Пребитата баба от Дреновец: Първо биха, после питаха...

Двама 18-годишни я нападнали, искали пари и злато
19 фев 2019 12:40,
94
Пребитата баба от Дреновец: Първо биха, после питаха...
Снимка: bTV

Жена на 69 години е в болница след побой и грабеж, извършени в нощта срещу неделя във видинското село Дреновец. Извършителите са двама 18-годишни, единият от които – криминално проявен, предаде bTV.

Още по темата

Жената е в болницата в Лом. Марийка Димитрова е откарана там от сина си часове след нападението, цялата в синини и кръвонасядания след ударите по тялото ѝ. Макар шокът от станалото да ѝ причинява впоследствие загуба на съзнание, тя никога няма да забрави минутите на ужаса.

В село Дреновец Марийка Димитрова живее сама. За да се предпази от посегателства, разчита на куче. То обаче не ѝ е помогнало, тъй като най-вероятно е било упоено.

Синът на жената се въздържа от коментар. Докато чака възстановяването на майка си, обмисля инсталирането на камери и системи за сигурност в къщата. На съседи не може да разчита – такива няма.

„Тя и да е викала, наистина не е имало кой да я чуе, защото на цялата улица всички къщи са обезлюдени”, каза кметът на с. Дреновец Надя Иванова. По думите ѝ в Дреновец има много самотно живеещи и те са предимно жени.

„Аз бях будна, понеже чух шум, станах, запалих всички лампи, но кучето си лежеше. И аз помислих, че просто ми се е чуло нещо. Когато счупиха стъклото на вратата, блъскат касата и я счупват, направо ми се нахвърлиха, започнаха направо да ме бият”, разказа пострадалата.

За побоя нападателите са използвали и мотички, които са взели от двора на потърпевшата. „Те са обикаляли от доста време, изглежда, първо на кучето са направили нещо, за да не лае”, изтъкна тя.

„Единият се опита да ме блъсне зад вратата, но закачалката попречи да ме притисне с вратата. Тогава се нахвърли, хвана ме за гърлото с дясната си ръка и започна да ме души. Аз вече усещах, че издишам, направо си умирах, някаква сила сдобих, с дясната ръка си промуших палеца под неговата ръка и успях да го отблъсна”, допълни жената.

За пари нахлулите в дома на жената са попитали по-късно. „Питаха къде са златото и парите, но това стана вече, когато бях цялата в кръв и започнах да губя представа за времето, но не престанах да се боря с тях”, каза Марийка.

Бях почти в безсъзнание, паднах. Тогава взеха един стол да ме ударят, но аз не изгубих самообладание, вдигнах крака и ритнах стола. Той удари единия, който изглежда, че падна, и повече нищо не помня.

Жената не може да разпознае нападателите, тъй като са били с качулки.

Един от двамата извършители на престъплението живее с родителите си недалеч от дома на жертвата. Според техни съседи там втори ден няма никого. Сред тях също има потърпевши.

„Пари не можаха да вземат, защото парите не са ги намерили, но за 2-3 хиляди лева ми направиха поразии. Пак са тези. Това им е в кръвта. Ние също сме роми, никой не ни е интегрирал. А те не обичат да работят”, коментира Александър Борисов, жител на селото.

Делото се наблюдава от Районна прокуратура – Видин. „Задържани са и двамата за 72 часа и очакваме искане за постоянна мярка „задържане под стража”, обясни говорителят на окръжната прокуратура Владислав Влашев.

Преди по-малко от два месеца другият задържан в съучастие бие и ограбва възрастен мъж от съседното село Динково. След споразумение с прокуратурата получава 3-годишна условна присъда с 5 години изпитателен срок. Сега влизането му в затвор е неизбежно.

„Ще разчитам на съдбата, не мога да разчитам на нищо. Те толкова бързо нахлуха, че нямах възможност за никаква самоотбрана”, подчерта Марийка.

„Такива лица не трябва да ги пускат с условни присъди, да ги прибират някъде и повече да не излизат. Те няма да се оправят, и в затвора няма да се оправят”, допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
24 май 2005 г.Проф. Станимир Калоянов (53 г.), по история в СУ и НБУ е пребит от роми в столичния кв. "Захарна фабрика". Убийците и досега остават неизвестни, макар първоначално заради мелето са задържани двама заподозрени. 2 години по-късно в "Захарна фабрика"група роми нападнаха и пребиха няколко момичета и момчета.
23
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде са тия от БХК ???
22
1
 
24
 
! Отговори
Това ли е държава? преди 5 години
Това ли е неприкосвеността на дома? Всеки може да си влиза и да си взема каквото си поиска, може да бие и убива!? Ще дойде време да живеем като през турско, не само ще ни крадат, а ще искат да ги храним. Интеграция няма да има, но трябва незабавно да измислят закон, който да разреши самоотбраната на дома. Аз знам как да го браня, но не гарантирам, че крадеца ще излезе жив! Спомнете си доктора как се брани, но го вкараха в затвора. Не се ли промени системата, живот няма да има!
21
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А скапаният български съд продължава да издава условни присъди.
20
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо няма голям отзвук новината. Явно за тълпата не е интересно когато българи пребиват и ограбват ромска баба
19
5
 
