Повече слънце ще ни радва утре, градусите тръгват нагоре

В понеделник максималните ще бъдат до 15 градуса
1
Повече слънце ще ни радва утре, градусите тръгват нагоре
Снимка: архив, БулФото

През нощта облачността ще е разкъсана, в планинските райони - предимно значителна и на места там все още ще превалява сняг.

Минималните температури ще бъдат между минус 5 и 0 градуса. В сутрешните часове на места в низините и котловините видимостта ще бъде намалена, според прогнозата на НИМХ-БАН.

Утре ще преобладава слънчево време. По-значителна ниска слоеста облачност ще се задържи над източните райони на страната, но по-късно през деня и там ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб западен, в Източна България - до умерен, северозападен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 5 и 10 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна - ниска слоеста, но ще е без валежи. След обяд облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, който до края на деня ще стихне. Максималните температури ще бъдат 6-8 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

До сутринта над планините облачността все още ще бъде значителна и на отделни места ще прехвърча сняг. През деня облачността ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен, североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 2 градуса, на 2000 м - около минус 4 градуса.

В неделя и в понеделник ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб северозападен вятър. Минималните температури ще бъдат най-често около нулата; дневните ще се повишават още и в понеделник максималните ще бъдат между 10 и 15 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари