Варненец открадна скъпа кола и поиска откуп за нея

Пострадалият веднага се свързал със защитниците на реда в града
15 фев 2019 17:30,
6
Варненец открадна скъпа кола и поиска откуп за нея
Снимка: Reuters

45-годишен варненец е задържан, след като "възроди" стара схема от преди години - краде скъп автомобил и рекетира собственика му, за да му го върне. Действията по разследване на престъпното деяние са ръководени и координирани от Районна прокуратура – Варна, съобщава "24 часа".

Още по темата

Мъжът е спипан в момента, в който взел парите. Задържан е за 72 часа с постановление на прокуратурата. По данни на разследващите той има няколко криминални регистрации.

В началото на месец февруари е постъпил сигнал за открадната кола, паркирана пред частен дом на ул. "Радецки" във Варна. При последвалите оперативно – издирвателни дейности полицаите успели да открият возилото. През това време обаче станало ясно, че крадецът се е свързал със собственика и иска солидна сума откуп, за да върне колата.

На 13-и февруари, около 18:30 часа, под наблюдението на полицейски екип, непосредствено след предаването на парите и преместването на откраднатия автомобил, са задържани трима мъже.

Единият от тях - С.Д., е добре известен на МВР и осъждан. Същият е задържан първоначално за срок до 24 часа, а след това за 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. По случая има образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Варна. На С.Д е повдигнато обвинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
16
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Това е антична схема. Сега мутрите крадат от европарите.
3
1
 
7
 
! Отговори
Тръба преди 5 години
Преди години във В. Търново май беше, на някакъв Патрон му откраднали Мерджана. Лъскав, наточен, нов, космически кораб. От тези с умопомрачителните цени. Звънят му след това за откуп, а Патрона им отговорил: "Е-хееете си мхмахата! Имам пълно каско. ХА-ХА-ХА!" На другия ден Патрона си заварил Мерджана пред тях с изпразнена WOMA в него. Да се смееш ли, да плачеш ли? Това само в българия е възможно.
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А друга голяма новина за деня е:Човек в Бъгас пресече улицата.
1
27
 
23
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Тогава бяха мътни години и беше пълно с изнудвачи. Сега при партия ГЕРБ това е малко възможно!