Януари рекорден: Най-малко безработни от 16 години!

Равнището на регистрираната безработица е 6.4%
Обновена: 15 фев 2019 21:48 | 15 фев 2019 21:48, Павел Гълъбов
47
Януари рекорден: Най-малко безработни от 16 години!
Снимка: архив "Булфото"

209 308 са безработните, регистрирани в бюрата по труда през януари 2019 г. Това е най-малкият им брой през този период на годината от въвеждането на административната статистика на Агенцията по заетостта през 2004 г., съобщават от агенцията.

Още по темата

Равнището на регистрираната безработица през януари е 6.4%, като на годишна база се отчита значително намаление от 0.8 процентни пункта. Сравнението с предходния месец показва леко нарастване от 0.3 процентни пункта, обусловено от характерната за сезона по-слаба икономическа активност.

Новорегистрираните лица през януари са 32 756, като от тях 1 861 са били неактивни, т.е. не са били нито заети, нито учащи, и не са търсили работа. От началото на годината служителите от бюрата по труда са активирали близо 2 000 лица чрез организиране на информационни събития, срещи със завършващите образование в кариерните центрове, както и чрез работата на младежки, ромски, трудови медиатори и др.

Най-търсените групи професии през месеца са: персонал, полагащ грижи за хората; работници в добивната и преработващата промишленост, строителството и транспорта; оператори на стационарни машини и съоръжения; персонал, зает в сферата на персоналните услуги (бармани, сервитьори, готвачи, камериери и др.); квалифицирани работници по производството на храни, облекло, дървени изделия и сродни; продавачи; металурзи, машиностроители и сродни на тях и занаятчии и други.   


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
0
 
! Отговори
РазБойника преди 1 месец
Не съм лош,*** и примитивен съм.
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До анони... в тая *** с психо -демократи..Нека да бъдем точни ! Демократична държава - психо демократи ! ФАКТ! Това е ЕСср.
39
1
 
1
 
! Отговори
GENERAL PYRKO преди 1 месец
ot dobro i ymno ypravlenie shte da e
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
da pomislim malko : 2 milona balgari napysnaxa stranata i ziveat i rabotat v zapadna evropa : balgaria e ysvoila milardi ot evropeiskia sauz - i sled 10 godishno ypravlenie na kravopicite - ima me vse oshte -maka bezrabotica - nima shtrashno kakto e tragnalo berzaboticata shte bade oshte po malka kato se iselat vsi4ki trydosposobni i ostanat samo pensioneri i kradlivi i lazlivi politici : kakva ikonomika shte imame s pensionerska darzava neznam i ne iskam i da znam
37
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А видите ли и после Бойко бил лош лош е за лошите
36
1
 
13
 
! Отговори
Мария преди 1 месец
Елементарно! Голяма част от хората изобщо не се регистрират в бюрата за безработни,защото няма никакъв смисъл, а друга част вече не се водят на отчет, защото е минал съответния срок. Хоп-ето ти ниска безработица. Лъжа и измама.
35
1
 
13
 
! Отговори
Избягал преди 1 месец
Години наред работих в България за заплати от 400-800 лева, защото толкова ми е умствения капацитет, а големите заплати трудно се взимат. Два пъти беше спирано развитието ми в йерархичните нива на две различни компании заради шефски роднини и любовници. В момента във Великобритания взимам 1800 паунда месечно, а разходите ми са същите. Затова статистиките вървят към изравняване. Скоро няма да има трудоспособни!
34
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
на запад плащат че те има. а в бг е работа без пари на някой психо комунист- антихрист . в тая *** с психопати робовладелци и робите им трябва да плащат щедро за заселване! и пак няма кой да дойде.
33
2
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Те и работните са най-малко от 16 г.
32
1
 
15
 
! Отговори
Тончо преди 1 месец
Дрън-дрън глупости. Безработните намаляват, а при какви заплати, африкански.?
31
9
 
4
 
! Отговори
Поздравления преди 1 месец
Браво, това означава, че голяма част от бразилците също са се изнесли. Дано не се връщат, а тук да си подредим градинката. Пътувам постоянно, най-вече Германия. След Меркел, дори на немците не им се живее там - араби и балкански бразилци са навсякъде. Така стана, че България без много усилия ще стане добро място за живеене.
30
1
 
16
 
! Отговори
Фалит преди 1 месец
Повечето "работодатели" не. могат да си позволят квалифициран персонал, защото са некадърни и алчни. Тъй като при капитълизъма също има някои основни правила и закономерности, най-логично би било да фалират и да влязат в затвора.
29
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Работа има поне за половината, че и повече от тях просто не искат да работят. Само погледнете какво става по кафета и заведения пълно е с лентяй чакащи на родителите си. Отварят големи магазини, хотели но никой не иска да работи, а се взимат 800 до 1000лв може и повече. Да може да са малко но без тях е по лошо.
28
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въпроса е друг....
Спрямо миналата година работните места ли са се увеличили като бройка и част от безработните са ги заели и безработицата е намаляла или просто работните места са си едни и същи или по малко а част от безработните са избягали от България или са умряли и от там е намаляла безработицата!
27
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
209000 безработни, правете си сметка ... това е направо плачевно положение.
Други дето са крали в момента са на ски в Италия, не че нещо де ....
Държавата цирк.
26
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако продължават да напускат България както до сега безработицата ще изчезне.
Заедно с нас.
Остават им ромите. Да му мислят кой ще ги изхранва.
25
1
 
30
 
! Отговори
Това е нормално преди 1 месец
При следващото Тиквено управление ще внасяме умрели...
24
1
 
35
 
! Отговори
Смех преди 1 месец
А двата милиона в чужбина , ако се върнат ще настане такава безработица, че бат Тиква барабар с останалите в парламента ще хвърчат.
23
1
 
34
 
! Отговори
Turk преди 1 месец
И в пустинята Сахара няма без работни :-)
22
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичкото е избегало.