Ще вземат ли бебето на Симона? Съдът даде надежда на майката

Магистратите отказаха да дадат момченцето на приемно семейство
Обновена: 15 фев 2019 13:22 | 15 фев 2019 12:07, Красимир Ангелов
60
Ще вземат ли бебето на Симона? Съдът даде надежда на майката
Снимка: Монитор

3-месечното бебе, което бе отнето от своята майка Симона малко след раждането, няма да бъде настанено в приемно семейство. Това реши Районният съд в Смолян, който отхвърли молбата на Дирекцията за социално подпомагане детето да бъде дадено на временни родители, съобщава сайтът "СмолянБГвести".

Решението на съда подлежи на обжалване в 7 дневен срок, а ако такова не последва, момченцето ще бъде върнато на своята майка.

Още по темата
Както Dnes.bg съобщи, историята на Симона, чието дете бе отнето след раждането, трогна стотици хора в България и чужбина. Много хора изявиха готовност да помогнат на 26-годишната майка от смолянското село Арда да върне бебето си.

За целта стартира и онлайн подписка, която набира популярност.

Мотивът на социалните за отнемането на детето е постъпил устен сигнал от неонатолозите от МБАЛ "Братан Шукеров" за дете в риск. Повод за подаване на сигнала е бил, че медицинският персонал в отделението е установил, че при майката на детето се наблюдава интелектуален дефицит – отговаря мудно и неточно на задаваните въпроси.

Другият довод на социалните е, че в дома на Симона и бабата Ана Хаджийска в селото липсват елементарни жилищни условия за отглеждане на детето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
34
 
10
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Защо да и се връща детето, при положение, че дори не знае кой е бащата?
9
7
 
35
 
! Отговори
4i4o dяdko преди 5 години
връщайте детето на жената...не се иска много акъл за да си го отглежда
8
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вземането на деца трябва да става само ако е имало насилие над детето.Щом родителите се грижат въпреки че са бедни то е редно детето да не се взема
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** ти и сега ги отглеждаш...Над 50 процента от доходите ти се връщат обратно в хазната...
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Край, безкрай
5
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото майка не може, да си позволи да гледа детето, сега държавата ще изръси хиляди левове за дела, за да даде детето в друго семейство и да дава по 225леяа на месец, на това друго семейство...Защо не го дав на истинското семейство? Аз
4
15
 
18
 
! Отговори
Край преди 5 години
Жената очевидно не е добре.Трудно е да се вземе правилното решение. Не бих се присъединил към такава подписка. Дали да се отнемат децата на душевно болни хора е сложен въпрос и трябва да се решава за всеки случай отделно.Нормално дете на болна майка е голяма драма.
3
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А по копторите,кога ше минат да ги отнемат...Там майките 90 процента отговарят на критериите...
2
3
 
13
 
! Отговори
Веднага става преди 5 години
Решението се изпълнява веднага, независимо, че не влиза в сила. Срока за обжалване има друг смисъл, само за обжалването и докато другия съд се произнесе, то си е в семейството.Обжалването не го спира. Вземайте детето.
1
5
 
19
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Приемем луи Националната стратегия за детето, очаквайте да има все повече отнети деца само на базата на доноси. Казионните медии пък нека да оплюват БПЦ за позицията й!