Зимата си тръгва, градусите скачат през новата седмица

В понеделник до 7°С, във вторник на места може и да превали
4
Зимата си тръгва, градусите скачат през новата седмица
Снимка: Pixabay

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. По-значителна облачност ще има главно над Югоизточна България, където все още е възможно да превалява слаб сняг. В Източна България ще духа до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между минус 11 и минус 6 градуса, в София - около минус 11 градуса, прогнозират синоптиците от НИМХ.

Утре времето ще е предимно слънчево. Вятърът в по-голямата част от страната ще се ориентира от запад-северозапад - слаб, в Дунавската равнина до умерен. В Югоизточна България все още ще бъде от север до умерен. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат предимно между 2 и 7 градуса, в София - около 2 градуса.

Атмосферното налягане още малко ще се понижи, но ще остане значително по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър, по северното крайбрежие от северозапад, по южното от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 3 и 5 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен източен вятър, който към края на деня ще отслабне и ще се ориентира от север. Максимална температура на височина 1200 метра - около минус 2 градуса, на 2000 метра - около минус 6 градуса.

Във вторник облачността ще е предимно висока и средна, привечер ще се увеличава и вплътнява. Вятърът от северозапад ще се усили. Температурите ще се повишат още. В сряда от север-североизток за кратко ще нахлуе малко по-студен въздух.
Облачността ще е значителна и на места ще превали слабо - дъжд и сняг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Факт е,че съдържанието на статията изобщо не кореспондира с нейното заглавие.Нищо общо!
3
1
 
3
 
! Отговори
Некромонг преди 5 години
До шматкаКакво правят ли ? Ловят балами да им четат прогнозите !
2
0
 
4
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
До шматкане се ядосвай , приеми времето такова каквото е . все пак ,благодаря за прогнозата !
1
1
 
18
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Абе хора съвсем изпаднахте вече.Дори статия с прогноза за времето не можете да скалъпитеТемпературите се повишават но завършвате че от североизток ще нахруе по студен въздух..Какво правите.