Кадрите на Беър Грилс с жабите, заснети без охраната в Рила? Проверяват!

Шефът на парка категоричен: Служителите ни са съвестни!
160

Екоминистерството проверява тримата служители на Природен парк "Рила", които са били със снимачния екип на Беър Грилс и е трябвало да следят за нарушения. Глоби ще бъдат налагани и на българската фирма, подала заявление за снимките, а не на самите Беър Грилс и Дерек Хъф.

Направените кадри за чуждестранната документална поредица "Дивата пустош с Беър Грилс" на територията на Национален парк "Рила" са били заснети в отсъствието на парковата охрана.

Това заяви директорът на защитената зона Красимир Андонов пред БНР.

Още по темата
Според него снимачният екип не се съобразил с посочените в заповедта дни и часове за заснемането на филма.

Андонов определи като клевета твърденията, разпространявани онлайн, че трима от служителите на защитената територия са получили подкуп от 1500 евро, за да пренебрегнат нарушенията.

"Първо, не вярвам Беър Грилс да го е казал, но ако го е казал, това е клевета, за която съответно би следвало да заведем съдебен процес. Това е някаква постановка и напълно е възможно някой да си го е съчинил, но аз съм разпитал колегите. Това са дългогодишни служители на парка, безкомпромисни при нарушения, винаги са съставяли констативни протоколи, стриктни са. Проверяваме случая по отношение на нашите служители и ако се докаже, че имат вина, ще се образува дисциплинарно производство", каза Красимир Андонов.

Той допълни, че българската фирма, организирала снимките, е била предварително запозната с условията и правилата на поведение в защитената зона.

Сред нарушенията са палене на огън в парка, къпане в езеро и умъртвяване на жаби.

Съгласно Закона за защитените територии санкцията за нарушения за юридически лица е в размер на 1000 до 10 000 лв., а за физически лица се налага глоба от 500 до 5000 лв.

Според потребителите на социалните мрежи обаче реакцията е закъсняла и дори ненужна, тъй като за нарушения като застрояване на плажа и изсичане на гори глоби не са налагани.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да беше направи един "сървайвър" по супермаркетите. Жабите щяха да му се видят вкусни на фона на кремвирши и салами, които подържат българската колоидна химия жива и до днес. Соя, сланини с "паста" от кокали, кожа и кости и повечко лучец. То е ясно, че предаването е "теливизионерско" и напудрено за простлюдието, но и нашата система не им отстъпва място. Добре, че не е кандидатствал за нещо да тича с две чанти бележки от гише на гише, че тлогава щеше да се изприщи.
131
3
 
11
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 129Така ще станем известни по цял свят.Единствените които са осъдили някой че е изял жаба.Това май пак е дело на зелените
130
1
 
5
 
! Отговори
а преди 5 години
абе тоя нали оцеляваше в дивото...ко прай в тоя парк
129
0
 
6
 
! Отговори
Така е .. преди 5 години
До Анонимен 124 Прав си . Всички глоби трябва да се актуализират и вържат с МРЗ. Какви са тия хилядарки ? Най бедни с най високи глоби. Ние да не сме Америка. Глобите не трябва да превишават 50 лв. Нали трябва да си платиш и тока ,водата телефона, а и да ядеш.
128
1
 
11
 
! Отговори
читател преди 5 години
Хиляди ментали от т.н. "бяло братство" с месеци могат да тъпчат тревата, да слагат палатки, да палят огньове, да унищожават растителността , а сега за две жаби - голям въпрос.Нашествието на гореспоменатите вандали става винаги под благосклонния поглед на същата охрана. И медиите се надпреварват да ги показват, няма национален парк, няма защитени територии. Хайде стига с тези двойни аршини!!!
127
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нено Димов няма ли да си подаде оставката след този гаф или патреот оставки не дава?
126
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жабата е българска и никой няма право да я пипа, най-малкото някакъв западен ***.
125
9
 
