Приемна грижа: "Чичо Гошо" от Ямбол насилвал дете?

Осиновителка се отказа от момчето, имало "утвърдена хомосексуалност"
59
Приемна грижа: "Чичо Гошо" от Ямбол насилвал дете?
Снимка: flickr

Има съмнения за сексуално насилие над дете от приемно семейство в Ямбол. Въпреки подозренията и становището на съда, семейството все още е в списъка за приемна грижа, а сред директорите на социалните служби има напрежение, предаде bTV.

Бившата вече директорка на дирекция "Социално подпомагане" в Ямбол Мария Славова твърди, че е уволнена, след като извела друго дете, настанено при въпросното семейство.

В края на миналата година адвокат Дарена Миткова е защитник на 6-годишно дете по дело за разсиновяване в Добрич.

Причините осиновителката да се откаже от детето за нея са шокиращи – по думите й имало утвърдена хомосексуалност. Съдебно-психиатричната експертиза е подписана от психолог и психиатър. Според тях следите водят до приемното семейство в Ямбол, където детето е живяло, преди да бъде осиновено.

"Разбрах, че от мъжа в приемното семейство спрямо детето са извършвани действия със сексуален оттенък. Детето е жертва с вече деформирана психика”, обясни адвокат Миткова.

В решението на добричкия съд е записано, че "по време на настаняването на детето в приемно семейство приемният родител "Чичо Гошо" и детето са имали съвместни забавления със сексуален оттенък, което е довело до нарушаване на сексуалната му идентичност".

Експертизата и решението са изпратени до дирекция "Социално подпомагане" в Ямбол за проверка на приемния родител. Два месеца по-късно обаче социалните не са извадили семейството от списъка с приемна грижа, защото трябвало да има конкретни доказателства.

Според социалните при семейството не живее друго дете. Пред екип на bTV, отишъл в дома му, мъжът отказал да коментира.

След като осиновителката се отказва от него, момченцето е настанено в социален дом в Добрич. Заради травмите от преживяното с детето ще работят психолози, а шансът да бъде осиновено отново е минимален.


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
3
 
! Отговори
РОС преди 2 седмици
Партиите , подкрепящи "чичо Гошо" да платят лечение на детето, да го подпомогнат материално и морално. Те са отговорни за политическия чадър над чичо Гошо. А осиновителката НЕ заслужава други деца, може и тях да травмира. Детет е малко и може да се оправи. Ако му се помогне , но не Социални и Агенции за закрилана детето. Не действат. Трябва партиите да се самосезират! Като са се о....и да си ооправят кашата.
42
1
 
3
 
! Отговори
ЕС преди 4 седмици
С тия евроценности утре ще рекат, че посягаме на правото на детето за ранна полова ориентация, а чичо Гошо само го е насочил в правилната посока. Гадини!
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Това повече звучи като оправдание на осиновяващото семейство, което е решило, че не иска дете вече. Толкова ли е калпава системата за осиновяване, че да не я проучат каква е, що е?
40
3
 
8
 
! Отговори
само обвинения дотук преди 4 седмици
От статията не разбрах, тоя Гошо признал ли си е,или само го подозират,че е насилил детето. Всяка вина трябва да се и докаже.Ако е виновен в затвора,ама ако не е той насилникът? А откъде да съм сигурен,че осиновителката не го е насилила или била и не е платила на докторите да напишат каквото тя иска?? Има всякакви хора. Детето нещо е казало в детската градина или на познат на семейството и новата майка да не се излага с ,,проблемно дете" решава да го върне.
39
6
 
8
 
! Отговори
съвет преди 4 седмици
Госпожата що не си е родила едно нейно дете? Има и инвитро вече. Нейното щеше да е
,,перфектно" по всички показатели.
38
2
 
9
 
! Отговори
греша ли??? преди 4 седмици
Истината е,че детето няма никакъв шанс за щастлив живот.Ще го унижават цял живот, за да оцелее ще стане престъпник и един ден ще си отмъсти както на биологичната си майка, на,, чичо Гошо", на осиновителката дето не го е искала и на всички дето ще му се присмиват,че е родено ,,гей''. Ако разбира се оцелее.
37
0
 
12
 
! Отговори
питам преди 4 седмици
Детето е жертва, то какво лоошо е направило на осиновителката,че не го иска???
36
1
 
9
 
! Отговори
Лично мнение преди 4 седмици
Мисля си аз , нали щеше да има закон да не може се разсиновява. Ако е биологично дете, кой разсиновява, каквото и да е то. Лелката минала 50 и се сетила че остарява пък няма кой се грижи за нея . Закон трябва да има да са по млади. Миналата година четох да има около 20 разсиновявания. Вземат сякаш мебел не им допада и айде кой откъде е. Детето кучета го яли. Осиновителката е за бесене дето му проваля бъдещето. Адвокатка и е издирвана от Интерпол. Смятай ква мафия е ?
35
2
 
