Ужилен от банкерката в Нова Загора: Липсват ми 180 000 лв.

Обадих й се за обяснение, каза, че е в отпуска, обясни той
20 фев 2019 10:50,
81
Ужилен от банкерката в Нова Загора: Липсват ми 180 000 лв.
Снимка: bTV

Клиенти на банка ужилени с различни суми от служителка на офис в Нова Загора. Общата сума е около 400 000 лева. Банкерката е задържана от полицията.

Сумата вероятно ще набъбне, защото случаите на ужилени клиенти са между 40 и 50, съобщава bTV.

Историята се разплита от сигнал на клиенти на банката, които забелязали несъответствие в наличността по сметките си.

Пръв такъв сигнал подава синът на местен бизнесмен, който установява, че от сметката му липсват 20 000 евро. Последвал още един сигнал на родителите на студент, защото се оказало, че не може да плати семестъра си поради недостатъчна наличност по сметките си.  Така се стигнало до вътрешен одит на банката.

Кольо Колев имал две сметки в банката, липсват му около 180 000 лева.

"Разбрах от банката, те ми се обадиха да се явя за справка. Казаха, че парите са източени и се съмняват в техния началник на офиса. Аз и се обадих на тази началничка, да я питам какво става и защо парите ги няма, а тя каза, че е в отпуска и нищо не знае”, обясни Колев.

"Парите ги няма, платежни не съм подписвал да се прехвърлят, обаче ми дадоха документи, от които е видно, че съм нареждал пари за определени лица, които аз въобще не познавам”, обясни още Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
13
 
! Отговори
укривател ддс до 39 преди 5 години
Глупости говориш.Щом парите са в банка значи са видими.Сиреч чисти или трябва да се обясняват.Нечистите пари са в кеш.
36
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този номер се прави от доста години на хора, за които се знае че няма да посмеят да си обявяват и да си търсят влоговете, защото не са чисти. Като ти приберат 100 бона от крадено ддс, ходи после се жалвай в полицията. Както се вижда и от този случай, пича си е трайкал, а вкр-тата от вътрешен одит са го привикали за справка, той видиш ли не знаел... сега ще обяснява откъде са, оня студента сигурно от наркотици и той в кюпа - 20000 евра за ученическа такса, айде бе ;) та има ги тия неща от години
35
0
 
20
 
! Отговори
haha преди 5 години
Добре де това е кражба на банката, нека клиента да осъди банката, за да му ги върне
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честита ви ДЕМОКРАЦИЯ!Ами че какво й е, хората имат многохилядни сметки в банките, както виждаш :)
33
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Банките печелят милиони, а служителите им по клоновете са на смешни заплати. В такива условия винаги има риск някой да започне да си плаща сам.
32
6
 
12
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
Честита ви ДЕМОКРАЦИЯ!
31
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво значи "ужилен", ако е злоупотребил служител на банката отговорността си е нейна. Подправянето на съответните документи е доказуемо лесно. 2-3-4 месеца разследване и банката ще си му върне паричките, барабар със обезщетение. Друг е въпросът, ако са му поднасяли и е подписвал едно към гьотере.
30
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ти с кой акъл внесе толкова пари в една банка?
29
2
 
41
 
! Отговори
Скитник преди 5 години
Преди да интегрираме РОМИТЕ, да започнем с българите, тези от парламента, полицията ,съда и цялата държавна крадлива администрация!!
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че къде в Али Ан Цъ толкова млада служителка , то там са все едни бабки. Да не е друга ?
27
1
 
14
 
! Отговори
абб преди 5 години
"финансови услуги" от А до Я :)
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До "банкер" 21.Не те знам какъв банкер си,но е ясно,че краката ти са ходили на училище а главата ти е била някъде другаде по това време.Преди години пак имах картова сметка в БГ-банка от която пак ми изчезнаха пари.Сумичката беше малка,25 лева,като оправданието беше че съм платил онлайн покупка.Когато оспориха покупката ми възстановиха сумата и ми нарязаха картата пред мен.Обаче тази сметка беше разплащателна,а $-вата не.И сега имам картова по която ми отдържат стотинки когато тегля на банкомат.
25
31
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този има вид на коммилиционер. Сега затова реве, откраднали му откраднатото. Браво на жената.
24
18
 
16
 
! Отговори
somebody преди 5 години
Ако и прибирала хилядарките като на този от снимката, банкерката си е направо Робин Худ!За тези, които не си падат по англосаксонците , тя се бори срещу чорбаджии изедници(приватизатори)!
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До квоти!е, много ясно като работи в банка, каква да епо същата логика като се пише за кокошкарска кражба и бит пенсионер по селата, също е пределно излишно да се споменава етнос
22
0
 
20
 
! Отговори
ааа преди 5 години
банката е А****Започва с А и завършва с (стига трий де)
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
схемата е доста елементарна и разкирваема, трябва да има десетина милиардера и няколкостотин милионера в Нова загора, за да им сработи подобна схема за толкова пари, той човека си има няколко стотин лева и си ги е смятал за семестъра и си мислят, че няма да забалежи.
20
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Финансова неграмотност ! Имал сметка 10 години... Ами такса 2 лева на месец плаща ли за поддържане на сметката бе ? Не ! Тогава кому куру търсиш те как не са ти искали още да даваш се чудя ! Защо не ги направи на спестовен влог - сега щеше да и Ал пари с лихва ! Ама ... Неграмотност ! Аз съм банков служител и се смятам за банкер , много криво разбиране имате кой е банкер ! Аз съм завършил Банково дело ! По професия съм банкер *** ! Затова не философстват е кауни
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е тя банката вероятно е длъжна да възстанови сумите в настоящия случай, обаче колко време ще отиде... не се знае, докато се установи, че е налице престъпление, че докуентите са преправяни и т.н.
18
42
 
18
 
! Отговори
истината преди 5 години
Поредната ОГРОМНА кражба, извършена от българин. Не от р-о-м. Българите крадат стотици хиляди левове, но няма в затвора, в затвора расисткия съд праща само р-о-м-и за дреболии-откраднати телефони напрамир , за по 400 лв. Да напомним, и че БЪЛГАРКА, откраднаха почти 4 млн лева от сметката на известен футболист. Преди време друг българин също открадна пари от сметки на вложители, в др. банка-говорим за 1 млн лева, и фирмата си ги върна парите след дело. Озаптете БЪЛГАРСКАТА ПРЕСТЪПНОСТ!