17
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Точно такива бандити организират избирателите за гласуване. Ако ги няма бандитите никой няма да гласува. Обикалят къщите раздават мангизи и заплашват че ако не гласуват за точните хора ще ги пребият.За червената кумонистическа мафия пряко купува тези бандюхи и чрез тях си осигурява участие в парламента. Иначе няма да премине четири процентната граница.
18
7
 
3
 
! Отговори
Ром"с преди 5 години
До "Шопо"ВЯРВАШ ЛИ В ТОВА КОЕТО СИ НАПИСАЛ ИЛИ СПЕЦИАЛНО МАНИПУЛИРАЩ?Ти нямаш проблем,а проблема е у тези коитоти вярват.Глупости пишеш,е зная нарочно ли за да всейваш омрза към ромите на лични обиди или се "движиш" по вълната на "всички роми са виновни...",но могат да ти кажа и то отговорно,че и роми самотни и незащитени биват нападнати и крадени .Това е Истината.Ето и тази баба е ромски произход,а ти .... .
17
0
 
12
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Вече ежедневие в СТАБИЛНАТА държава!!!
16
0
 
18
 
! Отговори
Къде преди 5 години
е сега онова същество Кр. Кънев? Да му чуем коментарите!
15
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи когато са българи са просто 18 годишни младежи, а когато са роми са роми. Етносът има значение само когато са роми ли?
14
0
 
28
 
! Отговори
Дид преди 5 години
Основна присъда трябва да е работа,работа ,работа..ОБЩЕСТВЕНО ПОЛЕЗЕН ТРУД...всичко друго особено това с глобите за по 500 ,1000 лв е пълен смях.Никой ром не е платил и стотинка от това.Съдиите ли са дебилни,че не проумяват,законите ли са недодялани,че наказанията са подобни!Каквото и да е ...ВСЕКИ БОЖИ ДЕН този етнос ангажира обществото с бруталните си престъпления,докато политиците седят като на седянка и десетилетия все умуват.
13
1
 
30
 
! Отговори
ЗНАЕЩ преди 5 години
ако ром нападне или ограби друг ром,Мешерето ,техния съд ще го потроши от бой.Бият и питат що краднеш от ромата бе-нема ли българи.Говоря сериозно.Това е истина.Не сте чули ром от ром да крадне,нали?Няма и да чуете щото много бият.Нема ли българи та ще краднеш от нас.
12
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно такива бандити организират избирателите за гласуване. Ако ги няма бандитите никой няма да гласува. Обикалят къщите раздават мангизи и заплашват че ако не гласуват за точните хора ще ги пребият. Това съм го виждал преди избори. Казвал съм на хората да не се подават на заплахите но уви хората се страхуват и по неволя отиват и гласуват за точните хора. Затова каквото и да направят не ги вкарват в затвора защото точните хора ще изгубят изборите. Незнам къде спят журналистите заети са със свирк
11
0
 
27
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
Ако бях сина и не бих обмислял за камери а за ликвидация на родата на извършителите.Защото оня ще го вкарат за една година и ще се размине.Но ако ликвидирам двама трима от котилото-ще се помни примера.Или ще ги възпламеня с любов или ще разбия сърцето изненадващо на няколко от родата .Без приказки-бързо внезапно и безжалостно.Сега ще изтрият коментара.Но това бих обмислил.колко му е да наръгаш няколко рома .Нека страдат.
10
0
 
16
 
! Отговори
Истината преди 5 години
До Анонимнен...... какво ти е виновен Радев. Тези дето са на власт не стават за нищо. Дуят се като пуяци.
9
2
 
21
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
До Ром"сГЛУПОСТИ ! Нападат само българи !!!
8
14
 
12
 
! Отговори
Ром"с преди 5 години
Ромите -престъпници нападат и стари и слаби хора и от ромски произход,за тях не важи какъв си,ром или българин,за тях е интересното е дали имаш пари и дали могат спокойно да се измъкнат. А нашата доблестна полиция(като този полицаи в метрото ...) ни пази нас от всякакви престъпни елементи.И закона работи и съдебната ситема е чиста и неподкупна и полицайте .... .
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези *** да ги хванеш и да ги провесиш надолу с главата на някое дърво и да ги оставиш така да ги духа вятъра и да ги кълват враните. Иначе има и житейска поука - първо биеш, после питаш ;)
6
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато след десетина години са вече толкова многобройни, че затворите не могат да ги побират, а целокупното българско население не смогва да заработи парите, необходими за храненето на вече вкараните там, какво ще правим? Ще въведем ли най-накрая смъртното наказание? И не е ли по-добре да сме далновидни и да го направим още сега?
5
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На генерал Борисов наричан още способния, електората се вихри необезпокояван денонощно.