3
 
! Отговори
Гост преди 4 седмици
Тя тая шефка си е за дома. Контрол нямало! Тя за какво заема позиция, нали да контролира. Нещо си противоречи. Трябва двете позиции да се чуят. Хекимян я пита да не би в биологичното семейство да е имало насилие,тя мълчи. Доказано ли е че е в приемното семейство не каза. Тече проверка вероятно от прокуратурата и ако излезе че няма данни е за съд. Те едва ли хората ще се нагърбят да отглеждат деца, но са в правото си да съдят и нея и осиновителката.
34
0
 
13
 
! Отговори
като тежка присъда е преди 4 седмици
,,Утвърдена хомосексуалност" за 6-годишно дете ми звучи като тежка присъда. Не знам кой е този психолог или психиатър,ама как може черно на бяло да го напише в здравен картон??? Можеше да се напише,че детето е претърпяло насилие,психологическа и физическа травма,ама да се стигне до подобно заключение тая жена е платила. Въпросът е,било ли е нужно щом не е искала детето??Защо е трябвало да постъпва по такъв долен начин?Да го разсинови,като не го иска,но нека има шанс друго семейство да го вземе.
33
0
 
2
 
! Отговори
Мария преди 4 седмици
ДА АМА "ЧИЧО ГОШО" Е БАДЖАНАК НА"ГОЛЕМ ЧОВЕК" Е КАЗАЛА ШЕФКАТА ОТ СОЦИАЛНИТЕ.
32
5
 
7
 
! Отговори
Гост преди 4 седмици
Днес госпожата не показва никакви документи и доказателства. Осиновителката да се отърве по- лесно намира платени психиатри и адвокатка която да подсилят доклада. Прокуратурата не е намерила доказателства за престъпление. Семейство са приемните . Всичко е лъжа и клевета на Мария Славова- само голи думи. Даже каза че съда в Добрич завел дело, но не уточни че това е делото за разсиновяване. Един път изоставен от биологичните родители, втори от осиновителката. Ще има гледна точка и на семейството.
31
1
 
6
 
! Отговори
Гост преди 4 седмици
Децата се затварят в стаи без прозорци. Живеят в условия на ***. Взимат се дори по две. Не се вадят от кошарите. Угояват де и не ги учат да ходят. Изостават. Обездвижват се. Мъчат се. Няма кой да ги вземе такива. Защо? Защо държавата си затваря очите? Говоря от първа ръка. Всеки ден трагедии.
30
2
 
7
 
! Отговори
Гост преди 4 седмици
В приемната грижа не се грижат за децата, а ги съсипват. Всички знаят и нищо не могат да направят.
29
0
 
9
 
! Отговори
Гост преди 4 седмици
Тая жена не струва и пет пари да върне детето. Какво като е така, вместо да го обича какмото е. Не сърце, а камък.
28
0
 
7
 
! Отговори
В затвора чичо гошо преди 4 седмици
Социалните не се ли интересуват как се грижи приемното семейство за това дете, или само едни пари разпределят?
27
1
 
20
 
! Отговори
съвет към преди 4 седмици
Тая жена дето връща детето по-добре да си вземе куче или коте, дете не й трябва.
26
2
 
22
 
! Отговори
честно преди 4 седмици
На мен статията ми звучи като :,, Жена с претенции,не харесва дете претърпяло насилие и изнудва социалните да й дадат друго без дефект.'' Надявам се социалните да не й дадат друго, щом е дала куп пари на психолог и психиатър да изкара 6- годишно дете лудо и гей.Като порасне къде ще си намери работа? Работодателите изискват документ за физическо и психическо здраве и тя му е прецакала живота. Да разпитат и другото дете дадено на тоя ,, Гошо". Защо трябва да е тоя медиен шум,има си полиция.
25
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Интересен избор на думи от добричкия съд - "съвместни забавления". Питайте 6 годишното дете колко му е било забавно да бъде системно изнасилвано. Срам.
24
1
 
10
 
! Отговори
не е постъпила добре преди 4 седмици
Като осиновителката не е искала детето, защо е трябвало да търси експерти да го изкара лудо и с обратни наклонности? Не е ли можела без шум да го върне на социалните да каже само на тях,че предполага ,че детето е било насилвано и полицията да провери.Ако е било изнасилено, това е работа на полицията,защото според мен психологът и психиатърът не могат еднозначно да кажат кой е виновен.,Чичо Гошо"сега спокойно може да съди осиновителката за клевета,защото няма доказателства да се отърве и избяга.