Ремонт на ремонта, този път в Русе – в центъра на града

На няколко пъти плочките в центъра били подменяни
17 фев 2019 10:05,
24

От некачествени пътни ремонти се оплакват и в Русе. Въпреки че все още дейностите по обновяването на улиците и тротоарите не са приключили изцяло, хората са недоволни от резултата. От общината също имат забележки към фирмите изпълнители и са категорични - няма да платят за несвършена работа.

Най-сериозен е проблемът в центъра на града, където на няколко пъти се налага да се поставят нови плочки на мястото на вече подменените. Русенци масово критикуват дейността на строителните работници, предава Bulgaria ON AIR.

От общината също имат забележки към изпълнението на ремонтите, макар че все още участъците не са завършени и се водят строителна площадка. Темата беше в дневния ред и на местния парламент.

Очаква се ремонтите да приключат до края на април, когато ще бъде дадена и окончателната оценка за качеството на работа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
3
 
! Отговори
Жител преди 5 години
Елате да видете и центъра на Смолян! Очаквано, непрофесионално решение от архитект!
17
1
 
1
 
! Отговори
Тревога преди 5 години
Силистра е също така и то на центъра
16
1
 
2
 
! Отговори
Тревога преди 5 години
Силистра е също така и то на центъра
15
1
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Очаквайте и ремонт на ремонта на ремонта.
14
1
 
15
 
! Отговори
...тъжно... преди 5 години
Ами реденето на тротоарни плочки очевидно не е присъщо занимание за фирмите, спечелили поръчките за обновяване на Русе. След като няколко пъти пренаредиха плочките (очевидно неуспешно), накрая изораха всичко и асфалтираха тротоарите. Така повелята 'да налеем асфалт - колкото може повече' се превърна в дела и на Дунавския бряг.Големият проблем се състои в това, че потомствени селяни се опитват да налагат своя естетически 'вкус' на един град с традиции и минало (за съжаление - не и бъдеще). :(
13
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гнома Стоилов трябва да бъде обесен на площада, на ръката на Статуята на Свободата!
12
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Достатъчно чаках нещо да сепромени в този скпн град.Чаках още от Асен Тасев.Чаках Калчев.Чаках Божидар Йотов.Чаках Пламен Стоилов.И не дочаках.Просто се махнах.
11
2
 
13
 
! Отговори
1 преди 5 години
и не е до ГЕРБ, БСП, ДПС... то си е до възпитание. Ако си свикнал на мръсно, криво няма как да ти прави впечатление некачественото. "Три плочки... се клатили - голяма работа". За радост в България има все още и добри строителни фирми, с добри бригади и екипи, но те не участват в обществените поръчки. Като всяко нещо, трябва да ти идва от вътре за да го правиш отлично, но в България само бутани мамини, татини, чичовото, зетя
10
1
 
20
 
! Отговори
1 преди 5 години
Почти всички обекти, особено от обществени поръчки приличат на ***. Работил съм техник, постоянно карах ц**** да си чистят, постоянно въртяха ц. номера, даже и на бой ми налитаха, а "шефа": "ми няма хора, това са "хората" - тоест събрани от кол и въже и "всичко мога бате, строителството..." и само ядове... Е, не мога да ги и трая много и "шефове" и "майстори". Да не говорим, че наредбите в строителството са доста стриктни, а те го карат през просото. А КОЙ отговаря за спазването - техника.
9
2
 
22
 
! Отговори
Гойко преди 5 години
Много ми е интересно как Стоилов ще санкционира Даков и арбитър ще бъде Нунев. Ще бъде цирк и театър и какво ли не....
8
4
 
30
 
! Отговори
Така де преди 5 години
Искате качествени ремонти?! Няма как да стане. Думите: корупция, кражба и повсеместна простотия, могат да се заменят със съкращението ГЕРБ.
7
2
 
26
 
! Отговори
Жена преди 5 години
Ако се прави качествено няма да останат пари за крадене . Факт.Имах колежка , на която гаджето й работеше във фирма, която строеше автомагистрала тракия. Разказваше как строили с евтини материали .Е , издигна й голяма къща от основите . Сигирно е спестявал от закуски?
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навсякъде , където управлява шайката, е едно и също.
5
27
 
5
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
До Анонимен90 % от собствениците на строителни фирми са назначени капиталисти от БКП-БСП. Как ще има работницина минимална заплата. Сега преди изборите червените *** се надпреварват кой колко повече да плюе по ГЕРБ , но на изборите пак ще се изберат кметовете на ГЕРБ , запомни го .
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е какво друга очаквате от плитки...умния гербер..астки кмет на Русе, а пък като се сетя иза м..етресата Дес..а от Дулово, тежката артилеристка на Б..око и всичко си идва по местата
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идете и вижте прави ли се това някъде другаде по света - да се хвърли малко пясък и отгоре да се наредят тротоарните плочки - това издържа точно до момента, в който трябва да се отреже лентата и после почва да се саморазрушава. Гледал съм из Западна Европа, че под плочките се слага бетонна основа. След това камиони се качват върху тях за зареждане на магазини и нито една плочка не се пуква, нито размества и траят десетилетия.
2
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като прочета "ремонт на ремонта" в ума ми веднага изниква абревиатурата ГЕРБ.
1
3
 
34
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Кажи му гербаджия и спри да го обиждаш