Дюната на "Смокиня" - унищожена. Безвъзвратно!

Възстановяването й по естестсвен път е невъзможно
23 фев 2019 09:10, Александър Попов
100

Разораната дюна на къмпинг "Смокиня" е безвъзвратно унищожена. Това е заключението на приключилата експертиза на екоинспекцията в Бургас.

Близо декар са унищожените с багер дюни, които се оказаха в терен на Иван Нончев. Тяхното възстановяване по естествен път е невъзможно. Все още не са установени и собствениците на трите нелегални каравани, разположени върху дюните, съобщава Bulgaria ON AIR.

От екоинспекцията ще наложат административно наказание на Нончев, но изчакват да приключи разследването срещу него.

Промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, одобрени от правителството, предвиждат глобата за поставена каравана върху дюни да се увеличи от 1000 на 3 000 лв. Според живеещите в черноморските общини мерките са закъснели.

Междувременно приключи проверката на мобилни групи на Министерството на туризма по плажовете, където има дюни. Нарушения не са открити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: дюна на Смокиня
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
6
 
! Отговори
ахахахахахааааа преди 5 години
Не страшно да се ликвидира някаква дюня или бетонира цялото черноморие.По страшно е когато Греъм изяде една крастава жаба в Рила.Виж тогава става апокалипсис с природата....
61
0
 
3
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
"Дюната на "Смокиня" - унищожена. Безвъзвратно! "от безкрайната алчност на безмозъчните ***. но трябва да си признаем, че Природата сама си е виновна, създавайки такива гнусни ***...но не! не е ли обкръжението, което възпитава в асоциално поведение тези психопати. и медиите ви са в кюпа, крадци на данъци!
60
13
 
6
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Преигравате вече с тия дюни. Една купчина морски пясък. Никъкъв проблем булдозера да я направи наново. Явно пречи на някой щом не искат.
59
1
 
7
 
! Отговори
Геар Брилс преди 5 години
Абе важното е да обръснем Беар Грилс,а тука някакви дюни,някакви глупости...абе моля ви се
58
0
 
12
 
! Отговори
Цървул преди 5 години
Ето това е трагедията,а не че Беър Грилс си е къпал *** в рилско езеро и изял крастава жаба,каквито като деца надувахме със сламки....
57
2
 
2
 
! Отговори
Не сте разбрали преди 5 години
Преместиха я на "Графа".Стига сте ревали!
56
8
 
6
 
! Отговори
ss преди 5 години
една купчина пясък с малко трева и голямото реване ! Горите се изсякоха и изнесоха и мълчите ся сте тръгнали да мрънкате .... 99% не знаете защо са защитени дюните ама барабар с мъжете и вие !
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** народ - слаба държава!
54
3
 
14
 
! Отговори
11 преди 5 години
Докато управлява ГЕРБ безброй гадости се вършат от техни хора
53
1
 
15
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Ангелкова, нали всичко щеше да се възстанови ?
52
1
 
6
 
! Отговори
баба преди 5 години
И моята смокиня унищожиха безвъзвратно сега кой ще ми плати.
51
1
 
15
 
! Отговори
821139 преди 5 години
Щ за ред има в държаата ни, щом като не може да се установи собсвеността на караваните? този нончев сега да наеме багер и по обратния на тракторите пъът да събере разораното. След това да му посочат какви са били растителните видове врху дюната и той да я засади. Алабализмите с даминистративни наказания да си ги изпълнят, щом като има разпоредба, но този разоряващ орач да събере дюната и да я засади отново. Уволнение за служителите, които не могат да намерят собствениците на караваните и кмета.
50
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знаели на кого са караваните ? - ха ха хи Ми изтегляте ги на Платен паркинг и като дойдат да си ги приберат и платят глобите ще знаете ! ама ви е страх ,щото са на наши хора .На овцето за 5 мин дигате колата
49
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
строят се бетонни джунгли върху плажовете, а в тях дори и виетнамците и молдовците не искат да работят. вдига се вой до небесата за 5 палатки, а никой не говори за тоновете фекалии, изсипвани директно в морето без пречиствателна станция от оядените мутри шопа*ри и криминалните им пари от офшорки. иначе оправихме жабите на рилските езера :)
48
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дюните ясно, ама мен нещо друго ме вълнува. на юг от варна има един голям прекрасен плаж, наречен паша дере, който беше планиран за газова станция за нескопосания южен поток. проектът пропадна, но защо се мълчи, че 36 дка!!! от плажа остана в собственост на руския консорциум и точно заради този пишман проект тихомълком промениха статута на еко местността и разрешиха строителство?
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност човешката душа не се побира в политическа рамка, тя сама си избира...
46
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така унищожиха и дюните в Созопол.
45
1
 
15
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
Да се притесниш от това увеличение на глобите...Затвор...Някой за тази работа ще му плати 30000 и повече хиляди...ако не му е платил вече...Те това е БГ...корупция от горе до долу...
44
0
 
17
 
! Отговори
Беар Грил преди 5 години
Хайде.... пишете ми и тия дюни към жабата в сметката с глобата и да се свършва вече . П.С. Баааахти лакомите пеликани . Впрочем къде са пеликаните от Езерото Сребърна край Силистра ? Някой виждал ли ги е напоследък ? Хахахаха.
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ooo, tam li si utilizirate veche nekachestvenite i nezakonni bg orajia?!