Заради счупване на релса дерайлирал влакът в Пловдив

Няма изтичане на газ, няма опасност за хората
16 фев 2019 10:46, Елка Василева
28
 Заради счупване на релса дерайлирал влакът в Пловдив
Снимка: архив, Булфото

Счупване на релса е причината за дерайлиране на влаковата композиция в Пловдив, превозваща пропан-бутан. Това каза директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Георги Мангараков, цитиран от „Фокус“.

Той посочи, че цистерните от влаковата композиция са общо 27, като две от тях са празни – буферни.

Още по темата

„Вследствие счупване на релса дерайлират двата локомотива и две цистерни с пропан-бутан. Те не са се обърнали, в изправено състояние са, но са извън релсовия път. Няма изтичане на газ, проверено е няколко пъти от нас. Очаква се разследващите органи да направят оглед“, каза комисар Георги Мангараков.

Създадена е организация от НКЖИ за вкарване на цистерните в релсовия път и за тяхното изтегляне.

„Няма опасност за хората. Не сме правили евакуация, няма нужда от такава. На място имаме две пожарни и два аварийни екипа. Ситуацията е спокойна“, коментира комисар Мангараков.

 


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
2
 
! Отговори
муспи преди 4 седмици
Релси не се чупят - следствието установи че липсва релса! Но не може да го оповести, защото се приравнява с Отричане на холокоста!
25
1
 
7
 
! Отговори
Дойче Бан преди 4 седмици
30 г. да не инвестираш в поддръжката и развитето инфраструктурата на железопътният транспорт всеки ден ще има аварии !!!
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Какви са тези релси? От китайското карго ли са?
23
1
 
2
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 седмици
До кико
Или може би очакваш всеки гражданин преди да се качи на влака да го инспектира лично дали цялата композиция е в изрядно състояние, да мине през целия ЖП релсов път до крайната си точка и да провери дали всичко е както трябва и едва тогава да се върне и да се качи на влака за да пътува? Защо винаги в тая държава трябва да умрат 100 човека преди институциите да преместят някои от левия в десния крачол и да почнат да симулират дейност?
22
1
 
4
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 седмици
До кико
Абе ние, че работим и плащаме данъци е ясно, ама, че не виждаме смисъл от плащането на данъци също е ясно. Въпроса тук е - кога най накрая някои в някоя държавна институция ще понесе наказателна отговорност за тоталното безхаберие и престъпно неглижиране на служебните си задължения? Това е правилния въпрос! Защото ние плащаме на тази държава да си върши работата, а насреща получаваме това и една камара други подобни глупости като 18% успеваемост на разкрития на ало, ало измами от МВР!
21
5
 
1
 
! Отговори
кико преди 4 седмици
А вие хейтъри които правите коментарии вършите ли си съвестно работата? Работите ли изобщо? И какви задължения имате към обществото? Вие сте държавата!
20
1
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 4 седмици
Какъв е словоредът на заглавието, калкулаторке? Защото определено не е български.
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Счупена релса, аха добре ... по скоро някой румбоид е брал релси. Става страшно в тази държава
18
1
 
7
 
! Отговори
Случайност? преди 4 седмици
Как пък все на Булмаркет се случва?
17
1
 
10
 
! Отговори
mr.bdz преди 4 седмици
Да бе, сигурно и Дб дето ораха по 3та линия съвсем наскоро и пак машинистите и фирмата са им виновни. А пък, че пътят на НКЖИ е за чудо и приказ - никой нищо не казва.
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Всичко се държи на магия.Няма кантонери и поддръжка. Няма и желаещи . БДЖ е разруха.
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Държавата е затънала в пълно безхаберие и яка корупция!
14
1
 
11
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 седмици
До 6
След като имаме 100 дублирани институции и никои в тях не носи отговорност за нищо - ако случайно се наложи да подаде оставка, то просто го местят в друга институция, а това не е понасяне на отговорност - то такива случай не само ще се случват, а ще стават ежедневие. За да се избягват, то трябва да има съдебна отговорност на подписалите, че пътя (релсите) са годни и на началниците им за това, че не са контролирали хората си както трябва. Да се разглежда като опит за терористична атака!
13
1
 
10
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 седмици
До 6
Да хората ползват парчета релса за наковалня, но тези релси са слагани сигурно от немската армия като е отивала към Гърция. Освен това колкото и пъти да ползваш една релса за наковалня, сигурно няма да я натовариш общо толкова колкото за преминаването на 1 влак. Причината е ясна - липсата на закон за персонална отговорност на държавния служител. Ако инспектиращите релсовия път носят персонална отговорност, то те няма да го подписват като годен и от там искат не искат ще трябва да има ремонт
12
1
 
11
 
! Отговори
Митко преди 4 седмици
Продължавайте със скритата приватизация на основни дейности в НКЖИ и ще дочакаме не само Хитрино 2, ами 3, 4 и т.н.
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Напоследък край Пловдив много случки взеха да се случват!Чувам по радиото пак за възродителни процеси дрънкат!Да не са подготвяли нещо като атентатче по този случай да гръмне цял влак с пропан-бутан и Пловдив да се изпари!?Институции по сигурност няма ли в тоз кен3еф?
10
1
 
14
 
! Отговори
Митко преди 4 седмици
Без малко Хитрино 2 насред Пловдив. Браво!
9
1
 
13
 
! Отговори
дедо Ви преди 4 седмици
Сегашната разпасаност в поддръжката на транспортната инфраструктура ще ни носи и по-големи беди! В случая голям късмет има Пловдив!!Можеше да бъде "зачистен" половината град!!!!!!!
Военнизирайте поддръжката на релсовият път и контактната мрежа под форма на трудова повинност!! Криминализирайте посегателствата срещу пътната и ЖП инфраструктури!! НКЖИ да редуцира чиновниците за сметка на кантонерите!!
8
3
 
13
 
! Отговори
Дежавю преди 4 седмици
Релса,направена от правилната фирма след обществена поръчка, е по-хрупкава и от КИТ КАТ"!
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Според мен причината и в този случай е липсата на държава и държавност.Само с партийци,без държава,сериозна работа не се върши.Партийците за работа не ги търси.Дай им само софри(ако може) и с безплатни суджуци.Само лапат и за нищо не отговарят. Както се казва,тия са върхът на управлението.А хората си мрът като мухи сред зима.Боже смили се над този нещастен народец,дето в тази прокоба живее.