Дюната на "Смокиня" - унищожена. Безвъзвратно!

Възстановяването й по естестсвен път е невъзможно
23 фев 2019 09:10, Александър Попов
100

Разораната дюна на къмпинг "Смокиня" е безвъзвратно унищожена. Това е заключението на приключилата експертиза на екоинспекцията в Бургас.

Близо декар са унищожените с багер дюни, които се оказаха в терен на Иван Нончев. Тяхното възстановяване по естествен път е невъзможно. Все още не са установени и собствениците на трите нелегални каравани, разположени върху дюните, съобщава Bulgaria ON AIR.

От екоинспекцията ще наложат административно наказание на Нончев, но изчакват да приключи разследването срещу него.

Промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, одобрени от правителството, предвиждат глобата за поставена каравана върху дюни да се увеличи от 1000 на 3 000 лв. Според живеещите в черноморските общини мерките са закъснели.

Междувременно приключи проверката на мобилни групи на Министерството на туризма по плажовете, където има дюни. Нарушения не са открити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: дюна на Смокиня
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
39
 
! Отговори
марги преди 5 години
И пак "неизвестен извършител"!!! Поколения расли без духовни ценности, без жива душа и без понятие за любов към природа и хора, тези поколения ще ни доведат до затриване! И така и трябва! Представете си това мислене - само алчност и алчност, егоизъм и жажда за печалби! Ужасен духовен образ на нашите съвременници!
1
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безкрайните безобразия. Абсурд. И всичко това пред погледа(или с одобрението) на "държавата".