Полицията в Шумен залови 16 500 дози марихуана

Млад мъж е пренасял стоката в кола със софийска регистрация
20 фев 2019 20:08,
8
Полицията в Шумен залови 16 500 дози марихуана
Снимка: Reuters

Криминалисти от Шумен иззеха повече от 10 килограма марихуана. Над 16 500 дози от наркотичното вещество не са стигнали до пазара благодарение на бързата реакция на полицейските служители. Това съобщиха от МВР.

Още по темата

Наркотиците са намерени и иззети след сигнал от клиент на бензиностанция на автомагистрала "Хемус", близо до Шумен, малко преди обяд вчера. Той съобщил, че за зареждане на гориво спрял водач на "Опел Астра" със софийска регистрация, като на предния прозорец на автомобила имало лепенка, имитираща полицейски знак. Решил, че може да е измамник, тъй като шофьорът бил видимо неспокоен и се оглеждал постоянно.

Проверката на съмнителния водач е извършена в Шумен, на паркинг пред жилищен блок в района на автогарата, докъдето бил последван от полицейски екип. Зад волана бил Д.Е. /26 г./. По време на проверката в автомобила е намерена голяма торба, в която имало два прозрачни плика със суха листна тревна маса, с общо тегло около 5,5 кг. При извършения полеви наркотест реагирала на марихуана.

При последвалото претърсване в жилище, обитавано от 26-годишния мъж в шуменското село Царев брод, е намерена и иззета още пет грама суха листна тревна маса, по негови думи - марихуана, както и електронна везна, шест хапчета с лого, които предстои да бъдат лабораторно изследвани, и 2000 лева.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е досъдебно производство. Разследването продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура в Шумен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да вземат да легализират конопа както е в много държави! Ще спре черния пазар, полицията ще гони престъпници , а държавата ще спечели кинти!Така и така тютюна като отрасъл го затвориха от производство до цигари .
3
3
 
6
 
! Отговори
Тенчо преди 5 години
В Гърция и Румъния вече е разрешено,а в други яържави в Европа още по отдавна.Вие които ги пишете тези смехории,как мислите че изглеждате в очите на западните си колеги.То няма заведение в което да не мирише на трева,няма сервитьор,който да не ти покаже от къде да си купиш.Каква е тази законспирирана работа с марихуаната.Сещам се за едно време,как седесарите се събираха тайно след като се стъмни,и се уговаряха да взим властта,много след като др.Живков беше свален.И учениците я пушат,и учителите.
2
0
 
26
 
! Отговори
M. преди 5 години
Колко е една "доза" тривъ? Писачите съвсем изтрещяха. Питайте Snoop Dogg колко му е дозата...
1
2
 
17
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Как 10 килограма стават 5,5 килограма по нататък в статията, както и как ги сметнахте тея 16 500 дози?И залавянето на опасния наркотик е направило стотици хора много нещастни.