години разруха. Това показва , че няма собственик изпрали някакви хиляди и - "БЕЖ Лиске да бегаме."
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До vladyСградата става за обществена тоалетна.
3
5
 
3
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Сградата има архитектурна стойност - достатъчно е, че се руши. Сигналите се насочват за разглеждане към компетентните служители протопрезвитер Кусан Хадавян и архимандрит Исахак Похосян.
2
3
 
20
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Имате малка неточност това не е рушаща се сграда, а разрушена сграда и много добре знаете кои го правят. За учудване си е как все още е останало нещо метално в постройката и как не е паднала върху "играещите" си чукове и лостове питекантропи.
1
2
 
11
 
! Отговори
kukla преди 5 години
Грозно и опасно е, но пък това са стаи и изоставени сгради. Такива има с хиляди по цяла България. На запад от нас от такива гледки правят хубави картини. Окачват ги по стените, продават ги като календари, или като клипчета в ю тюб например. А за Германия например пък всяка година се правят такива класации за новопостроени сгради, дето не са домислени и не стават за нищо. Да видят къде се прахосват парите от данъците.