8
 
! Отговори
Чужденец преди 5 години
Беър Грил им изял жабите на българите?!... хаха! А Вие като ходите да пишете глупости по пирамидите на хората а?! какво да кажем!?
124
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам да се призове в съда и да демонстрира как яде жаби . Аз ще му осигуря една кова на пролет живи зелени крастави жаби.
123
2
 
6
 
! Отговори
73113 преди 5 години
Стига сте се офлянквали - не охранявате природните ни ценности! ЗАЩО ОБАЧЕ? Дали сте не неспособни или недобросоъвестни, или корумпирани нека щателно разследване установи причината за съсипването на Рилските езера. този сниачен екип далече не единственият вредител в тази зона. Само дъновистите колко урина и фекалии изхвърлят е додтатъчно за унищожаването на езезрата. Останналите туристи - същински вандали нанасят необратими щети. ПЪЛНА ЗАБРАНА ЧОВЕШКИ КРАК ДА СТЪПВА В РАДИУС ОТ 5 КИЛОМЕТРА ТАМ!
122
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 128Като си голям принципист, защо не питаш всеки министер за безобразията в министерството му ? Защо не налагат глоби на всеки грешен Българин ? Кой принцип гледаш точно ...че не ми е ясно. Колко хора минаха метър през прехода не с една жаба ами с камиони пари ? Що не те видяхме да си принципен на улицата :)
121
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Филма на Беър е една от малкото възможности БГто да стане поне малко по- известно по света. Не плачете за жабата. Мислете по мащабно.
120
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпроса е принципен,а не дали е изял една жаба.Законите и правилата трябва да се спазват от всички,независимо дали са чужденци,политици или обикновени хора.Иначе насдтъпва хаос,своеволия и това,до което вече сме се докарали.
119
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние като видим чужденец и вече сме в краката му.Никакво самочувствие,никакви правила не важат за тях.Шефа на парка няма какво друго да каже,освен,че служителите му са съвестни.Истината е,че са оставили ония да си правят каквото си искат и сега всякакви оправдания са нелепи и неверни.Да си понесат наказанията,за назидание на останалите.
118
3
 
6
 
! Отговори
Жорката преди 5 години
Аз мисля че това с жабата дето я иЗял може да мине по давност. Било е преди 2 години
117
3
 
22
 
! Отговори
Няма такава държава преди 5 години
Излагация по български......явно в това сме най силни.....То всичко ни е наред в тази държава......ама нека да види този Беър Грилс как се оцелява в България..... най бедната държава в ЕС... държавата на мизерията , хаоса и без законието ,корупцията и мафията. .....крадат се милиарди и няма закони........но ако изядеш няколко жаби глоба......хахаха Смешници.......Няма нищо невъзможно в държавата на извратените възможности.....
116
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва всички глоби да се актуализират, както да бъде предвидена наказателна отговорност!
115
17
 
11
 
! Отговори
bolbov преди 5 години
Само обръщам внимание.Да си представим,че това го прави българин в Англия!)Ко стаа?Глоби затвори черни печати епитети,а тук некои наричат тарикатчето пич.Аз пък на тях ще им кажа,че са продажни печки.
114
4
 
32
 
! Отговори
Киро преди 5 години
Разходил се тоя, изял една жаба и писнаха като нащипани моми. А бетонът по морето? А строежите на плажа? А строежите по градинките в София? До нас имаше поне 3 игрища, а сега всичко е застроено. С детето не можем да поритаме топка, не може да си ожули колената даже. Защото няма къде. Ама не - тука видяха, че може да падне някой лев. Скандално! Сензация! Дай пари бе, Грилс ли си, грил ли си. Дай пари! И бай Михо-горския виновен пак. Дай пари бе, Михо! Дай пари, плащай глоби.
113
3
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Беър е пич! Ще каже на кой точно е платил за жабата.