Кадрите на Беър Грилс с жабите, заснети без охраната в Рила? Проверяват!

Шефът на парка категоричен: Служителите ни са съвестни!
160

Екоминистерството проверява тримата служители на Природен парк "Рила", които са били със снимачния екип на Беър Грилс и е трябвало да следят за нарушения. Глоби ще бъдат налагани и на българската фирма, подала заявление за снимките, а не на самите Беър Грилс и Дерек Хъф.

Направените кадри за чуждестранната документална поредица "Дивата пустош с Беър Грилс" на територията на Национален парк "Рила" са били заснети в отсъствието на парковата охрана.

Това заяви директорът на защитената зона Красимир Андонов пред БНР.

Още по темата
Според него снимачният екип не се съобразил с посочените в заповедта дни и часове за заснемането на филма.

Андонов определи като клевета твърденията, разпространявани онлайн, че трима от служителите на защитената територия са получили подкуп от 1500 евро, за да пренебрегнат нарушенията.

"Първо, не вярвам Беър Грилс да го е казал, но ако го е казал, това е клевета, за която съответно би следвало да заведем съдебен процес. Това е някаква постановка и напълно е възможно някой да си го е съчинил, но аз съм разпитал колегите. Това са дългогодишни служители на парка, безкомпромисни при нарушения, винаги са съставяли констативни протоколи, стриктни са. Проверяваме случая по отношение на нашите служители и ако се докаже, че имат вина, ще се образува дисциплинарно производство", каза Красимир Андонов.

Той допълни, че българската фирма, организирала снимките, е била предварително запозната с условията и правилата на поведение в защитената зона.

Сред нарушенията са палене на огън в парка, къпане в езеро и умъртвяване на жаби.

Съгласно Закона за защитените територии санкцията за нарушения за юридически лица е в размер на 1000 до 10 000 лв., а за физически лица се налага глоба от 500 до 5000 лв.

Според потребителите на социалните мрежи обаче реакцията е закъсняла и дори ненужна, тъй като за нарушения като застрояване на плажа и изсичане на гори глоби не са налагани.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а жабата хуманно ли я изядоха или не хуманно
11
12
 
5
 
! Отговори
до 2 и 4 преди 5 години
Има си закони в тази страна господа уау-кащи маймуноговорящи.
10
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пълна пародия е това , бил изял една жаба и се окъпал в езерото , ами обясете го в центъра на софия , на ден умират хиляди животни по пътищата вие пищите за една жаба
9
2
 
22
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Ако HBO бяха дали подкуп на Министър Нено Димов ,нямаше да имат Проблем - НЕНО има Тарифа за Корупция - Една Дюна струва 10 000 лева , един кубик дърва е 50 стотинки ,тон Въглища е 1 лев .
8
2
 
1
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
подкуп в никакъв случай не е даван просто екипа на беар грилс няма такъв манталитет или подходинтересно къде са били от охраната по времето което е трябвало да са заедно с екипа?дали на юнашко доверие са ги оставили сами да си снимат?или просто са си затворили очите за една жаба и други дребнавщини?
7
5
 
6
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
за кой ли път ше ви казвам ,там жаби няма !Аз ги изядах още по времето на комунизма -пъстият му глад , какво друго да ядеш е и малко мравки за десерт
6
1
 
17
 
! Отговори
Брех преди 5 години
Те едни селянчета играха хоро с потурите в езерата, та ви се занасяте с тоз всичкояд Беяр.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво са виновни чужденците, те били ли с инструктирани, че това е национален парк и вътре е забранено да се пекат жаби. Пак някоя калинка не си е свършила работата. 3начи всеки може да иде там с един кибрит и да палне едно огънче за да оцелее. Добре, че са качили филма за да видим кaкво ставa в Рила, кой знaе още какви неща се случват там, не е заради жабата ама сa снимали нещо което не трябва да видим.
4
2
 
26
 
! Отговори
Пълно лицемерие преди 5 години
А незаконната сеч на кафевия електорат? А бракониерите на дивеч?
3
2
 
22
 
! Отговори
Уууууу преди 5 години
""зелените" са боклучета! Къде беха като се строи Сл. Бряг и Созопол?! Или ги беше страх от мутрите?! Значи за мутри и "Дискавъри" може ама за магистрала до Кресна не може! Съд в Хага за "зелените" боклучета!
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уау! Сериозно ли? Някое малко ***, което не може да вдигне оная работа от бай ви тошково време насам, рега ще се прави на вървежно и значимо... Повръща ми се от такива!!!
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забранено е да се глобяват чужденци в Кошария